Samsung continuă să inoveze designul si specificatiile televizoarelor sale smart si intra în segmentul premium cu un televizor nou, pur și simplu numit „Samsung, The Frame”. Display-ul va fi montat pe perete si va arata identic ca un tablou, iar in momentul cand acesta este stins sau in standby va derula diverse wallpaper-uri ce vor asezona artistic livingul sau dormitorul dvs.

Un tablou pe perete

Televizorul cu siguranță nu se adreseaza oricarui segment de public, dar daca iti doresti ceva diferit atunci „Frame TV-ul” poate fi televizorul recomandat pentru tine. El atârnă pe perete exact ca un tablou, fixandu-se milimetric apropiat de acesta si nu va necesita vreo mascare a cablurilor in cazul in care aveti prizele pe perete in spatele lui, ergonoima caracterizand acest model.

In loc de display-ul negru caracteristic televizoarelor smart conventionale, ecranul lui Samsung Frame TV se transforma într-o operă de artă, permițând utilizatorilor sa selecteze imagini artistice digitale si personalizate. Astfel, veti avea la dispozitie mai mult de 100 de piese de artă în mai multe categorii – inclusiv peisaje din natura, imagini abstracte, scheme arhitecturale, fauna sălbatica, imagini de acțiune, desene minimaliste si asa mai departe.

Samsung The Frame TV

Pe lângă faptul că prezintă imagini artistice încorporate, puteți personaliza materialul cadrului televizorului si să asezati televizorul pe un „studio de stativ” în loc de a il monta pe perete. Merita mentionat ca televizorul Samsung Frame TV a fost proiectat în colaborare cu Yves Behar.

Samsung nu este prima companie ce isi doreste sa reinventeze design-ul televizorului smart atunci cand acesta este intr-o stare de inactivitate, Sony in anul 2008 a lansat un televizor similar (seria E4000), care putea reda imagini artistice ori de câte ori devenea inactiv. LG a inclus, de asemenea, un mod de galerie pe OLED-ul sau supranumit Wallpaper TV iar Apple prezinta clipuri video slow-motion pe dispozitivul sau Apple TV atunci când acesta este in standby.

Poate va ganditi ca o problemă cu aceste tipuri de display-uri este consumul de energie, desigur. Deoarece televizorul nu se opreste atunci cand afișează „artă”, panoul de afișare consumă cantități considerabile de energie. Samsung a integrat insă diverse setari si moduri de consum redus de energie, care reduc emisia de lumină si implicit al consumului electric, insa acestea nu sunt recomandate in camere foarte luminoase intrucat nu vor reusi sa redea un contrast puternic.

Frame TV Samsung - Smart TV un tablou pe perete

Frame TV Samsung – Smart TV un tablou pe perete

Samsung nu a dezvăluit incă detaliile tehnice, insa toate semnele indică că seria de televizoare Samsung Frame TV vor avea la baza un panou LCD. Cadrul va fi disponibil în dimensiuni de diagonale de 55 și 65-inch si vor fi disponibile spre sfarsitul acestei primăveri. Ca deobicei, detaliile poate cele mai importante, si anume plajele de preturi nu au fost incă anuntate. Televizoarele Samsung sunt comercializate in Romania la cele mai mici preturi de catre magazinele online cel.ro, eMAG.ro, Flanco, evoMAG.ro si badabum.ro.