Paturile „continentale” au devenit foarte populare după ce au fost folosite pentru mobilarea cabinelor de lux de pe Titanic. Paturile continentale nu au doar avantajul unui design aparte (un design minimalist dar luxos), ci oferă și confortul pe care cu greu îl obții folosind un cadru de pat și o saltea. Din acest motiv, paturile continentale sunt o tradiție în toate tările scandinave, unde poartă numele de “Scandinavian box spring bed”, iar acum intră și în sortimentul mai multor distribuitori si producatori de mobila din Romania (Ikea, Jysk, Casa Rusu, Mobexpert, Somproduct ba chiar eMAG).

Ce este un Pat Continental?

Dacă ești îndeajuns de mare pentru a-ți aminti cum erau mobilate apartamentele până în anii ’90, cu siguranță îți aduci aminte de un pat pe care oamenii obișnuiau să îl numească recamier. Acesta era, de fapt, un cadru de lemn pe care stătea o saltea formată din arcuri metalice, prinse cu sfoară și acoperite cu o tapițerie groasă. Ei bine, tehnica a evoluat foarte mult de atunci, dar principiul de bază a rămas. Un pat continental este un pat complet, format dintr-un cadru de lemn, o saltea și o saltea superioară, care îmbină avantajele unei saltele cu arcuri și cele ale unei saltele din spumă. Datorită acestei construcții, un pat continetal poate fi considerat un produs de lux, care oferă confort sporit în timpul somnului.

Avantajele Patului Continental

În comparație cu un pat clasic, patul continetal are mai multe avantaje. In primul rand, un pat continental este un mobilier complet, care are cadru, somieră, picioare, saltea și saltea superioară încorporată, deci nu mai trebuie să achiziționezi părți extra pentru a completa patul. Deoarece are un design simplu și minimalist, patul continental se asortează cu orice tip de dormitor și sunt preferate mai ales de cei care apreciază designul modern, contemporan. Este mai înalt decât un cadru de pat obișnuit completat de saltea, ceea ce înseamnă că este mai ușor să cobori sau să urci în pat și dormi mai sus decât într-un pat obișnuit.

Paturile continental de obicei au prevazuta o cutie de depozitare spațioasă, pe care o poți folosi pentru a câștiga mai mult loc de depozitare. Salteaua unui pat continental are o fermitate ridicată, deoarece este realizată dintr-o combinație de arcuri și umplutură din spumă. O fermitate ridicată a saltelei echivalează cu un suport corect al spatelui în timpul somnului, iar acest lucru este extrem de important dacă vrei să eviți durerile de spate. Datorită fermității ridicate, paturile continentale vor fi apreciate mai ales de persoanele care au o greutate mai mare. Sistemul de arcuri din saltea absoarbe greutatea corpului, ajutând astfel la prelungirea vieții saltelei.

Tapițeria patului este rezistentă și foarte confortabilă. Dacă vrei să personalizezi patul, poți folosi o tăblie de pat în ce model dorești.

Patul continental a fost „inventat” in Statele Unite si a devenit o referinta a Țărilor Scandinave. Deși sunt considerate paturi tradiționale în , paturile continentale sau paturile de tip box spring au fost inventate și patentate în Statele Unite. Peste ocean, ele mai poartă și denumirea de “pat de hotel”, denumire devenită populară după ce marile hoteluri de lux au început să își mobileze camerele cu astfel de paturi, pentru a oferi un confort sporit oaspeților.

Paturile continentale sunt considerate mai mult decât un simplu loc de dormit. Sunt considerate locuri de relaxare, care îți oferă senzația de lux atunci când pur și simplu stai în pat și citești o carte sau stai pe laptop/tabletă. Faptul că se bazează pe un sistem de saltele multiple – cu saltea și topper inclus în construcția patului – a făcut ca acest tip de pat să devină foarte popular în Țările Scandinave. Iti recomandam paturile continentale din oferta Ikea, Jysk, Casa Rusu, Mobexpert, Somproduct si eMAG.