Ce sunt paturile tapițate?

Paturile tapitate sunt paturi care sunt acoperite cu un material moale și confortabil, cum ar fi pielea sau tesatura. Acestea sunt adesea utilizate pentru a adăuga un plus de confort și stil la o cameră de dormit. Paturile tapitate pot avea o tapiserie completă, care acoperă toată structura patului, sau pot avea doar o capotă tapisată care se poate îndepărta pentru a fi spălată sau înlocuită. Un pat de calitate tapisat cu stofă, necesită nu doar o țesătură rezistentă dar plăcută la atingere cât și un cadru de pat sigur și rezistent, caz în care, nu doar design-ul ar trebui să fie motivul principal de achiziție.

De ce sunt recomandate paturile tapițate?

Paturile tapitate sunt o alegere bună pentru cei care doresc să adăuge un plus de confort la patul lor și care își doresc un look mai sofisticat în camera de dormit. Cu toate acestea, paturile tapitate pot fi mai scumpe decât paturile tradiționale și pot necesita îngrijire specială pentru a se menține în stare bună. Însă, am găsit și câteva modele de paturi tapițate ieftine, la prețuri în jur de 1000 de lei.

Paturile tapițate pot avea companioane bune, noptierele tapițate în culori identice sau în contrast.

Cum se întrețin paturile tapițate?

Paturile tapitate necesită o îngrijire specială pentru a se menține în stare bună. Iată câteva sfaturi pentru îngrijirea paturilor tapitate:

  1. Folosiți o pernă sau o husă pentru pernă pentru a proteja tapițeria patului împotriva uzurii și a pătării.
  2. Îndepărtați praful și pătrunderea regulată cu un mătură sau cu un aspirator cu perie.
  3. Curățați imediat orice pătare sau accident care se întâmplă pe pat. Folosiți un detergent neabraziv pentru stofă și piele pentru a îndepărta petele și apoi curățați cu apă curată, călduță. Asigurați-vă că patul se usucă complet.
  4. Dacă aveți un pat cu capotă tapisată care poate fi îndepărtată, spălați-o în mod regulat pentru a o menține proaspătă. Verificați întotdeauna eticheta de îngrijire pentru a vă asigura că folosiți o metodă de spălare potrivită pentru tipul de tapițerie pe care îl aveți.
  5. Nu lăsați umezeala să se acumuleze pe pat. Asigurați-vă că aerisiti în mod regulat camera de dormit și îndepărtați orice picături de apă de pe pat imediat ce se formează.
  6. Evitați să folosiți produse chimice agresive sau produse de curățare abrazive pe pat. Acestea pot deteriora tapițeria și pot cauza pielea să se usuce sau să se cojească.

Cu o îngrijire adecvată, paturile tapitate cât și saltelele de pat, pot dura mult timp și pot menține un aspect plăcut în camera de dormit. Asigurați-vă că înțelegeți nevoile de îngrijire ale patului dvs. tapisat și urmați instrucțiunile de îngrijire pentru a vă asigura că patul dvs. rămâne în stare bună cât mai mult timp posibil.

Este, de asemenea, important să aveți în vedere că un pat tapițat poate necesita îngrijiri suplimentare în funcție de tipul de tapițerie pe care îl aveți. De exemplu, pielea poate necesita produse speciale pentru îngrijire și hidratare pentru a se menține în stare bună, în timp ce tesăturile pot necesita spălarea mai frecventă pentru a se menține proaspete. Asigurați-vă că cunoașteți nevoile specifice ale tapițeriei patului dvs. și urmați instrucțiunile de îngrijire pentru a vă asigura că patul dvs. tapițat rămâne în stare bună cât mai mult timp posibil.

Modele de paturi tapițate

Paturile tapitate sunt disponibile într-o varietate de stiluri și modele, astfel încât să se potrivească cu orice decor al camerei. Unele dintre cele mai populare stiluri de paturi tapitate sunt paturile cu capotă, paturile cu înălțime mare și paturile cu baldachin. Paturile tapitate pot fi făcute din diferite tipuri de materiale, cum ar fi piele, tesătură, piele sintetică sau microfibră.

Vă prezentăm mai jos o selecție de paturi tapițate de calitate superioară, din oferta magazinului online SomProduct cât și de la eMAG.ro.

Pentru cei ce caută paturi tapițate cu piele ecologică, recomandăm Patul Abra Promo Dolce Dormire. Plecand de la nevoia de eficientizare a spatiului din locuinta dumneavoastra acest model de pat rabatabil, tapitat cu piele ecologică, Abra Promo Dolce Dormire va ofera libertate deplina de organizare. In spatiul de depozitare puteti pastra obiectele voluminoase pe care nu le utilizati frecvent si astfel sa va bucurati de mai mult loc in dulap.

Pat tapitat cu piele ecologica Abra Promo Dolce Dormire
Pat tapitat cu piele ecologica Abra Promo Dolce Dormire

Indiferent de aspectul general pe care il doresti in dormitorul tau, patul tapitat Kring Sensation  este alegerea ideala pentru a crea o ambianta rafinata, dar in acelasi timp confortabila si calduroasa. Acesta vine in nuanta gri, o culoare clasica, usor de integrat in orice tip de decor.

Pat Tapitat Kring Sensation cu lada de depozitare
Pat Tapitat Kring Sensation cu lada de depozitare