Covoarele din piele și blană naturală sunt din nou în trend dovedindu-se esențiale în decorarea casei în stil minimalist scandinav dar și în autenticul stil rustic românesc. Un covor confecționat din piele și cu blăniță naturală, în același timp, oferă un aer exclusivist, de lux locuinței dvs. Ai putea crede că o asemenea piesă trebuie să fie foarte scumpă, dar ați fi surprinși să aflați că puteți cumpăra diverse modele de covoare ieftine din piele și blană naturală, fabricate în România.

Unde poate fi pus un covor din blană

Un covor din blană naturală nu poate fi așezat în orice cameră a casei. Trebuie ținut seama de gradul de umiditate al încăperii și de proximitatea intrării în locuință pentru a evita deterioarea lui. În acelați timp trebuie ferit de bătaia directă a razelor de soare.

Blana decorativă este o piesă clasică de decor, un simbol al eleganței și al bunăstării. Din cele mai vechi timpuri, blănurile au fost folosite ca elemente de decor interior, datorită confortului pe care îl asigură dar și datorită proprietăților izolatoare ale acestora, fiind eficiente în protejarea împotriva frigului.

În living

Covorul din blană naturală este punctul de atracție al camerei unde este amplasat sau poate pune în valoare o piesă de mobilier statement- canapea sau bufet. în același timp, pentru livingurile cu o suprafață generoasă din vile sau pensiuni turistice, nu cele dintr-un apartament, el se poate transforma într-un decor perete original.

În dormitor

Covorașele de blană naturală sunt piese de decor unice care care conferă un aspect deosebit dormitorului și în același timp ajută la crearea unui ambient relaxant. Diminețile răcoroase sunt mai ușor de suportat atunci când atingi cu tălpile goale acest material catifelat, fin și mătăsos.

Tipuri de blănuri la covoare

Ca materiale este folosită foarte des blana de miel, dar în ultima vreme producătorii s-au axat și pe căprioară, vacă, ren sau antilopă. În funcție de preferințe, întrucât găsim blănuri cu par scurt, mediu sau lung cu aspect pufos sau nu.

Întreținerea, curățarea covorului de blană naturală

Covoarele confecționate din piele și blană naturală necesită îngrijire și atenție. Acestea se curăță în centre și curățătorii specializate în piele si blană. Totuși, este recomandat să îndepărtați petele de murdărie de pe blana naturală de îndată ce apar, cu o cârpă umedă și să evotați uscarea folosind surse de căldură externe. Blana trebuie periată periodic cu o perie cu dinți lați, pentru a întreține textura moale. Puteți aspira blana sau o puteți scoate afară pentru a o scutura de praf.

Sfatul meu este să aplicați regula celor 6 NU:

  • Nu spălați!
  • Nu utilizațI înălbitori!
  • Nu călcați!
  • Nu se curăță chimic!
  • Nu uscați în mașină!
  • Nu stoarceți!

Modele de covoare ieftine din blană

V-am promis la început că vă vom prezenta câteva modele de covoare ieftine și de calitate superioară, confecționate din blană naturală. Aveți diverse opțiuni de piele și blană precum cea de miel, ren, vacă sau chiar antilopă africană. Fiecare model vine într-o coloristică variată a blănii.

Covor din piele blană naturală de miel

Covor din piele de miel decorativă confecționată din blană de miel țurcană. Este o piesă de decor unică în culorile sale naturale, iar petele naturale ale blănii și forma acesteia diferă de la o piele la alta.

Covor-din-piele-blană-naturală-de-miel
Covor-din-piele-blană-naturală-de-miel
Covor ieftin din blana naturala alba de miel
Covor ieftin din blana naturala alba de miel

Pielea de calitate superioară vă oferă un produs unic în culoare și formă. Pielea de miel decorativă din blana de miel poate fi obiectul de la care pornește tot designul unei încăperi, un produs natural, care inspiră originalitate și lux. 

Covor ieftin din piele naturala de miel negru
Covor ieftin din piele naturala de miel negru
Covor ieftin din piele naturala de miel negru
Covor ieftin din piele naturala de miel negru
Covoare ieftine din piele naturală și blană de vacă

 Grosimea materialului și textura sa plăcută fac ca blana de vacă să fie potrivită pentru a decora podeaua. Această blană de vacă are o nuanță neprelucrată, aspectul său natural contribuind la conturarea unui ambient autentic.

Covor din piele și blană naturală de vacă
Covor din piele și blană naturală de vacă
Covor din piele și blană naturală de vacă
Covor din piele și blană naturală de vacă
Covoare din piele și blaniță naturală de ren

Piele decorativă pentru interior confectionată din piele naturală de ren. Această piesă decorativă este 100% naturală si unică în colorit și lungime a firelor. Puteți decora interiorul casei dumneavoastră pentru a pune accentul pe unicitate adăugând un aspect luxos. Pielea decorativă de ren poate, de altfel, infrumuseța casa unei persoane dragi vouă datorită modelului original al fiecărei piese de blană de ren, un produs somptuos, de calitate superioară. 

Covoare IEFTINE din BLANĂ NATURALĂ fabricate în România
Covoare IEFTINE din BLANĂ NATURALĂ fabricate în România
Covoare din piele naturala de ren
Covoare din piele naturala de ren
Covor alb din piele naturala de ren
Covor alb din piele naturala de ren
Covoare din blană naturală de antilopă

Un covor decorativ din blană de antilopă africană este o piesă de decor deosebită, care va adăuga un plus de savoare ambientului în care alegeți să o plasați. Dimensiunea relativ redusă face ca blana decorativă să poată fi poziționată în moduri diferite, astfel încât să fie în armonie cu restul elementelor de decor ale spațiului. Nuanțele blănii decorative de antilopă africană sunt cele naturale, neprelucrate, având un aspect autentic și ușor de potrivit datorită culorilor nepretențioase.


Covor din piele cu blanita naturala de antilopa africana
Covor din piele cu blanita naturala de antilopa africana

De unde cumperi covoare din piele și blană de calitate

Indiferent de soluțiile pe care le puteți găsi pe internet este mai mult decât recomandat să țineți cont de sfaturile producătorului. De aceea decizia de a cumpăra un covor din blană naturală trebuie să aibă în vedere și reputația și experiența producătorului– mai pe scurt, nu cumpărați covoare de blană naturală de pe tarabele stradale, indiferent de ce asigurări verbale primiți și de cât de ieftine vi se par.

Covoarele de calitate din blană naturală sunt realizate realizează în urma unui proces de producție riguros, cu etape intermediare bine stabilite în timp. Blana se recoltează într-o anumită perioadă a anului, de la un animal de o anumită vârstă, pentru a evita năpârlirea și implicit deteriorarea ei. În concluzie un covor ieftin trebuie să fie ieftin la preț fără a face rabat la calitate!

Acestea fac parte din oferta de covoare A&A Vesa, producător transilvănean. Veți găsi modele ce încep de la 100 de lei, dar și modele mai scumpe din blănuri mai rare, ce necesită o atenție sporită în procesul de fabricație.

Vezi AICI oferta de covoare ieftine din blană naturală

Pentru o gamă variată de covoare, din bumbac, shaggy, țesute, persane, covoare pentru copii șamd, îți recomandăm și magazinele: eMAG, vidaXL, Bonamielefant.ro, Decorino.ro, BonPrix.ro și SomProduct.ro