Pareri Saltele Latex sau Saltele cu arcuri împachetate Forum, Diferente, Caracteristici

Avantaje: Saltele Latex sau Saltele cu arcuri împachetate?

Saltelele cu latex sunt confectionate din cauciuc natural sau sintetic, iar saltelele cu arcuri sunt confectionate din arcuri din oțel acoperite de materiale moi, cum ar fi spuma sau material textil. Veți afla în acest articol care sunt caracteristicile principale ale acestor saltele și cu ce se diferențiază saltelele din latex față de cele cu arcuri împachetate (Saltele Pocket).

Să le luăm pe rând, vom analiza aceste saltele pe baza următoarei structuri de capitole:

Avantajele saltelelor Latex

Ce recomandă o saltea fabricată din Latex în general? Care sunt caracteristicile specifice și relevante pe care le așteptăm de la o saltea de pat și de ce saltelele Latex sunt considerate saltele foarte bune pentru mulți utilizatori?

Rezistența în timp: Saltelele cu latex sunt cunoscute pentru durabilitatea lor în timp. Vor rezista mai mult decât alte tipuri de saltele, mai ales dacă sunt întreținute corespunzător și cumpărați o saltea latex de calitate superioară.

Suportul oferit coloanei vertebrale: Saltelele cu latex ofera un suport bun pentru coloana vertebrala, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care au probleme de spate sau care au nevoie de un suport bun pentru corp. Practic, saltelele cu latex, mai ferme, te obligă să dormi corect, deși această caracteristică mulți o pot considera inconfortabilă. Corectitudinea cere niște sacrifici.

Adaptarea la forma corpului, medie. Saltelele cu latex se adaptează destul de bine la forma corpului, nu la fel de bine precum o saltea cu spumă memory, ceea ce poate ajuta la reducerea punctelor de presiune și la oferirea unui somn mai confortabil. Tocmai de aceea, veți vedea că anumite saltele latex vin și cu un strat de spuma cu memorie suplimentar sau sunt construite pe design-ul american (un mic topper integrat în saltea).

Hipoalergenice și ecologice: Saltelele cu latex, din cauciuc natural sunt hipoalergenice, ceea ce le face potrivite pentru persoanele cu alergii sau probleme respiratorii. Ecologice: Saltelele cu latex pot fi mai ecologice decat alte tipuri de saltele, deoarece sunt fabricate din cauciuc natural sau sintetic.

Dezavantaje Saltele Latex

Pretul: Saltelele cu latex pot fi mai scumpe decat alte tipuri de saltele, cum ar fi cele cu spumă sau cele cu arcuri. Dar vin cu niște caracteristici speciale, ce pentru anumite persoane pot fi destul de importante.

Greutatea: Saltelele cu latex pot fi mai grele decat alte tipuri de saltele, ceea ce poate face mai dificilă manipularea lor. Cu transportul, orice magazin care se respectă, oferă transport gratuit pentru saltea, inclusiv poziționare și preluarea saltelei vechi, deci nu ar trebui să fie un dezavantaj de impact, care să conteze. Aici recomandăm SomProduct care pe lângă toate acestea, oferă și cadouri (huse, perne, lenjerii, pilote) ba chiar o saltea la schimb dacă nu vă înțelegeți cu salteaua, în pachetul Fără Griji.

Mirosul saltelei latex noi: Unele persoane pot simți o (scurtă) perioadă, un miros de rumeguș atunci când utilizează o saltea latex nou cumpărată. Acest miros însă dispare după câteva zile sau săptămâni.

Sensibilitate la temperatură: Saltelele cu latex natural pot fi mai sensibile la temperatură decât alte tipuri de saltele, ceea ce poate face ca ele să fie mai reci sau mai calde decât doriți.

Dificultatea de a gasi un așternut care să se potrivească: Datorită grosimilor mai mari ale saltelelor cu latex, poate fi mai dificil să găsiți un așternut care să se potrivească bine cu salteaua aleasă.

Recomandările noastre: 3 saltele Latex

Dacă v-ați hotărât asupra tipului de saltea care corespunde cel mai bine exigențelor dvs. vă recomandăm atunci 3 modele cu review-uri bune, păreri și mai bune și care au și un preț corect pentru ceea ce oferă:

Avantaje Saltele cu arcuri individuale (Pocket)

Ce recomandă o saltea fabricată din arcuri individuale (Saltea Pocket) în general? Care sunt caracteristicile specifice și relevante pe care le așteptăm de la o saltea de pat și de ce saltelele cu arcuri individuale sunt considerate saltele foarte bune pentru mulți dintre cumpărători?

Prețul: Deși saltele cu arcuri individuale (tip Pocket) au un preț mai mare decât al saltelelor cu arcuri (clasice), sunt totuși mai ieftine decât saltelele fabricate pe bază de latex.

Versatilitate: De regulă, saltelele cu arcuri individuale (cu un strat superior din memory foam sau spumă simplă) le găsiți în camerele de hotel, acestea fiind destul de universale din punct de vedere al preferințelor. În plus, asigură fermitate în funcție de greutatea corpului, iar zonele de confort individuale dispuse vertical fac saltelele cu arcuri individuale recomandate pentru cupluri ce au diferențe de opinie în ceea ce privește: o saltea potrivită pentru mine.

Suportul oferit coloanei vertebrale: Saltelele cu arcuri pot oferi și ele un suport bun pentru coloana vertebrală, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care au probleme de spate sau care au nevoie de un suport bun pentru corp.

Adaptarea la greutatea si forma corpului: Saltelele cu arcuri se adaptează mai bine la greutatea și forma corpului, ceea ce poate ajuta la reducerea punctelor de presiune și la oferirea unui somn mai confortabil.

Evitarea afundarii in saltea: Saltelele cu arcuri pot avea o structură mai puternică decât alte tipuri de saltele, ceea ce poate ajuta la evitarea afundării în saltea așa cum se poate întâmpla cu multe saltele de calitate scăzută, ieftină.

Suport uniform: Saltelele cu arcuri pot oferi un suport uniform pentru tot corpul, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele care au probleme de spate sau care au nevoie de un suport bun pentru corp.

Rezistență în timp: Saltelele cu arcuri sunt de asemenea durabile în comparație cu saltelele obișnuite, mai ales daca sunt întreținute adecvat. Ce-i drept, nu la fel de rezistente precum cele din latex, dar peste medie.

Dezavantaje Saltele cu Arcuri individuale

Afundarea in saltea: Saltelele cu arcuri individuale pot permite afundarea in saltea mai mult decat alte tipuri de saltele, ceea ce poate afecta suportul oferit coloanei vertebrale.

Zgomot: Arcurile individuale pot face un zgomot ușor atunci când sunt apăsate sau când se schimbă poziția pe saltea. Acest lucru poate fi deranjant pentru unii oameni.

Recomandările noastre: 3 saltele cu arcuri individuale

Din gama de saltele fabricate cu arcuri individuale, vă propunem o scurtă selecție:

Concluzii și păreri: Saltele Latex vs Saltele pe arcuri

După cum am arătat, ambele tipuri de saltele au avantaje și dezavantaje specifice, raportându-se unele la celelalte, însă aceste plusuri și minusuri ar trebui văzute prin prisma preferințelor și nevoilor dvs. specifice. Față de saltelele clasice (cu spumă simplă sau pe arcuri) atât saltele latex cât și cele pocket sunt net superioare.

Saltelele cu sau din latex sunt cunoscute pentru fermitatea lor, rezistența în timp și suportului oferit coloanei vertebrale. De asemenea, sunt hypoalergenice (antialergenice), ceea ce le face potrivite pentru persoanele cu alergii sau probleme respiratorii. Asta datorită faptului că latexul este un cauciuc natural.

Saltelele cu arcuri sunt recunoscute pentru suportul oferit întregului corp, pentru capacitatea lor de a se adapta la greutatea si forma corpului pe zone. De asemenea, saltele pe arcuri sunt bune pentru a evita afundarea în saltea și pentru a oferi un suport uniform, inclusiv în cazul cuplurilor dacă optați pentru o saltea cu arcuri individuale.

In general, saltelele cu latex sunt mai scumpe decat saltelele cu arcuri, dar acest lucru poate varia în funcție de calitatea și marca produselor. Este important să compărați mai multe modele și să luați în considerare nevoile și preferințele dvs. atunci când alegeți o saltea.

Într-adevăr, câte minți atâtea păreri, dar ca să nu o dăm așa în vag, și pentru a diferenția generic saltelele cu latex de cele cu arcuri individuale, concluzionăm că:

  • Saltelele Latex sunt de regulă mai scumpe, dar țin mai mult în timp, se conformează mai bine corpului în general, sunt considerate mai tari și de aceea sunt și marcate drept cele mai bune saltele ortopedice. Vezi mai multe modele de saltele de pat cu Latex, veți găsi în categoria Saltele Latex a magazinelor: SomProduct, SomnArt, Ortopedicus și eMAG.
  • Saltele cu arcuri individuale (Pocket), sunt mai ieftine, cu o rată ridicată de potrivire pentru consumatorul obișnuit întrucât se adaptează mai bine întregului corp, dar dacă nu sunt întreținute corect sau schimbate după 5-7 ani pot prezenta niște afundături inconfortabile. Mai multe modele de saltele de pat fabricate cu arcuri împachetate separat (Pocket), veți găsi în categoria Saltele Pocket a magazinelor: Mathaus, SomProduct, SomnArt, Ortopedicus, Dormeo și eMAG.
  • Majoritatea argumentelor CONTRA atât pentru saltelele de tip Latex sau pe arcuri împachetate individual, pot fi atenuate cu ajutorul topperelor de saltea, acea saltea suplimentară, de regulă fabricată din spumă memory;
  • Veți regăsi în magazinele de mai sus sau în recomandările noastre și anumite saltele care sunt confecționate din latex și arcuri individuale (hibride), ce preiau din avantajele ambelor categorii de saltele;

Îți recomandăm să citești și:

Summary
Article Name
Care saltea este mai buna? Latex sau Pocket?
Description
Saltelele cu latex sunt confectionate din cauciuc natural sau sintetic, iar saltelele cu arcuri sunt confectionate din arcuri din oțel acoperite de materiale moi, cum ar fi spuma sau material textil. Veți afla în acest articol care sunt caracteristicile principale ale acestor saltele și cu ce se diferențiază saltelele din latex față de cele cu arcuri împachetate (Saltele Pocket).