De obicei, diferențele dintre o saltea de iarnă și una de vară sunt determinate de materialele folosite în stratul superior, care influențează capacitatea de reglare a temperaturii și confortul termic al saltelei. Iată câteva aspecte de luat în considerare:

 1. Straturi de Acoperire:
  • Saltea de Iarnă: Saltelele de iarnă sunt adesea prevăzute cu straturi superioare care au proprietăți termoizolante sau materiale care rețin căldura. Acestea pot include lână, puf sau alte materiale moi și izolatoare.
  • Saltea de Vară: Saltelele de vară tind să aibă straturi superioare care permit o mai bună circulație a aerului și disipare a căldurii. Acestea pot include fibre de răcire, bumbac, sau materiale care facilitează ventilarea.
  • Salteaua Reversibila: Saltelele reversibile se preteaza pentru ambele anotimpuri, fiecare parte avand caracteristici specifice necesare fiecarui anotimp.
 2. Ventilație și Respirabilitate:
  • Saltea de Iarnă: Saltelele de iarnă pot fi mai dense și mai închise la culoare pentru a absorbi și reține căldura, oferind astfel un mediu mai cald.
  • Saltea de Vară: Saltelele de vară sunt proiectate pentru a permite o mai bună ventilație și respirabilitate. Materialele lor permit circulația aerului, menținând o temperatură mai moderată.
 3. Umpluturi Specifice:
  • Saltea de Iarnă: Pot conține umpluturi precum lână, puf sau materiale cu proprietăți termoizolante.
  • Saltea de Vară: Pot include umpluturi mai ușoare, cum ar fi fibrele de răcire, spuma cu celule deschise sau materiale care permit un flux de aer mai bun.
 4. Senzatie la Atingere:
  • Saltea de Iarnă: Oferă o senzație mai caldă și mai confortabilă la atingere, potrivită pentru sezonul rece.
  • Saltea de Vară: Are o senzație mai răcoritoare și mai aerisită, potrivită pentru sezonul cald.
 5. Reglarea Temperaturii:
  • Saltea de Iarnă: Păstrează căldura pentru a asigura un somn confortabil în nopțile reci de iarnă.
  • Saltea de Vară: Ajută la disiparea căldurii și menținerea unei temperaturi corporale mai scăzute în nopțile călduroase de vară.

Este important să menționăm că aceste diferențe pot varia în funcție de brand și modelul specific de saltea. De asemenea, preferințele personale și condițiile climatice locale pot juca un rol în alegerea unei saltele potrivite pentru anotimpul respectiv. Tocmai de aceea o O saltea de pat reversibilă aduce cu sine mai multe beneficii, oferind utilizatorilor o opțiune flexibilă și adaptabilă în funcție de preferințe și nevoi.

Saltele de pat reversibile la preturi foarte bune gasesti in magazinele: eMAG, Mathaus, Somnart, iar la SomProduct si Ortopedicus vei gasi saltele reversibile premium (si la preturi pe masura).

Intrebări frecvente

O saltea reversibila poate avea niveluri diferite de fermitate?

 • Da, veti avea parte de o diversitate a nivelului de fermitate: Saltelele reversibile adesea au diferite nivele de fermitate pe fiecare parte. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a experimenta și a alege nivelul de confort care se potrivește cel mai bine nevoilor lor. De exemplu, o parte a saltelei poate fi mai fermă pentru cei care preferă suport suplimentar, în timp ce cealaltă parte poate fi mai moale pentru cei care apreciază confortul. In plus, pe timpul anului, preferințele pentru nivelul de fermitate al unei saltele pot varia. De exemplu, în lunile mai calde, unele persoane preferă o suprafață de dormit mai moale. O saltea reversibilă oferă flexibilitatea de a adapta nivelul de confort la schimbările de sezon.

O saltea reversibila are o durata mai mare de utilizare?

 • Prin rotația și inversarea saltelei, se distribuie uniform uzura și presiunea exercitată asupra acesteia. Acest lucru poate contribui la prelungirea duratei de utilizare a saltelei, menținându-și proprietățile de susținere pentru o perioadă mai lungă de timp. Iar o salea iarna – vara induce nevoia de inversare a acesteia.

Nu stiu ce fermitate am nevoie, poate fi o saltea reversibila o solutie?

 • Pentru cei care sunt nesiguri în privința nivelului de fermitate pe care îl preferă, o saltea reversibilă oferă flexibilitatea de a experimenta. Puteți încerca ambele părți și să decideți ulterior care vă oferă cea mai bună noapte de somn.
 • Corpul uman poate experimenta schimbări în timp, cum ar fi creșterea sau scăderea în greutate, sau apariția unor probleme de sănătate. O saltea reversibilă permite adaptabilitatea la aceste schimbări, oferind opțiuni diferite în funcție de nevoile individuale în evoluție.
 • Pentru cei cu spațiu limitat, o saltea reversibilă poate fi o soluție practică. Aceasta elimină necesitatea de a avea două saltele separate cu niveluri diferite de fermitate.
 • Atunci când aveți oaspeți, o saltea reversibilă vă oferă posibilitatea de a le oferi un confort personalizat, în funcție de preferințele lor individuale.
saltelele de iarna și saltelele de vară
Saltelele de iarna și Saltelele de vară

Este important să luați în considerare nevoile și preferințele personale atunci când alegeți o saltea de pat reversibilă și să vă asigurați că aceasta se potrivește stilului dvs. de dormit și cerințelor fizice.

Saltele de pat reversibile la preturi foarte bune gasesti in magazinele: eMAG, Mathaus, Somnart, iar la SomProduct si Ortopedicus vei gasi saltele reversibile premium (si la preturi pe masura).