Saltelele cu arcuri clasice Bonell reprezintă o alegere tradițională și robustă în materie de confort și susținere pentru somn. Aceste saltele au o istorie lungă și s-au dovedit a fi o opțiune populară datorită caracteristicilor lor distincte și datorită prețului mai mic față de saltelele bazate pe arcuri individuale, saltele cu spumă sau latex. Veți citi în acest articol despre caracteristicile generale ale saltelelor cu arcuri clasice (Bonell), despre diferențele față de saltelele cu arcuri pocket, avantajele dar și dezavantejele acestora.

Unde găsești saltele de calitate bună, cu garanție, servicii suplimentare și foarte atractive la preț? La Ortopedicus.com, SomProduct, SomnArt, Mathaus și bineînțeles la eMAG:

Arcurile Bonell sunt un tip de arc folosit în construcția saltelelor pentru a oferi suport și confort. Arcurile Bonell, cu forma lor trapezoidală și interconectarea ingenioasă, constituie coloana vertebrală a acestor saltele. Având o structură tip plasă, aceasta oferă un suport ferm și uniform, contribuind la alinierea corectă a coloanei vertebrale în timpul somnului.

Faptul că arcurile sunt interconectate între ele înseamnă că mișcările de pe o parte a saltelei pot afecta mai puțin partea opusă, ceea ce poate fi benefic pentru cei care împart patul. Iată câteva caracteristici principale ale arcurilor Bonell.

Caracteristici generale saltele cu arcuri Bonell

Forma caracteristică: Arcurile Bonell au o formă trapezoidală sau de clește, cu capetele mai late în partea de sus și mai înguste în partea de jos.

Interconectare: Arcurile Bonell sunt interconectate între ele printr-un fir de sârmă, formând un sistem unitar. Acest lucru contribuie la distribuirea uniformă a presiunii și la susținerea generală a corpului.

Diferente arcuri Bonell (clasice) vs Pocket (Individuale)

Arcurile Bonell și cele Pocket Individuale sunt două tipuri distincte de arcuri folosite în fabricarea saltelelor, iar diferențele dintre ele vizează modul în care sunt construite și modul în care oferă suport:

Saltele Arcuri Bonell
Saltele Arcuri Bonell

Arcurile Bonell sunt interconectate între ele printr-o rețea de sârmă, formând un singur sistem mare de susținere. Aceasta înseamnă că mișcarea pe o parte a saltelei poate afecta întregul ansamblu, ceea ce poate fi o problemă pentru cuplurile care doresc să minimizeze transferul de mișcare. Totuși, aceste arcuri oferă un suport solid și durabil, fiind o opțiune potrivită pentru cei care preferă o saltea mai fermă.

Pe de altă parte, arcurile Pocket Individuale sunt fixate în buzunare individuale de material textil sau țesătură, ceea ce permite fiecărui arc să funcționeze independent. Acest design oferă un suport mai personalizat, deoarece arcurile se pot adapta mai bine la conturul corpului și reduc transferul de mișcare între parteneri. Aceste saltele sunt excelente pentru cei care caută un nivel mai mare de confort și care doresc să minimizeze orice deranj în timpul somnului.

Saltele Arcuri Individuale Pocket
Saltele Arcuri Individuale Pocket

Poți citi mai multe despre saltelele cu arcuri individuale (Pocket Spring) la aceste linkuri:

În concluzie, diferența majoră constă în modul în care arcurile sunt interconectate. Arcurile Bonell oferă un suport solid, dar pot fi mai puțin adaptabile la formele individuale. Pe de altă parte, arcurile Pocket Individuale oferă un nivel mai mare de adaptabilitate și reduc transferul de mișcare, fiind o alegere preferată pentru cei care caută un confort personalizat.

Avantajele saltelelor clasice cu arcuri Bonell

Susținere eficientă: Datorită formei și interconectării, arcurile Bonell oferă o susținere eficientă, contribuind la alinierea coloanei vertebrale și reducând punctele de presiune.

Rezistență și durabilitate în timp: Durabilitatea este o trăsătură distinctivă a acestor saltele. Arcurile Bonell sunt cunoscute pentru rezistența lor la uzură și capacitatea de a face față unui număr mare de cicluri de comprimare și întindere. Aceasta face ca saltelele cu arcuri Bonell să fie o alegere potrivită pentru cei care doresc să investească într-un produs durabil și rezistent în timp.

Elasticitate: Aceste arcuri au o anumită elasticitate, ceea ce înseamnă că se pot comprima și întinde în mod repetat fără a-și pierde proprietățile.

Preț accesibil: Saltelele cu arcuri Bonell sunt adesea mai accesibile din punct de vedere financiar în comparație cu alte tipuri de saltele, făcându-le o opțiune populară pentru cei care caută un raport bun între calitate și cost. Sunt deci ideale celor care doresc să beneficieze de avantajele unui sistem clasic de arcuri fără a depăși bugetul.

Este important să menționăm că performanța și confortul unei saltele depind nu doar de tipul de arcuri, ci și de alte materiale folosite în construcție, cum ar fi stratul de amortizare și căptușeala.

Dezavantajele saltelelor cu arcuri Bonell

Desigur, arcurile clasice Bonell prezintă și câteva dezavantaje pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a alege o saltea:

Transferul de mișcare: Deoarece arcurile Bonell sunt interconectate, mișcarea pe o parte a saltelei poate afecta celălalt capăt. Acest lucru poate fi o problemă pentru cuplurile care au un somn ușor și pot fi deranjate de mișcările partenerului.

Punctele de presiune: În comparație cu materialele moderne, cum ar fi spuma cu memorie, arcurile Bonell pot crea puncte de presiune, în special pentru cei care au probleme cu spatele sau umerii. Aceasta înseamnă că anumite zone ale corpului pot resimți mai multă presiune în timpul somnului.

Adaptabilitate limitată: Arcurile Bonell oferă un nivel de adaptabilitate limitat la conturul corpului. În comparație cu saltelele cu tehnologii mai avansate, acestea pot să nu ofere același nivel de suport personalizat.

Duritate mai mare: Pentru unii oameni, duritatea unei saltele cu arcuri Bonell poate fi prea mare, mai ales dacă preferă un nivel mai mare de confort moale sau mijlociu.

Pot produce zgomote: Datorită conexiunilor între arcuri, aceste saltele pot fi susceptibile la producerea de zgomote atunci când te miști în timpul somnului. Acest aspect poate fi deranjant pentru cei sensibili la sunete în timpul nopții.

Concluzii Saltele cu arcuri plasă Bonell

În ciuda acestor dezavantaje, saltelele clasice cu arcuri Bonell rămân o opțiune valabilă pentru mulți oameni, mai ales pentru cei care apreciază un suport mai ferm și durabil și la un preț al saltelei mai mic. Cu toate acestea, este important să iei în considerare preferințele personale și să analizezi avantajele și dezavantajele în funcție de nevoile tale individuale.

Vă recomandăm următoarele magazine de saltele: Ortopedicus.com, SomProduct, SomnArt, Mathaus și bineînțeles eMAG: