Saltele cu spuma cu memorie sau saltele din latex

Care sunt mai bune? Saltelele din Latex sau din spumă cu memorie?

Avantajele și caracteristicile celor două tipuri de saltele, considerate cele mai bune în opiniile clienților, saltelele cu Spumă cu memorie vs saltele din Latex.

De regulă, saltelele cu latex sunt mai rezistente decat saltelele cu spumă cu memorie, dar acest lucru poate varia in functie de calitatea și marca produselor. De asemenea, saltelele cu latex pot fi mai scumpe decat saltelele cu spumă cu memorie, chiar dacă vorbim de o tehnologie introdusă acum 100 de ani, spre deosebire de saltelele cu spumă cu memorie inventate la finele anilor 90. Nu există un răspuns valabil pentru oricine, de aceea este important sa comparați mai multe modele, să vă concentrați pe ceea ce contează pentru dvs din criteriile de mai jos și sa luati in considerare nevoile și preferintele dvs. atunci cand alegeti o saltea.

Saltelele cu latex sunt confectionate din cauciuc natural sau sintetic, în timp ce saltelele cu spumă cu memorie sunt confectionate din spumă poliuretanică care are capacitatea de a se adapta formei corpului și de a „memora” forma acestuia. Saltelele cu latex sunt cunoscute pentru faptul că sunt saltele ferme și extra-ferme, suportul oferit coloanei vertebrale și capacitatea de a se adapta formei corpului. De asemenea, sunt hypoalergenice, ceea ce le face potrivite pentru persoanele cu alergii sau probleme respiratorii.

Saltelele cu spumă cu memorie sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se adapta formei corpului și de a oferi un suport confortabil. De asemenea, pot ajuta la reducerea punctelor de presiune, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care suferă de dureri de spate sau alte probleme de sănătate.

Comparație saltele spumă cu memorie față de saltele Latex

Atât saltelele cu spumă cu memorie, cât și saltelele Latex avantajele și dezavantajele lor. Mulți producători chiar fac un mix între aceste două tehnologii, peste stratul Latex vin cu un strat mai subțire de memory foam. Însă cele mai importante aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când alegeți o saltea sunt:

Rezistență în timp. Saltelele din latex rezistă mai mult în timp decât o saltea cu spumă cu memorie. În plus, dacă ești o persoană eco-friendly și care ține la sustenabilitate, salteaua Latex este de asemenea mai bună din acest punct de vedere.

Saltelele cu spumă cu memorie pot fi o opțiune confortabilă, deoarece se adaptează ușor și rapid formei corpului tău și îți oferă și suport în zonele în care ai nevoie. Acestea pot fi, de asemenea, mai bune pentru persoanele care au probleme de circulație sau care suferă de dureri de spate, deoarece pot ajuta la reducerea presiunii asupra zonei lombare.

Saltelele Latex sunt mai potrivite pentru persoanele care au nevoie de mai mult suport, care preferă o saltea fermă și extra-fermă. Tocmai de aceea sunt considerate saltele ortopedice și super ortopedice. E drept, nu doar materialul nucleului contează, dar saltelele din Latex sunt mai bune din acest punct de vedere.

Saltelele Latex sunt recomandate celor ce au alergii cunoscute, cauciucul fiind un compus natural, iar cauciucul sintetic nu este la fel de predispus alergiilor precum spuma poliuretanică.

Suport. Caracteristica de adaptare la forma corpului a saltelei cu spumă cu memorie îi permite acesteia să susțină toate părțile corpului în mod uniform. Saltelele Latex, deși oferă un suport mai bun, nu îl oferă uniform pentru fiecare zonă a corpului.

Reducerea durerii. Salteaua cu spumă cu memorie se mulează pe corp mai bine și atenueză presiunea, și implicit, durerile articulare și de spate celor care au acestor simptome. Se aliniază cu curbura naturală a coloanei vertebrale oferind un sprijin mai bun.

Izolarea mișcărilor. O saltea cu spumă cu memorie este foarte bună la izolarea transferului de mișcare, ceea ce o face cea mai bună saltea pentru cupluri sau pentru cei ce dorm cu copii.

Aerisirea și temperatura. Saltelele Latex sunt mult mai bine aerisite și echilibrează temperatura, spre deosebire de saltelele cu spumă cu memorie care necesită (cele premium) tehnologii suplimentare de aerisire. În același timp, saltelele cu spumă memory tind să păstreze mai bine căldura corpului, ceea ce poate fi un inconvenient pentru un somn profund sau persoanele mai călduroase.

Prețul saltelelor. Saltelele Latex sunt de regulă mai scumpe decât saltelele cu spumă memory, și simțitor mai scumpe decât saltelele cu arcuri clasice.

Recomandările noastre: 3 Saltele cu spumă cu memorie

Vă propunem 3 saltele cu spumă memory de calitate premium, practic cele mai recomandate saltele cu spumă memory:

Saltea Cadar Chocolate Love Pocket Memory Chocolate, 1200 arcuri individuale

Recomandările noastre: 3 saltele Latex

Dacă v-ați hotărât asupra tipului de saltea care corespunde cel mai bine exigențelor dvs. vă recomandăm atunci 3 modele cu review-uri bune, păreri și mai bune și care au și un preț corect pentru ceea ce oferă:

Saltea Ortopedica Latex

Pe lângă aspectele principale ce merită luate în considerare și enumerate mai sus, trebuie menționat că pentru nopți liniștite este bine să vă gândiți și la garanția, producătorul și magazinul vânzător. Acest aspect evident nu ține de tipul saltelei, ci de garanția saltelei acordată de producător, politica de returnare a banilor dacă pur și simplu nu vă înțelegeți cu salteaua (nu este salteaua perfectă pentru dvs.), ofertele și serviciile suplimentare oferite de magazin fie ele sub formă de voucher, de produs cadou: pilotă, perne, husă de protecție sau lenjerie, sau de transport, asamblare și preluare saltea veche și ambalaj. Aici excelează magazinul SomProduct, care pe lângă toate acestea oferă chiar și o saltea la schimb dacă aveți probleme cu salteaua cumpărata, în perioada de garanție a acesteia.

Pe lângă SomProduct, alte magazine recomandate sunt: SomnArt, Ortopedicus și eMAG.

Îți recomandăm să citești și:

Sumar
Data Review
Denumire Produs
Saltele Latex - Saltele Memory
Nota Autor
5
Nume Produs
Saltele Latex - Saltele Memory