În gama de electrocasnice premium Dyson și-a făcut apariția Dyson Purifer Cool Formaldehyde, un purificator de aer HEPA 13 cu efect de răcire și de eliminare a formaldehidelor, la un preț redus cu 1450 de lei față de prețul de listă și la aproape jumătate față de cel mai complex și performant purificator de aer. Dyson Purifier Big & Quiet Formaldehyde. Ca și mesaj important la începutul acestui articol, merită menționat că gama de purificatoare de aer performante de la Dyson sunt singurele purificatoare de aer din lume certificate complet la standardul HEPA H13, fiind complet sigilate atât filtrul cât și întregul asamblu. Astfel, poluanții din aer (incluzând formaldehidele), odată ce sunt filtrați și absorbiți, rămân în interior.

Vom recenza purificatoarele de aer performante de la Dyson, modelul Cool Formaldehyde în mod special, dar și câteva informații generale despre formaldehide și efectele deosebit de nocive asupra sănătății și confortului dvs ale acestora.

Ce sunt formaldehidele și de ce sunt nocivi?

Formaldehidele sunt compuși chimici deosebit de nocivi pentru sănătate, prezenți în mediul înconjurător cât și în aerul din locuințe și birouri, în mod special în spațiile închise sau insuficient ventilate unde formaldehida poate acumula concentrații semnificative. Formaldehida este un compus organic cu formula chimică H₂CO, format dintr-un atom de carbon, doi atomi de hidrogen și un atom de oxigen. Este un gaz incolor, cu miros puternic, și este utilizat în diverse industrii, inclusiv în producția de materiale de construcție, mobilier, țesături, adezivi și soluții de curățat.

Afecțiuni datorate formaldehidei din aerul respirat

Expunerea la formaldehidă poate avea diverse efecte asupra sănătății umane, în funcție de nivelul și durata expunerii. Printre posibilele efecte adverse ale expunerii la formaldehidă se numără:

 • Iritații Ale Căilor Respiratorii: Formaldehida poate irita ochii, nasul și gâtul. Expunerea pe termen scurt poate provoca simptome precum lacrimare, senzație de arsură la nivelul ochilor, strănut și tuse.
 • Probleme Respiratorii: Expunerea prelungită la concentrații ridicate de formaldehidă poate contribui la apariția sau exacerbarea problemelor respiratorii, cum ar fi astmul sau bronșita.
 • Alergii Cutanate: Formaldehida poate provoca reacții alergice la nivelul pielii, manifestate prin roșeață, mâncărime sau iritații.
 • Disconfort Gastrointestinal: Inhalarea formaldehidei poate duce la disconfort la nivelul stomacului, greață și vărsături.
 • Probleme la Nivelul Sistemului Nervos: Există dovezi că expunerea pe termen lung la formaldehidă poate avea efecte asupra sistemului nervos, contribuind la apariția oboselii, insomniei și a altor probleme cognitive.
 • Impact Asupra Sistemului Imunitar: Expunerea cronică poate afecta sistemul imunitar și poate crește susceptibilitatea la infecții.
 • Potențial Cancerigen: Formaldehida este clasificată ca un posibil cancerigen pentru om de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Există legături între expunerea la formaldehidă și dezvoltarea cancerului la nas și gât, precum și cu leucemia.

De ce trebuie să alegi un purificator eficient?

Un purificator de aer eficient contra formaldehidei devine astfel un instrument esențial pentru menținerea unui mediu de lucru sau de locuit cu adevărat sănătos și confortabil îmbunătățind astfel calitatea aerului pe care îl respirăm.

Alegerea de a investi într-un purificator de aer certificat complet HEPA H13 aduce numeroase beneficii pentru calitatea aerului din locuința ta. Certificarea H13 asigură că dispozitivul are capacitatea de a filtra și purifica din aer:

 • minim 99,5% din particulele extrem de fine (de până la 0,1 microni),
 • bacterii, virusuri și alergeni, oferind astfel un nivel sporit de protecție împotriva impurităților aerului.

Această eficiență ridicată este esențială pentru persoanele cu sensibilități respiratorii sau alergii, deoarece contribuie la reducerea simptomelor asociate cu poluarea aerului interior. Purificatoarele HEPA H13 sunt concepute să asigure un mediu mai curat și sănătos, eliminând particulele care pot afecta sănătatea respiratorie. Investiția într-un astfel de dispozitiv nu numai că îmbunătățește calitatea aerului pe termen scurt, dar contribuie și la prevenirea potențialelor probleme de sănătate, oferind astfel un mediu de trai mai sigur și mai confortabil.

Ce purificator Dyson să aleg: Purifier Cool, Hot, Big sau Formaldehyde?

Veți găsi la distribuitorul oficial Dyson, în secțiunea de purificare a aerului, mai multe tipuri de device-uri. Toate acestea vin cu avantajele unei game de electrocasnice premium a unei mărci recunscute la nivel mondial. Însă, în funcție de funcționalitățile dorite, acestea se diferențiază atât prin preț, cât și design și implicit valoare pentru casa dvs. Puteți alege între următoarele modele: (sortate în ordinea crescătoare a prețului):

Denumire & Cod DysonHEPA H13PurificăAer receAer caldAnti-Form.Umidifică
Hot+Cool™ AM09XXDADAXX
Purifier Cool Formaldehidă TP09DADADAXDAX
Purifier Humidify Formaldehidă PH04DADADAXDADA
Purifier Hot + Cool Formaldehidă HP09DADADADADAX
Purifier Big+Quiet Formaldehyde BP03DADADAXDAX
comparații purificatoare de aer Dyson

Aeroterma Dyson Hot+Cool™ AM09

Ventilator și aerotermă Dyson Hot+Cool™ AM09, cel mai ieftin din oferta Dyson, însă acest device nu are funcție de purificare a aerului. Ventilează aerul din cameră pentru răcire și încălzește aerul pentru încălzire la un debit de 186 de litri pe secundă. În opinia noastră acest device nu oferă suficiente funcții pentru prețul plătit, mai ales dacă îl comparăm cu oricare din purificatoarele din gamă.

Acest model a fost înlocuit în noua ofertă de mult mai potentul Dyson Purifier Hot+Cool AutoReact™ HP7A – Aerotermă și purificator de aer.

Ventilator și aerotermă Dyson Hot and Cool AM09

Purificator Dyson Purifier Cool Formaldehida TP09

Purificatorul de aer Dyson Purifier Cool Formaldehidă TP09 este și cel mai recomandat model de purificator Dyson, care răspunde la toate cerințele importante pentru utilizatori: filtrare și purificare la standard maxim Hepa H13, funcție de răcire pentru cei ce nu doresc să pornească aerul condiționat, purificarea aerului din casă de formaldehidă și în mod special prețul produsului.

Iar dacă prindeți o ofertă de reducere de preț cu siguranță veți face o alegere foarte, foarte bună. Astăzi, prețul este redus cu 37% pe site-ul distribuitorului oficial Dyson. Merită menționat că purificatorul anihiliează și virusul AH1N1!

Purificator de aer Dyson Purifier Cool Formaldehidă TP09

Este cel mai echilibrat purificator de la Dyson și prima opțiune atunci când prețul (chiar și pentru un electrocasnic premium) este un compromis. Filtrul catalitic împotriva formaldehidei captează și transformă în mod continuu formaldehida în apă și CO2. Filtrul se autoregenerează, așadar acesta nu necesită înlocuire. Filtrul HEPA și Carbon trebuie, în schimb, înlocuite. 

Umidificator și Purificator Dyson Formaldehyde PH04

Umidificator, purificator și ventilator de aer Dyson Purifier Humidify Formaldehidă PH04. Această opțiune este recomandată celor ce sunt dispuși să plătească un preț suplimentar pentru funcția de umidificare, deși considerăm că există soluții alternative mai ieftin.

Umidificator, purificator și ventilator de aer Dyson Purifier Humidify Formaldehidă PH04

Purificator și aeroterma rece – caldă Hot+Cool Formaldehyde HP09

Purificator și aerotermă cu aer rece și cald Dyson Purifier Hot + Cool Formaldehidă HP09. Este exact modelul cel mai recomandat Dyson TP09, însă vine în plus cu funcția de încălzire a aerului.

Purificator și aeroterma rece - caldă Hot+Cool Formaldehyde HP09

Purificator Dyson Big+Quiet Formaldehida BP03

Best of the Best, Purificatorul de aer Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde BP03, pentru spații generoase de până la 100mp. Acesta se adresează în mod special spațiilor comerciale (grădinițe, after school-uri, școlilor sau birourilor) dar și spaților casnice supuse poluării puternice și care necesită un flux mai mare de aer filtrat pe secundă.

Este un purificator de aer zdravăn, de dimensiuni medii (1m înălțime) și de capacitate mare. Dar are și un preț pe măsură! Îl găsiți la eMAG și pe site-ul oficial Dyson.

Purificator aer Dyson Big + Quiet Formaldehyde

Indiferent că citim părerile și recenziile de pe eMAG sau site-ul oficial Dyson, observăm că purificatoarele Dyson au primit review-uri pozitive și foarte pozitive.

Păreri Purificator Dyson Big + Quiet Formaldehyde

 • (Recenzie Purificator de aer Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde BP03) O alegere foarte buna pentru after school-ul pe care il operez. Este important ca mediul in care copiii petrec mult timp sa se joace sau cu diverse activitati sa fie mereu curat, sa stiu ca respira in fiecare clipa aer curat. Am ales Dyson pentru ca si acasa am un alt model de purificator de la acealsi brand si am vazut cum s-a imbunatatit calitatea aerului de cand l-am pus in functiune. Prin urmare, am ales fara ezitare si purificatorul BP03 care acopera cu brio salile de 50 m patrati in care stau copiii. Zgomotul redus, utilizarea facila si culoarea l -au facut usor de integrat in clasele copiiilor. Recomand Dyson daca vreti sa respirati aer fresh si la birou, nu doar acasa.
 • (Recenzie Purificator de aer Dyson Purifier Big+Quiet Formaldehyde BP03) Cea mai buna investitie pentru biroul meu. De un an de zile avem santier in fata biroului si deja devenise insuportabil sa stai in birou cu geamul deschis. Am citit mult inainte sa cumpar acest purificator pentru spatii mari de la Dyson si m-a convins faptul ca este foarte silentios si are o putere mare de purificare. Sunt foarte multumit de acest purificator Dyson, se simte o diferenta uriasa in calitatea aerului din birou si am primit feedback-ul asta de la toti colegii.

Păreri Dyson Purifier Cool Formaldehyde TP09

 • Recomand cu incredere. Aparat de exceptie: foarte frumos, silentios, plin de functii, ce mai, un produs de nota 10. Face ce trebuie sa faca la nivel de excelenta! Cine isi permite pretul… Sa nu ezite!
 • Am cumpărat acest purificator de aer Dyson acum o săptămână pentru că sunt alergic la ambrozie. După ce l-am cumpărat, în 2 sau 3 zile simptomele mele alergice s-au ameliorat ca sa nu zic ca aproape au disaprut. Acum pot sa dorm linistit, sa stau in apartament fara grija ambroziei. Este un purificator care isi face treaba si merita 5 stele. Bravo, Dyson!
 • Deja toată lumea stie că produsele Dyson sunt la superlativ,însă ce-ar trebui semnalat e și cât sunt de frumoase. M-a dat pe spate când am văzut purificatorul, e practic un obiect de design funcțional, cu utilitate pentru viața cotidiană. Mă bucur mult că l-am cumpărat, sunt extrem de mulțumită de el.
 • Am simtit din prima zi ca purifica aerul, dormitorul e mai racoros de asemenea. Am observat un efect si la calitatea somnului. Designul este imbatabil.

Păreri Umidificator, purificator și ventilator de aer Dyson Purifier Humidify Formaldehidă PH04

 • Eram in cautarea unui umidificator pentru camera copilului si am citit multe review-uri despre Dyson PH04, inclusiv din afara. Dupa ce l-am folosit mai bine de o luna, il recomand in special daca suferiti de alergii sau astm, chiar face minuni pentru cineva care are constant probleme in a respira. Copilul doarme mai bine de cand il folosesc si pentru ca sta mereu pe mod silentios, aproape ca nici nu-l aud.
 • Ceva foarte evident, are cel mai frumos design dintre toate… Modern, diferit, Dyson. Este printre putinele deviceuri care are si umidificare, asta fiind si motivul pentru care l-am cumparat. Are un compartiment pentru apa, destul de mare… Urias poate. Tine o saptamana cred, non stop. Display-ul e foarte responsive, usor de folosit, intuitiv,… Dar un simplu gimmick. Vezi aceleasi statistici si in app, si muult mai detaliat. Telecomanda e foarte functionala si mica.
 • O alegere perfecta daca locuiti intr-un oras cu poluare ridicata asa cum este orasul in care eu locuiesc, adica Bucuresti. Umidificatorul si purificator Dyson detectează și captează poluanții și măsoară nivelul corect de umiditate din aer – în mod automat. Apoi, proiectează aer purificat și umidificat igienic în întreaga cameră, răcindu-vă atunci când este nevoie. O sa fiti uimiti de cum se va schimba calitatea aerului din casa si cum veti reusi sa aveti un somn mult mai odihnitor.
 • Sunt extrem de multumita de acest produs. Sotul meu sufera de alergii la praf, la par de animale (si avem catelus), la acarieni, etc si in ultima luna a stranutat absolut in fiecare zi. Am dat casa peste cap sa curat sa aerisesc si nimic. Nu ne puteam dadea seama de la ce este. M-am hotarat sa achizitionez acest purificator (dupa ce am facut un pic de research) si sa incercam si aceasta varianta. Il avem de o saptamana si nici macar o data nu a mai avut criza de stranut. Face super treaba. Recomand!
 • Elegant, puternic si sa recunoastem, chiar foarte frumos. Are un design care se potriveste perfect intr-o casa moderna. Functia de umidificare este perfecta pentru camera copiilor. RECOMAND!

Cumpără originalele purificatoare Dyson, doar de la eMAG sau de pe site-ul oficial al distribuitorului Dyson. Și verifică reducerile, după cum spuneam, de Black Friday prețurile sunt reduse cu până la 37% și 1450 lei!

Sumar
Data Review
Denumire Produs
Purificatoare aer Dyson
Nota Autor
51star1star1star1star1star
Nume Produs
Purificatoare aer Dyson
Pret
RON 2999