No votes yet.
Please wait...

Când vorbim de tapet, îl asociem cu pereţii unei încăperi, dar trebuie să ştim că acesta ne este de folos şi în alte scopuri. Mai exact, tapetul poate da “o a doua viaţă” unui obiect de mobilier. În plus, reprezintă un mod inedit de a ne personaliza spaţiul.

Orice tip de mobilă poate fi decorată cu tapet, însă obiectele de mobilier cu linii simple sunt opţiunea ideală, pentru că aplicarea tapetului este mai puţin complicată, iar efectul estetic este maximizat. De exemplu, puteţi îmbrăca în tapet faţa unui sertar, o etajeră, o noptieră, o măsuţă de cafea, etc. Alegeţi, de preferinţă, obiecte de mobilier din lemn pentru ca aderenţa tapetului să fie optimă. Este recomandat ca lemnul să fie decapat înainte de aplicarea tapetului.

Alegeţi un singur obiect de mobilier din încăpere pe care doriţi să îl personalizaţi. Mai multe piese de mobilier din aceeaşi încăpere, supuse aceluiaşi procedeu, vor da impresia unui spaţiu supraîncărcat. In gama deosebit de larga de tapete si fototapete de la AtriaSticker Decorativ, eMAG si SomProduct toata lumea isi va gasi alegerea perfecta, in ton cu stilul locuintei si preferintele personale.

Dacă doriţi să aplicaţi tapetul doar pe anumite porţiuni ale mobilei şi restul suprafeţei să o vopsiţi, aplicaţi vopseaua înaintea tapetului. În caz contrar, riscaţi ca vopseaua să depăşească linia tapetului şi să obţineţi un aspect inestetic.

 

Cateva idei…

 

Foarte usor puteti redecora camera copilului, transformand mobilierul sec din pal alb intr-o adevarata enciclopedie animata de voiosie.

Idei de redecorare a mobilei cu tapet

Idei de redecorare a mobilei cu tapet

O comoda retro devine una foarte chic, datorita unor imprimeuri moderne.

O comoda retro devine una moderna

O comoda retro devine una moderna

Vechea masa de bucatarie se poate transforma foarte usor intr-una mult mai prietenoasa. Ai nevoie de un model floral sau abstract de tapet aplicat, peste care pui o sticla rotunjita sau un plastic transparent si antiaderent taiat pe marime.

Redecorarea mesei de bucatarie cu ajutorul tapetului

Redecorarea mesei de bucatarie cu ajutorul tapetului

 

Un ghiridon? Aplica tapet pe vechiul raft de pe perete si pune-i cateva rotile. O idee foarte ingenioasa!

Reinvie mobila cu ajutorul tapetului ghiridonul transformat

Reinvie mobila cu ajutorul tapetului ghiridonul transformat

 

Sifonierul vechi se transforma foarte usor intr-unul modern care se integreaza perfect in coloristica camerei. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa decupezi si sa lipesti tapetul!

Idei de redecorare a mobilei cu tapet - Sifonierul vechi reinvie

Idei de redecorare a mobilei cu tapet – Sifonierul vechi reinvie

Idei de redecorare a mobilei cu tapet - Sifonierul vechi reinvie

Idei de redecorare a mobilei cu tapet – Sifonierul vechi reinvie

 

Decorarea cu tapet da o noua viata si infatisare mobilei vechi, chiar si mobilei simple, minimaliste de la IKEA.

Decorarea cu tapet da o noua viata mobilei vechi

Decorarea cu tapet da o noua infatisare chiar si rafturilor IKEA

 

Ce aveti nevoie?

 

Aveţi nevoie, bineînţeles, de tapet (cantitatea depinde de suprafaţa mobilierului), adeziv pentru tapet, pensulă pentru aplicarea acestuia, o ruletă, un creion, un cutter şi o spatulă pentru întinderea uniformă a tapetului. Puteţi utiliza hârtie abrazivă pentru a curăţa suprafeţele vopsite sau lăcuite, pe care le veţi netezi cu ajutorul unui şmirghel cu granulaţie mică.

Tapet decorativ la eMAG

După curăţarea mobilei, luaţi măsurile suprafeţei cu ajutorul ruletei. Transpuneţi măsurile pe tapet, pe care îl veţi decupa/ tăia cu ajutorul cutter-ului (pentru liniile drepte este mai uşor de utilizat decât foarfeca). Aplicaţi un strat de adeziv pe tapetul decupat, poziţionaţi-l pe suprafaţa dorită, după care folosiţi spatula pentru a-l netezi.

In gama deosebit de larga de tapete si fototapete de la AtriaSticker Decorativ, eMAG si SomProduct toata lumea isi va gasi alegerea perfecta, in ton cu stilul locuintei si preferintele personale.

vivre.ro
No votes yet.
Please wait...