V-ati intrebat vreodată, câte tipuri de saltele de pat există? Și mai important, care sunt caracteristicile specifice ale acestora, care sunt recomandate și în ce condiții? Răspunsul scurt este 16, diverse și depinde.

Hai să vedem mai jos, principalele tipologii de saltele, cu ce se diferențiază între ele, cui se adresează și de ce.

Câte tipuri de saltele există?

Sunt 16 tipuri / clase de saltele, dacă ne bazăm analiza pe materialele de fabricație, caracteristicilor și funcțiilor principale cât și utilizării generale. Nu vă gândiți „care este cea mai bună saltea”, întrucât, dorind să fiu obiectiv, este corect să nu recomand un singur tip de saltea, spre deosebire de alți „experți online în saltele, fotbal și pariuri”.

Dacă nu am identificat un anume tip de saltea, aceasta cu siguranță poate fi încadrată în una din clasele de ai jos. Spre exemplu, o saltea cu fermitate ajustabilă iMemory S Plus Dormeo, poate fi inclusă atât în clasa de saltele cu spumă cu memorie cât și în cea cu arcuri de spumă sau hibride.

Care este cel mai bun tip de saltea?

Părerea mea este că NU există o saltea cu adevărat bună la toate. Da, sunt unele mai versatile, altele care tratează o nevoie precisă, unele mai ferme, altele cu suprafață mai moale. Dar înainte de a cumpăra o saltea, este important să îți consideri necesitățile tale, proprii și personale de confort și suport, precum și orice probleme de sănătate specifice pe care le ai.

Este de asemenea important să te informezi despre salteaua pe care vrei să o cumperi, pentru a te asigura că este confortabilă și oferă suportul necesar pentru tine. Există mai multe tipuri de saltele, fiecare cu caracteristici diferite și avantaje specifice.

Tipuri de saltele și caracteristici principale

1. Saltele ortopedice

Saltelele ortopedice sunt saltele proiectate pentru a oferi suport și confort pentru persoanele care au probleme cu spatele sau alte probleme de sănătate, cum ar fi dureri articulare sau osteoporoză.

Acestea pot ajuta la alinierea coloanei vertebrale în timpul somnului și la prevenirea sau ameliorarea durerilor de spate. De asemenea, saltelele ortopedice pot fi recomandate persoanelor care au probleme de circulație sau care sunt în convalescență după o intervenție chirurgicală, deoarece pot oferi un suport adaptat și confortabil.

Cu toate acestea, trebuie să reții că cea mai bună saltea ortopedică pentru tine poate să varieze în funcție de nevoile tale individuale. Este important să discuți cu medicul tău sau cu alt specialist în sănătatea ta înainte de a cumpăra o saltea ortopedică, pentru a te asigura că este potrivită pentru tine. Este de asemenea important să îți testezi salteaua înainte de a o cumpăra, pentru a te asigura că este confortabilă și oferă suportul necesar pentru tine.

Veți găsi saltele ortopedice de calitate la SomnArt, eMAG și Ortopedicus.

2. Saltele cu arcuri

Acestea sunt construite cu o structură de arcuri interioare care oferă suport și stabilitate. Aceste saltele sunt adesea mai durabile și pot fi mai bune pentru persoanele care dorm pe o parte.

Saltele cu arcuri (clasice sau saltele tip pocket) la prețuri bune vei găsi la SomProduct, SomnArt, Ortopedicus și eMAG.

3. Saltele cu spumă

Saltelele cu spumă: sunt fabricate fie din spumă poliuretanică sau spumă cu memorie, care se adaptează și conformează formei corpului pentru a oferi un suport adaptat. Saltelele cu spumă pot fi mai bune pentru persoanele care dorm pe spate sau pe burtă.

4. Saltele hibride

Saltele hibride sunt o combinație între saltele cu arcuri și saltele cu spumă, și oferă atât suportul și stabilitatea oferite de arcuri, cât și conformarea spumei de memorie. Saltele de spumă cu arcuri Saltelele hibride (spumă cu arcuri) pot fi o opțiune foarte bună pentru persoanele care au nevoie de un suport adaptat și durabil. Găsești aici mai multe saltele hibride (hibrize) la prețuri foarte bune.

5. Saltele de spumă cu gel

Acestea sunt fabricate din spumă cu inserție din gel și oferă un confort adaptat și răcoritor. Saltelele de spumă cu gel pot fi o opțiune bună pentru persoanele care au nevoie de suport suplimentar în anumite zone ale corpului sau care au probleme de căldură în timpul somnului, gelul ajutând la menținerea unei temperaturi mai scăzute în timpul somnului.

Gelul poate oferi un suport adaptat și poate ajuta la alinierea coloanei vertebrale în timpul somnului, ceea ce poate ajuta la prevenirea sau ameliorarea durerilor de spate. Vezi aici: modele și prețuri Saltele de pat cu gel de răcire.

6. Saltele din latex

Saltele din latex sunt fabricate din cauciuc natural sau sintetic și oferă un suport adaptat și un confort moderat. Sunt durabile și pot fi o opțiune bună pentru persoanele care au alergii sau sensibilități la produse chimice.

Latexul este un material natural care poate respira și poate ajuta la menținerea unei temperaturi optime în timpul somnului, ceea ce poate fi important pentru confortul persoanei care doarme. De asemenea, latexul este un material durabil și poate rezista mai mult timp decât alte materiale, ceea ce poate face din salteaua ta cu latex o investiție bună pe termen lung.

Vei găsi o gamă variată de saltele din latex la SomProduct, SomnArt, Ortopedicus și eMAG.

7. Saltele Americane

Saltelele americane sunt saltele de pat caracterizate prin faptul că se prezintă cu un strat suplimentar și subțire, suprapus pe partea superioară, ce are drept scop preluarea uniformă a presiunii, reglarea temperaturii și ventilării mai eficiente a saltelei. Salteaua americana, devine prin structura sa, mai confortabilă și mai igienică în timpul somnului. Veți găsi câteva modele de saltele americane, la SomProduct.ro.

8. Saltele cu apă

Saltele cu apă sunt construite cu o structură plină cu apă și pot fi ajustate pentru a oferi un suport adaptat. Saltelele de apă pot fi o opțiune bună pentru persoanele care au probleme cu circulația sau care au nevoie de suport suplimentar în anumite zone ale corpului.

9. Saltele din lână

Saltele din lână: acestea sunt fabricate din lână și oferă un suport adaptat și un confort moderat. Sunt durabile și pot fi o opțiune bună pentru persoanele care au alergii sau sensibilități la produse chimice, deoarece lâna este un material natural și poate fi mai puțin iritant decât alte materiale sintetice.

Cu toate acestea, trebuie să reții că saltelele din lână pot să nu fie cea mai potrivită opțiune pentru toți. Dacă ai probleme de spate sau alte probleme de sănătate care necesită un suport mai ferm, o saltea din lână poate să nu fie cea mai potrivită opțiune pentru tine.

10. Saltele din pluș sau puf

Saltelele de pluș (sau puf), oferă o suprafață extrem de moale și confort sporit, însă stau mai prost pe partea de suport suficient al corpului pentru un somn sănătos. O variație a saltelelor din puf sunt saltelele din puf de gâscă.

Dacă ai probleme de spate sau alte probleme de sănătate care necesită un suport mai ferm, o saltea din pluș sau puf de gâscă poate să nu fie cea mai potrivită opțiune pentru tine.

11. Saltele de vată de stuf sau paie

Saltele de vată de stuf: acestea sunt fabricate din vată de stuf și oferă un confort moale și adaptabil. Saltelele de vată de stuf pot fi o opțiune bună pentru persoanele care preferă un nivel mai mare de confort, dar pot să nu ofere suport suficient pentru un somn sănătos.

Cu caracteristici similare sunt saltelele fabricate din paie, cu aceleași limitări. Pot da bine câteva nopți într-o cabană rustică, dar nu le putem considera foarte sănătoase pe perioade lungi.

12. Saltele cu husă din bambus

Saltele de bambus, au husa dintr-un material foarte sănătos, bambusul. Fibra de bambus este cu 40% mai absorbanta decât bumbacul, absoarbe și permite evaporarea transpirației într-o secundă. Datorită stucturii sale cu goluri de aer în interior, fibra de bambus este răcoroasă vara și de asemenea ține ne de cald în vreme răcoroasă, ajutând la menținerea unei temperaturi optime în timpul somnului, ceea ce este important pentru confortul copilului.

Saltelele cu fibre de bambus sunt recomandate în mod special saltelelor pentru patul copiilor și bebelușilor.

13. Saltele de mătase

Aceste tipuri de saltele sunt fabricate din mătase și oferă un confort moale și adaptabil. Saltelele de mătase pot fi o opțiune bună pentru persoanele care preferă un nivel mai mare de confort, dar pot să nu ofere suport suficient pentru un somn sănătos.

14. Saltele gonflabile

Acestea sunt construite din materiale pline cu aer și pot fi umflate și deflate după necesitate. Sunt ușor de transportat și pot fi o opțiune bună pentru călătorii frecvente sau pentru oaspeții care petrec noaptea în casă.

15. Saltele de aer

Saltele de aer: acestea sunt construite cu o structură plină cu aer și pot fi ajustate pentru a oferi un suport adaptat. Saltelele de aer pot fi o opțiune bună pentru persoanele care au probleme de circulație sau care au nevoie de suport suplimentar în anumite zone ale corpului.

16. Saltele din spumă viscoelastică

Acestea sunt fabricate din spumă viscoelastică, care se conformează formei corpului pentru a oferi un suport adaptat. Saltelele de spumă viscoelastică sunt adesea folosite pentru a oferi suport și confort persoanelor care au probleme de sănătate, cum ar fi dureri de spate sau probleme de circulație.

Vei găsi o gamă variată de saltele de pat SomProduct, SomnArt, Ortopedicus și eMAG.

Summary
Cate tipuri de saltele exista? Caracteristici specifice și recomandări
Article Name
Cate tipuri de saltele exista? Caracteristici specifice și recomandări
Description
Nu degeaba sunt 16 tipuri de saltele de pat. Află mai multe despre caracteristicile lor, când este recomandată o saltea memory, latex, gel, pe arcuri sau hibrida.
Author