O treime din viață o petrecem în pat, fie că dormim – cea mai mare parte din acest timp, fie că ne relaxăm citind o carte sau uitându-ne la emisiunile preferate. Calitatea somnului are o influență decisivă asupra stării de sănătate de-a lungul vieții.

A dormi bine este o cea mai bună cură de înfrumusețare și este indispensabil pentru bunăstarea fizică și mentală a fiecărei persoane. Cei mai precauți dintre noi, pe măsură ce înaintează în vârstă consultă un medic pentru a alege tipul de suprafață de dormit.

Vei afla mai jos, tot ce trebuie să știi atunci când cauți să cumperi un topper de calitate, câteva modele recomandate și magazine cu prețuri bune la topperele de calitate superioară.

La ce folosește un topper

Topper-ul este o saltea adițională care se așează peste salteaua actuală, cu o grosime între 4 – 10 cm pentru a oferi fie un extra confort fie un suport suplimentar adecvat nevoilor fiecăruia. Mai ușor de igienizat și manevrat decât saltele clasice, topper-ul este prevăzut cu o husă detașabilă cu fermoar circumferențial, pentru a putea fi spălată la mașina de spălat. Este deosebit de util pentru a fi utilizat la canapele extensibile, oferind protecția spatelui în zona de îmbinare pe de o parte iar pe de alta, asigură acea suprafață dreaptă necesară unei poziții corecte de dormit.

Varianta de topper pliabil este soluția recomandată și pentru camerele de cămin sau orice spațiu de dormit temporar (cort, rulotă, case de vacanță, cort și de ce nu camere de hotel pentru cei care își doresc un somn ca acasă).

Topperul Dormeo Roll Up 3 Zone corectează de îndată orice suprafață de dormit. Este ideal pentru canapele extensibile, ca pat suplimentar pentru oaspeți sau îl poți folosi atunci când mergi cu cortul, în rulotă sau pe barcă.

Topper Dormeo Roll Up 3 zone
Topper Dormeo ROLL UP 3 zone

Dacă nu dorim să-l utilizăm pe canapeaua extensibilă destinată oaspeților sau atunci când vrem să ne asigurăm că avem parte de confort atunci când nu dormim în patul de acasă, să reținem și acest aspect – un topper de calitate, eficient în a asigura igiena unui somn odihnitor este mult mai ieftin decât o saltea cu aceleași atribute.

De exemplu – In cazul in care ai o saltea veche care a început să prezinte denivelări care te deranjează tot mai mult, însă, din diverse motive, nu poți schimba salteaua, atunci cea mai bună alternativă ar fi să cumperi un topper cu o grosime medie sau mare, având o fermitate ridicată sau foarte ridicată. Este necesar să fie suficient de compact topper-ul ales astfel încât să poată contracara efectele pe care le provoacă salteaua deteriorată

Tipuri de topper – cui se adresează

Topper din Spumă cu memorie (Memory foam)

Este un material termosensibil, cu o denistate mai mare decât alte tipuri de spumă. Se adaptează perfect formei, temperaturii și greutății corpului, revenind cu ușurință la forma inițială atunci când nu se mai exercită presiune asupra ei. Se ține cont de greutatea persoanei, dacă aceasta preferă un mediu de dormit mai călduros și dacă există probleme ale coloanei. Topper-uș cu spumă de memorie (memory foam) este recomandat celor care își schimbă des poziția în timpul somnului întrucât va oferi un somn liniștit și va reduce mișcările.

Topper-ul Dormeo Memosan Ultimo Roll Up este un topper 2 în 1 ce combină suportul și confortul adecvat. Stratul de spumă Ecocell® asigură alinierea corectă a coloanei vertebrale. Stratul de memorie permite circulația optimă a aerului și se adaptează formei unice a corpului tău pentru a te îmbrățișa într-un confort dulce. Ușor de utilizat și de depozitat, topper-ul beneficiază de curele dedicate pentru mobilitate.

TOPPER MEMOSAN ULTIMO ROLL-UP 3+2
TOPPER Dormeo Memosan Ultimo Roll-up 3+2

Topper cu Spumă poliuretanică (Kaltschaum)

Topperul cu spuma poliuretanica Kaltschaum este un topper cu spumă rece, confortabilă cu proprietăți aproximative cu cele ale latexului, distribuind perfect greutatea corpului pe suprafață. Structura celulelor deschise asigură o aerisire bună, respingând umezeala. De aceea topper-ul din spumă poliuretanică (Kaltschum) este recomandat persoanelor care transpiră în mod excesiv în timpul nopții, dar și celor alergice.

Topper Como Kaltschaum H4 cm
Topper Como Kaltschaum H4 cm

Ortopedic/Welness

Acest tip de topper conferă corpului fermitate și susținere reducând punctele de presiune din zona umerilor, coloanei și șoldurilor, adaptându=se formei și temperaturii corpului. Previne dezvoltarea bacteriilor, acarienilor și este rezistent la atacul rozătoarelor sau insectelor întrucât este produs prin amestecarea a cel puțin două ingrediente organice. Este caracterizat de o conductivitate termică scăzută și o rezistență mecanică bună în raport cu densitatea sa. Topper-ul ortopedic/welness este recomandat persoanelor cu probleme acute ale spatelui.

Topper Como Komfortschaum H4 cm
Topper Como Komfortschaum H4 cm

Cele mai practice tipuri de topper/saltele suplimentare

Când vorbim de tipuri de topper (saltele suplimentare) trebuie să ținem cont de cele prezentate mai sus dar și de alte criterii: scopul achiziționării (locuință sau spații temporare de dormit), manevrabilitate, ușurința cu care poate fi igienizat, preferințe individuale (recomandări medicale sau confort). De exemplu – în cazul în care ai o saltea ortopedică și dorești să obții o fermitate mai mică, va trebui să achiziționezi un topper cu grosime si fermitate medie sau mică, pentru a permite corpului să se relaxeze.

Cum se întreține corect un topper

Pentru întreținerea unui topper de calitate nu ai nevoie de foarte mult efort sau proceduri. El vine de obicei cu o husă detașabilă care se poate spăla la mașina de spălat urmărind indicațiile de pe etichetă. Totuși menținerea lui pe o perioadă îndelungată presupune: aerisirea frecventă – e suficient să lași patul fără cearșaf timp de 10-20 minute și cu fereastra larg deschisă – spălarea periodică a husei, aspirarea periodică a suprafeței acestuia – atunci când întorci salteaua o dată la 6 luni.


TOPPER DORMEO NATURE'S ALOE VERA 4 CM
TOPPER DORMEO NATURE’S ALOE VERA 4 CM

Magazine recomandate

Recomand magazine specializate în producerea și comercializarea produselor de acest tip. Oferă o gamă largă de dimensiuni (lățime, lungime, grosime), informații detaliate asupra tehnologiei de fabricație și, cu siguranță, veți găsi acel topper ideal pentru dvs. care să îmbine gradul de confort preferat cu recomandările personalizate pentru un somn liniștit, indiferent de locul în are îl veți folosi.

Recomandare articol
product image
Nota Autor
1star1star1star1star1star
Nota vizitatori
5 based on 1 votes
Marca produs
Topper saltea
Nume Produs
Topper saltea
Pret
RON 298
Stoc
Available in Stock