Cu puțină creativitate și atenție la detalii, poți schimba aspectul livingului tău cu un buget redus. Trebuie doar să ai un mic ajutor în găsirea soluțiilor inovatoare și valorificarea resurselor pe care le ai deja sau le poți obține la prețuri avantajoase. Câteva exemple și soluții de design interior.

Rearanjează Mobilierul

 • O simplă rearanjare a mobilei poate schimba complet atmosfera unui living. Experimentează cu diferite aranjamente pentru a obține un aspect proaspăt și inovator. Și asta fără să fie nevoie să schimbi neapărat canapeaua. Chiar și așa, îți recomandăm Canapelele de la VidaXL, eMAG, Bonami, SomProduct sau Ortopedicus.

Accesorii Noi

 • Adaugă accesorii noi, cum ar fi perne decorative, tablouri abstracte, cuverturi sau covoare. Aceste elemente pot aduce culori și texturi noi în spațiu fără a necesita o investiție semnificativă. Vei găsi în Bonami un magazin cu prețuri foarte bune.

Artă pe Perete

 • Creează o galerie de artă pe perete cu imagini sau postere pe care le ai deja sau le poți obține la prețuri accesibile. Poți și crea artă personalizată pentru a adăuga unicitate. Chiar dacă nu ai talent, vei găsi o mulțime de rame de perete care vor scoate în evidență anumite mâzgăleli sentimentale. Sau câteva bucăți de carton de la cutiile de pantofi împreună cu puțină creativitate pot schimba total imaginea livingului tău.
Arta murala DYI

Plante de Interior

 • Plantele de interior aduc viață și prospețime în living. Găsește plante rezistente și ușor de întreținut pentru a completa designul. Adăugarea de plante de dimensiuni mari într-un living poate schimba complet atmosfera spațiului, aducând o senzație de prospețime, vitalitate și conexiune cu natura. Iată câteva plante de dimensiuni mari potrivite pentru a transforma un living: Yucca, Ficus Elastica, Monstera Deliciosa, Dracaena Marginata, Palmierul Areca sau Cactusul de Craciun. Vei fi surprins să vezi că găsești chiar gratis în rețelele sociale sau pe OLX persoane care nu mai au spațiu și își doresc un nou stăpân pentru o plantă bine îngrijită.
 • Dacă optezi pentru plante aromatice: busuioc, mentă, dafin sau de ce nu un mic copăcel lămâi vei avea parte și de un miros plăcut în living și nu te vor mai deranja nici țânțarii.
Yucca de interior

Lumină Ambientală

 • Adaugă lămpi de perete, veioze sau lămpi de podea pentru a crea lumină ambientală. Acestea nu doar că îmbunătățesc iluminarea, ci adaugă și un element decorativ.
Idei de iluminare living room

Bricolaj și Upcycling

 • Încearcă să îți realizezi propriile proiecte de bricolaj sau upcycling. Poți vopsi sau decora mobilierul existent pentru a-i oferi un aspect nou. Upcyclingul este un proces creativ și sustenabil prin care obiecte vechi, uzate sau considerate deșeuri sunt transformate și aduse la viață pentru a le conferi o nouă valoare. Spre deosebire de reciclare, care implică dezmembrarea materialelor pentru a le utiliza în producția de materiale noi, upcyclingul se concentrează pe refolosirea și reinventarea obiectelor existente.
Ce inseamna upcycling in designul interior

Cumpără la mâna a doua

 • Verifică magazinele second-hand sau piețele de vechituri pentru a găsi piese de mobilier sau accesorii la prețuri reduse. Poți găsi adevărate comori cu un buget restrâns. Sau poate chiar pe OLX poți găsi o antichitate sau ceva ce poate fi mai bine reutilizat la tine în living (exclus evident canapele și tapițerii).

Culori Accent

 • Adaugă culori accent în decorul tău prin intermediul pernelor, cuverturilor sau a altor accesorii. Acestea pot aduce un plus de vitalitate fără a schimba întregul design. O pernă decorative poate să nu se potrivească perfect cu culorile existente în cameră, ci să creeze un contrast plăcut. Această abordare poate fi folosită pentru a adăuga profunzime și dinamism spațiului.

Schimbă Culorile Pereților

 • Dacă poți să faci o mică investiție, schimbarea culorii pereților poate avea un impact semnificativ. Poți opta pentru vopsele mai accesibile și poți încerca să realizezi propriile modele sau dungi.
Schimba culorile peretilor

Organizare Eficace

 • O organizare eficace a spațiului poate face minuni pentru aspectul unui living. Rafturi sau cutii de depozitare pot ajuta la păstrarea spațiului ordonat și organizat.
Rafturi de perete DIY

Oglinzi Decorative

 • Oglinzi decorative pot face spațiul să pară mai mare și adaugă un element elegant. Găsește oglinzi la prețuri accesibile și amplasează-le strategic în cameră. Oglinzile decorative pot face o cameră să pară mai mare și mai deschisă, reflectând lumina și împrăștiind-o în întregul spațiu. Această iluzie de spațiu este utilă, în special în camerele mai mici. Reflectarea luminii naturale sau artificiale într-o oglindă poate îmbunătăți iluminarea generală a camerei. Așezarea oglinzilor în locuri strategice poate amplifica lumina și poate face spațiul să pară mai vibrant.
 • Oglinzile decorative pot fi folosite pentru a evidenția anumite elemente de design sau decorațiuni din cameră. Ele pot servi ca un accent sau un punct focal, atrăgând atenția asupra unui anumit aspect al decorului.
 • Plasarea oglinzilor în mod strategic poate adăuga profunzime și dimensiune într-o cameră. Aceasta poate crea un efect vizual interesant, mai ales în spațiile cu dimensiuni limitate.
Oglinzi decorative ieftine