1. Este spuma cu memorie prea moale pentru a beneficia de un somn odihnitor?

Adevarul este simplu: nu. Dacă memory foam-ul folosit pentru salteaua ta este de calitate, acesta va fi moale iar corpul tău se afunda în el.

Saltelele cu spuma memory nu sunt omogene: ele sunt masive în ceea ce priveşte fermitatea, iar densitatea materialului conţinută de nucleul pe care acesta este aşezat va determina densitatea saltelei. În concluzie, dacă doreşti o saltea fermă, alege una cu o densitate mare a nucleului.

2. Contează grosimea stratului de spuma memory care acoperă nucleul saltelei?

Da, grosimea este foarte importantă atunci când vorbim despre saltele din spuma cu memorie. De fapt multele beneficii de pe urma folosirii memory foam-ului vin din felul în care corpul tău se adânceşte în acesta. Trebuie să te asiguri că este destul de gros pentru a-ţi putea suporta eficient greutatea: pentru copii un strat subţire de aproximativ 1-2 cm va fi suficient, iar pentru adulţi este important să aibă o grosime mai mare de 2 cm, în funcţie de greutatea fiecăruia.

Deoarece spuma cu memorie te va susţine individual, nu vei mai avea nevoie de o bază pentru a susţine greutatea combinată având în vedere că este posibil ca partenerul tău să cântărească mai mult.

3. Este posibil ca o saltea cu spuma memory să fie călduroasă?

Da. Spuma cu memorie din saltea poate reţine căldura eliberata de corp iar acest lucru poate duce la un somn mai puţin confortabil pentru cei care isi doresc o saltea mai rece. În orice caz, este vorba despre preferinţele şi metabolismul fiecăruia, astfel că nu toate persoanele care folosesc o saltea cu spuma memory o vor găsi prea călduroasă pentru a dormi: de fapt, unii chiar vor dori acest lucru. Despre mitul caldurii la spumele cu memorie, am scris aici.

Pentru a combate acest inconvenient, din ce în ce mai mulţi producători de saltele au recurs la folosirea unei feţe destinate anotimpului rece şi a alteia destinată anotimpului cald, în consecinţă, materialul husei folosit pentru cele două feţe diferă. Materialul husei destinat anotimpului cald îmbunătăţeşte circulaţia aerului în interiorul saltelei, astfel nu îţi vei mai face probleme în ceea ce priveşte reţinerea căldurii de către memory foam.

De asemenea, saltele cu spuma memory all season, au pe partea destinata anotimpului calduros o spuma mai subtire. Modelele premium de saltele memory foam inlocuiesc chiar aceasta zona cu un strat denumit SuperSoft.

4. Este adevărat că saltelele cu memorie au un miros specific?

Da, în momentul în care vei desface o saltea din spuma cu memorie, vei descoperi că are un miros specific. Insa, acest miros nu este permanent, şi va dispărea în câteva zile. O metodă mai rapidă de aerisire a saltelei este de a o lăsa afară înainte de a o folosi.

5. Poate o saltea cu memorie să ofere acelaşi suport bazinului, spatelui, umerilor si gatului ca şi saltelele din arcuri?

Da si nu! O saltea tradiţională din arcuri nu va putea să se adapteze la forma unică a corpului tău. O saltea cu spuma memory, din contră, va lua forma exactă a corpului tău, astfel încât coloana vertebrală să aibă o poziţie normală în timpul somnului. Deci, ţinând cont de acest factor, spuma cu memorie îţi va oferi mai mult suport decât o saltea din arcuri.

Vă recomandăm Salteaua iMemory de la Dormeo, vezi review aici.

Nu te limita la alegerea unei saltele din arcuri toata viaţa. Tehnologia a evoluat dat fiind ca vremurile sunt într-o continua schimbare. Sunt 16 tipuri de saltele de pat, cu caracteristici specifice si adresabile diverselor nevoi.

Dacă eşti pregătit să experimentezi avantajele clare oferite de o saltea cu spuma memory, ne gândeam că ar trebui să începi căutarea saltelei memory foam potrivită pentru tine avand aceste 5 sfaturi in vedere. Iti recomandam sa cumperi o saltea cu spuma cu memorie de la unul din distribuitorii si producatorii a caror oferta o gasesti la SomProduct, eMAG, Dormeo, SomnArt și Ortopedicus .