Comparatie Saltele cu spuma cu memorie si Saltele cu arcuri individuale Pocket

Saltele din spumă cu memorie sau Saltele cu arcuri Pocket?

Deși saltelele cu spumă cu memorie sunt mai noi și sunt fabricate în baza unor tehnologii moderne, asta nu înseamnă neapărat că sunt mai bune decât celelalte tipuri de saltele în general, sau decât o saltea cu arcuri individuale de tip pocket în particular. Haideți să vedem avantajele și caracteristicile celor două tipuri de saltele care sunt cele mai populare în rândul consumatorilor: saltelele cu spumă memory vs saltele cu arcuri individuale.

Comparație saltele spumă cu memorie față de saltele cu arcuri Pocket

Atât saltelele cu spumă cu memorie, cât și cu arcuri au beneficiile, avantajele și dezavantajele lor. Mulți producători chiar fac un mix între aceste două tehnologii, peste stratul de arcuri vin cu un strat mai subțire de memory foam. Însă cele mai importante aspecte pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când alegeți o saltea sunt:

Saltelele cu spumă cu memorie pot fi o opțiune confortabilă, deoarece se adaptează ușor și rapid formei corpului tău și îți oferă și suport în zonele în care ai nevoie. Acestea pot fi, de asemenea, mai bune pentru persoanele care au probleme de circulație sau care suferă de dureri de spate, deoarece pot ajuta la reducerea presiunii asupra zonei lombare.

Saltelele cu arcuri impachetate individual (în engleză Pocket Mattresses) pot fi, de asemenea, confortabile și oferă un suport bun. Acestea sunt construite din mai multe rânduri de arcuri individuale împachetate într-o husă moale și sunt adesea mai rezistente în timp decât saltelele cu spumă cu memorie. Saltelele cu arcuri pocket sunt mai potrivite pentru persoanele care au nevoie de mai mult suport, deoarece fiecare arc individual poate oferi suport individualizat pentru fiecare parte a corpului.

Rezistență în timp. Spuma cu memorie este de obicei cunoscută a fi mai rezistentă în timp, deoarece lipsa arcurilor reduce riscul de lăsare. Pe de altă parte, saltelele cu arcuri să nu fie la fel de durabile ca spuma cu memorie, deoarece arcurile și spirele pot începe să se împingă și să se lase din cauza utilizării prelungite.

Suport. Caracteristica de adaptare la forma corpului a saltelei cu spumă cu memorie îi permite acesteia să susțină toate părțile corpului în mod uniform. Saltelele cu arcuri, deși oferă un suport mai bun, nu îl oferă uniform pentru fiecare zonă a corpului.

Flexibilitate și elasticitate. De obicei, timpul de recuperare a formei unei saltele cu spumă memory este lent, spre deosebire de saltelele cu arcuri individuale spiralate, care revin foarte repede la forma inițială.

Reducerea durerii. Salteaua cu spumă cu memorie se mulează pe corp mai bine și atenueză presiunea, și implicit, durerile articulare și de spate celor care au acestor simptome. Se aliniază cu curbura naturală a coloanei vertebrale oferind un sprijin mai bun. Saltelele cu arcuri nu sunt capabile să susțină uniform corpul, provocând deteriorarea punctelor de presiune. Arcurile sau spiralele care presează în zonele dureroase deja existente pot agrava durerea.

Izolarea mișcărilor. O saltea cu spumă cu memorie este foarte bună la izolarea transferului de mișcare, ceea ce o face cea mai bună saltea pentru cupluri sau pentru cei ce dorm cu copii. Saltelele cu arcuri nu reușesc să facă acest lucru, nici chiar saltelele cu arcuri independente.

Aerisirea și temperatura. Saltelele cu arcuri individuale sunt mult mai bine aerisite și echilibrează temperatura, spre deosebire de saltelele cu spumă cu memorie care necesită (cele premium) tehnologii suplimentare de aerisire. În același timp, saltelele cu spumă memory tind să păstreze mai bine căldura corpului, ceea ce poate fi un inconvenient pentru un somn profund sau persoanele mai călduroase.

Prețul saltelelor. Saltelele cu memorie sunt de regulă mai scumpe decât saltelele cu arcuri individuale, și simțitor mai scumpe decât saltelele cu arcuri clasice.

Garanția, producătorul și magazinul vânzător: Acest aspect evident nu ține de tipul saltelei, ci de garanția saltelei acordată de producător, politica de returnare a banilor dacă pur și simplu nu vă înțelegeți cu salteaua (nu este salteaua perfectă pentru dvs.), ofertele și serviciile suplimentare oferite de magazin fie ele sub formă de voucher, de produs cadou: pilotă, perne, husă de protecție sau lenjerie, sau de transport, asamblare și preluare saltea veche și ambalaj. Aici excelează magazinul SomProduct, care pe lângă toate acestea oferă chiar și o saltea la schimb dacă aveți probleme cu salteaua cumpărata, în perioada de garanție a acesteia.

Pe lângă SomProduct, alte magazine recomandate sunt: SomnArt, Ortopedicus și eMAG.

Recomandările noastre: 3 Saltele cu spumă cu memorie

Vă propunem 3 saltele cu spumă memory de calitate premium, practic cele mai recomandate saltele cu spumă memory:

Saltea Cadar Chocolate Love Pocket Memory Chocolate, 1200 arcuri individuale

3 Saltele cu arcuri recomandate

Din gama de saltele fabricate cu arcuri individuale, vă propunem o scurtă selecție a celor mai recomandate saltele cu arcuri individuale de tip pocket:

În cele din urmă, alegerea dintre o saltea din spumă cu memorie și una cu arcuri impachetate individual depinde de preferințele personale, de nevoile tale de confort și suport și bineînțeles de bugetul alocat. Este important să testezi ambele tipuri de saltele și să alegi una care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Pentru cei ce nu sunt convinși de o saltea cu memorie, le recomandăm achiziția unui topper de saltea (sau canapea) din spumă cu memorie. Astfel, veți avea parte și de un strat de spumă cu memorie pentru testat, o puteți folosi și în vacanță (dacă este de tip ce se poate rula) sau chiar dacă obișnuiți să dormiți pe o canapea sau nu vă permite bugetul să cumpărati o saltea de calitate cu spumă.

Pe lângă SomProduct, alte magazine recomandate sunt: SomnArt, Ortopedicus și eMAG.

Mai multe articole despre Saltele:

Recomandare articol
Nota Autor
Nota vizitatori
5 based on 1 votes
Marca produs
Saltele Memory vs Saltele Pocket
Nume Produs
Saltele cu memorie sau pe arcuri impachetate
Pret
RON 849 - 6200
Stoc
Available in Stock