Amenajarea unui dormitor în stil industrial oferă o oportunitate captivantă de a aduce în spațiul personal un aer modern și robust. Acest stil urban și contemporan îmbrățișează elemente de design inspirate de spațiile industriale, evidențiind funcționalitatea și autenticitatea. Mai multe informații despre stilul industrial în designul de interior, aici.

Culorile predominante stilului industrial sunt adesea neutre, precum griuri, negre și tonuri de maro, oferind un cadru minimalist pentru alte accesorii. Detaliile precum conductele expuse, accentele de metal și accesorii industriale, cum ar fi ceasuri de perete masive sau oglinzi cu rame industriale, completează aspectul general. Adăugarea unor elemente de lemn sau cărămizi aparente poate aduce un contrast plăcut și naturalețe la designul industrial. O soluție rapidă dar cu un important caracter estetic este și decorarea unui perete cu un tapet industrial, care nici nu costă foarte mult.

Amenajare Dormitor stil industrial

Cu aceste idei de amenajare, dormitorul tău poate deveni un sanctuar modern și autentic, în care pragmatismul estetic industrial și funcționalitatea se întâlnesc pentru a crea un spațiu personal cu personalitate puternică și autenticitate urbană.

Elemente de Stil Industrial în Dormitor

Amenajare Dormitor stil industrial

Paturi cu cadre metalice

Paturi cu cadre metalice. În primul rând, alegerea unui pat cu un cadru metalic expus adaugă o notă de forță și caracter industrial. Din punct de vedere al stilului decorativ, patul cu cadru din lemn este potrivit în interioare rustice sau clasice. Pentru amenajări contemporane, în stil industrial sau cu note masculine, puteţi opta pentru un cadru metalic vopsit în culori închise sau pentru un pat tapiţat. In plus, un pat cu cadru metalic poate fi usor reconditionat printr-o simpla vopsire.

Pat matrimonial cadru lemn si metal Violetani Cires Antic Negru

Lămpile și veiozele – cât mai expuse

Lămpi, veioze de dormitor. Lămpile de perete sau tavan cu finisaje metalice și sursă de lumină aparentă pot crea un iluminat ambiental potrivit. Lămpile de perete, tavan și veiozele de dormitor în stil industrial aduc o notă de caracter și rafinament urban în orice spațiu de odihnă. Inspirate de designul industrial, aceste accesorii de iluminat aduc cu ele o combinație de elemente robuste, precum metalele expuse și finisajele industriale, alături de o estetică minimalistă și modernă. Lămpile de perete pot fi integrate strategic pentru a crea un aspect simetric sau asimetric, amplificând atmosfera loftului industrial. Tavanul poate găzdui lămpi suspendate cu abajururi metalice sau sursă de lumină aparentă, conferind un accent vizual intrigant și o iluminare focalizată. Veiozele, cu bazele lor din metal și abajururile texturate, adaugă o notă caldă și intimă, creând un iluminat de accentuare perfect pentru o atmosferă relaxantă în dormitor. În ansamblu, aceste lămpi în stil industrial aduc un amestec îndrăzneț de funcționalitate și estetică, transformând spațiul de odihnă într-un sanctuar contemporan și stilat.

Corpuri de iluminat in stil industrial
  • Lustre, pendule și alte corpuri de iluminat în stil industrial la eMAG.
  • La SomProduct găsești o ofertă unică de corpuri de iluminat loft, retro, vintage industrial.
  • Veioze, lămpi, lustre, felinare și aplice de tavan în stil industrial, boho, rustic, scandinav, retro, vintage găsești și la Bonami la prețuri bune pentru caltiatea oferită.
  • Ofertă variată și la VidaXL.

Dulapul din dormitor – aspect uzat sau reciclat

Dulapul (dressingul) in stil industrial. Poți opta pentru un dulap cu finisaje metalice și uși cu aspect uzat, accentuând atmosfera de loft. integrează materiale precum metalul și lemnul într-un mod echilibrat și atractiv. Cadrul metalic expus, cu accente de sârmă sau alte detalii industriale, conferă un caracter autentic și industrial, evidențiind funcționalitatea și durabilitatea. Ușile pot avea finisaje metalice sau aspect de lemn uzat, adăugând textură și contrast în decorul dormitorului. Interiorul bine organizat oferă spațiu generos pentru depozitare, iar mânerele sau componentele metalice adaugă un aer de loft urban. Acest dulap în stil industrial nu servește doar ca piesă practică de mobilier, ci și ca element de design care redefinește atmosfera dormitorului, aducând cu sine un farmec modern și industrial în spațiul privat de odihnă.

Parchet de dormitor în stil industrial

Parchetul dintr-un dormitor în stil industrial trebuie să reflecte estetica robustă, urbană și contemporană asociată acestui design. Pardoseala O.R.C.A. (Organic Rigid Coreboard Antistatic) Organic Clever Silent Antique Volcano Oak K461 de la Mathaus este un decor cu nuanta inchisa, care pe langa o senzatie de lumina, va aduce eleganta si stil industrial spatiului amenajat. Parchetul O.R.C.A Kronospan este semnificativ mai putin predispus la umflare si, prin urmare, mai rezistent la efectele apei decat parchetul conventional. Pardoseala O.R.C.A. cu tehnologia sa de aparare impotriva umezelii este un pariu sigur atunci cand vine vorba de accidentele de zi cu zi. Nu mai trebuie sa va faceti griji pentru podea, de exemplu daca varsati o bautura sau daca exista scurgeri minore de apa. 24 de ore de protectie impotriva stropilor de apa in conformitate cu NALFA (Asociatia Nord Americana de Pardoseli Laminate) si suplimentar de 100 de ore +  in conformitate cu standardul companiei KRONOSPAN WN-101.

Dacă doriți piatră în loc de parchet sau pur și simplu căutați o soluție pentru decorarea perețior în stil industrial atunci vă recomandăm magazinul Piatra Online.

Parchet Impermeabil Kronospan

Covorul material natural

Covoare din lână 100% sau blănița naturală. Un covor sau o carpetă cu design geometric și textură industrială adaugă adâncime și căldură la podea. Un covor sau o carpetă în stil industrial pentru dormitor poate aduce o notă distinctivă și texturată în acest spațiu de odihnă. Inspirat de estetica industrială, acest tip de covor poate avea un design geometric simplu sau poate integra elemente de uzură și vechime pentru a crea o atmosferă autentică de loft. În cazul în care blana naturală este adăugată în design, precum o margine din blană de oaie sau un strat subțire în anumite zone, se adaugă un element de lux și confort. Această combinație de materiale industriale și texturi moi conferă un contrast plăcut, creând un covor care nu doar îmbogățește estetica camerei, ci și oferă o senzație plăcută sub picioare. Alegerea unui covor sau a unei carpete în stil industrial pentru dormitor nu numai că adaugă caldură spațiului, dar și completează aspectul general al decorului, creând un mediu relaxant și modern în același timp.

Covor din luna Flair Rugs Minerals
Covor din luna Flair Rugs Minerals

Îți recomandăm să arunci un ochi și la:

Dormitor amenajat in stil industrial loft
Sumar
Idei de Amenajare în stil vintage INDUSTRIAL a dormitorului
Denumire articol
Idei de Amenajare în stil vintage INDUSTRIAL a dormitorului
Descriere
Idei de amenajare a dormitorului in stil industrial si unde gasesti mobila si accesorii dormitor vintage, loft, rustic sau steampunk.
Autor