O saltea bună trebuie să respecte forma naturală a coloanei vertebrale atunci când dormi pe spate sau pe burtă şi dreaptă atunci când dormi pe o parte. Salteaua ortopedica este denumirea generică a saltelelor mai ferme, care asigura alinierea corectă a coloanei vertebrale. Saltelele ortopedice au luat naștere prin îmbinarea domeniului ortopediei, care se ocupă de studiul oaselor, cu producția de saltele. 

Merita o saltea ortopedica?

Sunt bune aceste saltele ortopedice? Desigur că sunt bune, au un raport preț/calitate ridicat și sunt destul de confortabile și ușor de întreținut. Se potrivesc atît celor mari cît și pentru cei mici și asigură un suport optim a spatelui. Înainte de a te decide insa sa cumperi o saltea ortopedica, consultă acest ghid de cumpărare.

Vezi intreaga gama de saltele ortopedice la preturi reduse!

O saltea bună trebuie să repartizeze greutatea corpului într-o manieră adecvată. Trebuie să fie suficient de fermă pentru a susţine corpul, dar să nu devină incomodă. În ultimii ani a fost extinsă ideea că o saltea dură este cea mai bună pentru spate. Nu este chiar aşa: duritatea, sau altfel spus, fermitatea unei saltele este o chestiune de preferinţe personale şi greutate.

  • [www.eMAG.ro] Catalog saltele ortopedice disponibile, sortate in ordinea reducerilor de pret cele mai mari
  • [www.SomProduct.ro] Catalog saltele ortopedice
  • [www.Ortopedicus.ro] Sute de saltele Ortopedicus fabricate in UE
  • [www.SomnArt.ro] Multe modele de saltele de calitate, la prețuri mai mici decât în majoritatea magazinelor online sau fizice. Livrează pentru Metro, Arabesque, Mathaus șamd.

Oare merită să mai cumparați saltele ortopedice tip bloc de arcuri cînd tehnologia a evoluat către saltele cu memorie sau saltele cu arcuri individuale (pocket)? Este o întrebare foarte des data de către cumpărători. Desigur că merită fiecare saltea are avantajele și dezavantajele sale, dacă din punct de vedere financiar atunci cele mai convenabile sunt saltelele ortopedice clasice, dacă doriți mai multor confort și dispuneți mai mult de 900 lei (sau chiar mai putin daca prindeti o reducere de preturi la saltele de pat) atunci puteți cumpara și o saltea cu memory sau tip Pocket.

O saltea reprezinta o investitie pentru mai multi ani, iar calitatile sale trebuie sa se pastreze minim cinci ani de zile. O saltea de calitate nu se deformeaza, beneficiaza de garantie si este transportata intr-un ambalaj igienic. Atunci cand este vorba de copii sau adolescenti, trebuie sa avem in vedere si alte criterii. Coloana vertebrala a unui copil sau adolescent este foarte fragila si intrebuintarea unei saltele nepotrivite poate duce la deformari ale coloanei vertebrale, de aceea se recomanda ca produsele destinate lor sa aiba un grad de rigiditate mediu spre ferm. O saltea de calitate ajuta la mentinerea unei pozitii corecte a coloanei vertebrale, asigura relaxarea muschilor si contribuie la o buna circulatie a sangelui.

La ora actuala, cele mai performante saltele pe arcuri sunt cele ortopedice pocket spring, cu arcuri independente care se impacheteaza individual, asa cum am mentionat anterior, in saculeti confectionati special. Fiecare saltea are propriile caracteristici determinate de inatimea si densitatea straturilor de material utilizat, cum se intampla si in cazul saltelelor care au amplasate peste plasa de arcuri un strat din poliuretan. Saltelele cu densitate mare, ferme si cu inaltime mica, intre 17 cm si 22 de cm, sunt recomandate persoanelor cu afectiuni ale coloanei vertebrale.

Cat de moale sau tare trebuie sa fie salteaua?

Dacă salteaua este foarte dură nu se va adapta corpului nostru. O saltea dură, permite o aerisire mai bună, dar pe de altă parte face ca greutatea corporală să nu fie distribuită adecvat pe toată suprafaţa saltelei. Dacă te mişti mult în timpul somnului vei avea nevoie de o saltea mai dură, deoarece aceasta îţi va permite să te întorci de pe o parte pe cealaltă fără prea mult efort. Într-o saltea moale te vei afunda şi îţi va fi greu să te întorci de pe o parte pe alta, astfel devenind foarte incomoda. Dacă dormi pe spate sau pe burtă, cea mai bună alegerea pentru tine ar fi o saltea cu fermitate tare sau medie-tare.

Într-o saltea foarte moale, corpul tinde să se afunde. Acest lucru prezintă mai multe probleme: senzaţia de cald creşte deoarece aerul nu circulă, iar pe de altă parte coloana vertebrală nu este foarte bine susţinută nici atunci când dormi pe o parte şi nici atunci când dormi pe spate. Dacă ai o greutate normală, vei avea nevoie de o saltea mai flexibilă, care să se adapteze formei corpului tău pentru a putea repartiza mai bine greutatea. Dacă dormi pe o parte, poţi alege o saltea cu o fermitate mai mică, care va permite umărului să se afunde puţin, până ce vei găsi o poziţie comodă.

Cat de moale sau tare trebuie sa fie salteaua?

Cat de moale sau tare trebuie sa fie salteaua?

Dacă vei aşeza salteaua pe o placa dură, orientează-te către o saltea medie sau moale (BioGreen), altfel rişti ca suportul pe care dormi să ţi se pară prea rigid. Dacă vei aşeza salteaua pe o somieră cu lamele, orientează-te către o saltea medie sau tare (spumă poliuretanică), altfel rişti ca suportul pe care dormi să ţi se pară prea flexibil.

Ce calitati trebuie sa aiba salteaua ortopedica?

Să dormi pe o saltea bună creşte foarte mult calitatea vieţii, dar oferta este atât de variată încât cumpărarea unei saltele devine o decizie foarte dificilă. Saltelele sunt de mai multe tipuri, din materiale diferite (spumă poliuretanică, latex, arcuri, etc.) cu grade diferite de fermitate. În plus, şi preţurile variază: între un model simplu şi unul foarte sofisticat poate apărea o diferenţa de preţ de peste 3000 lei. Care este cea mai potrivită saltea pentru mine? 

Pentru cei care cauta un grad sporit de sanatate, sunt disponibile saltele din materiale tratate, cu functii antibacteriene si de protectie. Dacă suferi de astm sau ai alergie la praf, recomandat ar fi să foloseşti o saltea din spumă sau latex, cu husă detaşabilă sau husă de protecţie (doar în cazul în care nu eşti alergic la latex). Nu in ultimul rand, trebuie sa aveti in vedere si raportul calitate – pret. Inainte de a va hotari asupra unei saltele, aflati care sunt proprietatile acesteia si comparati-le cu cele ale altei saltele din aceeasi clasa. Nu de multe ori saltelele ce au caracteristici similare pot fi foarte diferite sub aspectul pretului, in functie de distribuitor sau de marca, fara a avea neaparat legatura cu valoarea.

Saltea Pocket Spring Memory Soft Ortopedica 7 zone Confort Previ, 160 x 200 cm. Spuma vasco-elastica memory reactioneaza la greutatea si caldura corpului oferind suport pe toata perioada somnului. In acest tip de saltea, arcurile sunt, de fapt, plasate Intr-un sac si sunt total independente unul de altul, producand un efect mai ergonomic, care insoteste organismul in fiecare miscare, fara nici o compresie. Sunt impartite in 7 zone diferite de portanta, cu o ergonomie totala si o adaptare completa la orice miscare a corpului. Acest lucru va asigura un suport anatomic adecvat, precum si o relaxare musculara ideala. Intr-o saltea matrimoniala 160/200 se regasesc circa 800 arculete, iar intr-o saltea single circa 400 arculete. Coloana este intotdeauna corecta si prin urmare sunt saltele excelente pentru cei care sufera de scolioza, hernie, col uterin si sciatica.

Vezi intreaga gama de saltele ortopedice la preturi reduse!

Saltea Pocket Spring Memory Soft Ortopedica 7 zone Confort Previ, 160 x 200 cm

Saltea Pocket Spring Memory Soft Ortopedica 7 zone Confort Previ, 160 x 200 cm

Alte caracteristici ale majoritatii saltelelor tip relaxa pe care ar trebui sa le stiti sunt urmatoarele: arcurile din constitutia saltelelor ortopedice sunt tip Bonell, a caror rezistenta este intarita prin conectarea lor elicoidala. Alte straturi ale saltelei, pentru un confort sporit, sunt formate din feltru, burete, vatelina si TNT, iar husa este din Jacquard. Jacquardul este un tip de tesatura a materialelor textile, cu specific complex: nu sunt stralucitoare, dar au un luciu care este tipic matasii.

Cat de calduroasa este o saltea?

Nu suporţi temperaturile ridicate sau eşti o persoană friguroasă? Dacă ţi-e cald noaptea, transpiri mult sau locuieşti într-un loc călduros, saltelele cu sisteme de aerisire reprezintă cea mai bună alegere pentru tine deoarece, aerisindu-se, aceste saltele menţin o senzaţie de răcoare pe tot parcursul odihnei.

Dacă nu suporţi frigul sau dacă locuieşti într-un loc friguros trebuie să ştii că modelele de saltele din spumă cu strat mai gros de memory foam păstrează mai bine căldura. Mai multe informatii despre cat de calduroase sunt saltelele cu spuma memory, vei gasi in acest articol.

Oferta producătorilor de saltele este amplă şi nu întodeauna ştim foarte clar care este cea mai potrivită saltea pentru fiecare dintre noi. În continuare îţi oferim cheia pentru ca să poţi alege salteaua perfectă pentru tine, o decizie care depinde de factori precum greutatea ta, poziţia în care dormi şi temperatura.

De unde cumperi saltele de calitate?

  • [www.eMAG.ro] Catalog saltele ortopedice disponibile, sortate in ordinea reducerilor de pret cele mai mari
  • [www.SomProduct.ro] Catalog saltele ortopedice
  • [www.Ortopedicus.ro] Sute de saltele Ortopedicus fabricate in UE
  • [www.SomnArt.ro] Multe modele de saltele de calitate, la prețuri mai mici decât în majoritatea magazinelor online sau fizice. Livrează pentru Metro, Arabesque, Mathaus șamd.