Casele inteligente sunt o tendință modernă în construcția de locuințe, întrucât oferă o gamă largă de beneficii pentru confort și control al consumului de energie. Iar SmartThings de la Samsung, te ajută să îți transformi casa într-un smart home, fără costuri.

Ce este o casă inteligentă?

Casele inteligente sunt echipate cu tehnologii avansate, cum ar fi senzori, controllere și aplicații, care permit proprietarilor să monitorizeze și să gestioneze diverse aspecte ale casei lor, cum ar fi iluminatul, temperatura, ușile și ferestrele, sistemele de securitate și altele. Acestea pot fi controlate prin intermediul dispozitivelor mobile sau prin intermediul comenzilor vocale.

Casele inteligente oferă, de asemenea, oportunități pentru a economisi energie și a reduce costurile operationale, precum și posibilitatea de a crește siguranța și confortul în casa ta. O soluție pentru a transforma casa sau apartamentul tău într-o casă inteligentă este pusă la dispoziție de către gigantul Samsung, prin conceptul Samsung SmartThings.

Ce este Samsung SmartThings?

SmartThings este o platformă software dezvoltată de Samsung, care permite utilizatorilor să controleze și să automatizeze dispozitivele din casa lor prin intermediul unei aplicații mobile sau prin intermediul unui hub conectat.

SmartThings poate fi utilizat pentru a controla dispozitive precum becurile, prizele inteligente, termostatele, camerele de supraveghere și altele. Platforma se poate integra cu alte dispozitive inteligente compatibile și servicii, cum ar fi Alexa sau Google Home, astfel utilizatorii pot controla aceste dispozitive prin intermediul comenzilor vocale.

SmartThings oferă, de asemenea, utilizatorilor posibilitatea de a seta automatizări, cum ar fi aprinderea sau stingerea becurilor la anumite ore sau în funcție de prezența utilizatorilor în casă.

În plus, SmartThings poate fi utilizat pentru a monitoriza dispozitivele și pentru a primi notificări în cazul în care se detectează o problemă sau o anomali. De exemplu, SmartThings poate fi utilizat pentru a detecta deschiderea unei uși sau a unei ferestre și pentru a notifica utilizatorul prin intermediul aplicației mobile.

SmartThings poate fi utilizat, de asemenea, pentru a crea „munci” personalizate, care permit utilizatorilor să pornească, monitorizeze, oprească și controleze mai multe dispozitive în mod simultan prin intermediul unei singure comenzi.

SmartThings poate fi utilizat atât în casele individuale, cât și în medii comerciale, cum ar fi birouri, magazine sau hoteluri. Platforma poate fi utilizată pentru a automatiza procese și a crește eficiența în aceste medii, cum ar fi controlul iluminatului sau al temperaturii.

SmartThings este o platformă software flexibilă, care poate fi integrată cu alte servicii și dispozitive inteligente pentru a oferi utilizatorilor o experiență de control automatizat completă.

Casa inteligenta cu smartthings samsung
Casa inteligenta cu smartthings samsung

Cum funcționează SmartThings?

SmartThings funcționează prin intermediul unui hub central care se conectează la internet și la alte dispozitive inteligente din casă. Utilizatorii pot controla aceste dispozitive prin intermediul aplicației mobile SmartThings sau prin intermediul comenzilor vocale, dacă au un dispozitiv de control vocal compatibil, cum ar fi Amazon Alexa sau Google Home.

Una dintre funcțiile cheie ale SmartThings este automatizarea. Utilizatorii pot seta automatizări pentru a controla dispozitivele în funcție de anumite condiții sau evenimente. De exemplu, utilizatorii pot seta becurile să se aprindă automat la o anumită oră sau să se stingă automat atunci când nu mai este nimeni în casă. Utilizatorii pot, de asemenea, seta scene personalizate, care permit controlul mai multor dispozitive în mod simultan prin intermediul unei singure comenzi.

SmartThings oferă, de asemenea, utilizatorilor posibilitatea de a monitoriza dispozitivele și de a primi notificări în cazul în care se detectează o problemă sau o anomali. De exemplu, SmartThings poate fi utilizat pentru a detecta deschiderea unei uși sau a unei ferestre și pentru a notifica utilizatorul prin intermediul aplicației mobile.

În general, SmartThings funcționează prin intermediul conectării unui hub central la internet și la alte dispozitive inteligente, permițând utilizatorilor să controleze și să automatizeze aceste dispozitive prin intermediul aplicației mobile sau a comenzilor vocale.

Ce dispozitive, electrocasnice și electronice poți conecta la Samsung SmartThings?

SmartThings este un sistem de automatizare a locuinței de la Samsung, care poate conecta o varietate de dispozitive inteligente prin intermediul unui hub sau a unei aplicații mobile. Acestea pot include:

Cum te conectezi la SmartThings?

Există mai multe modalități de a te conecta la SmartThings:

  1. Utilizând un hub SmartThings: Dacă ai un hub SmartThings, poți conecta dispozitivele inteligente la acesta prin intermediul conexiunii Wi-Fi sau Zigbee. După ce ai conectat dispozitivele la hub, poți controla acestea prin intermediul aplicației SmartThings.
  2. Utilizând o aplicație SmartThings: Dacă nu ai un hub SmartThings, poți utiliza o aplicație SmartThings pentru a controla dispozitivele inteligente conectate la rețeaua ta Wi-Fi.
  3. Utilizând voice assistant: SmartThings este compatibil cu diverse voice assistant cum ar fi Amazon Alexa și Google Assistant, astfel încât poți controla dispozitivele inteligente conectate prin intermediul comenzilor vocale.
Ce este Smart Home - Casa Inteligenta
Ce este Smart Home – Casa Inteligenta

Pentru a te conecta la SmartThings, ai nevoie de un cont Samsung și de aplicația SmartThings. După ce ai descărcat aplicația, poți urma pașii de configurare pentru a adăuga dispozitivele inteligente și a crea scenarii de automatizare.

Summary
Transformă-ți casa în una inteligentă cu Samsung SmartThings
Article Name
Transformă-ți casa în una inteligentă cu Samsung SmartThings
Description
Transformă-ți casa în Smart Home cu ajutorul SmartThings. Vei avea parte de o gamă largă de beneficii pentru confort dar în controlul consumului de energie.
Author