Poate ați văzut căutând o saltea de pat premium, că unele dintre acestea sunt prezentate cu titlul și caracteristicile de gravitate zero. Poate termenul science fiction ridică câteva sprâncene însă veți vedea mai jos ce sunt saltelele Zero Gravity dar mai ales care sunt avantajele acestor saltele din gama lux.

Ce este o saltea Zero Gravity?

Efectul „Zero Gravity” în contextul unei saltele de pat premium se referă la capacitatea saltelei de a oferi o susținere echilibrată și uniformă pentru corp, astfel încât acesta să simtă o greutate redusă sau chiar absentă în timpul somnului. Acest concept este inspirat de poziția în care astronauții se află în timpul lansării în spațiu, unde forța gravitațională pare să fie neutralizată.

Avantajele unei saltele lux Zero Gravity

În practică, o saltea de pat care se promovează cu efectul Zero Gravity se adaptează la contururile corpului și distribuie uniform greutatea pe întreaga sa suprafață. Astfel, nu există puncte de presiune excesivă asupra anumitor zone, cum ar fi umerii, șoldurile sau genunchii, ceea ce poate contribui la reducerea disconfortului și a durerilor de corp.

Reducerea tensiunii musculare și a disconfortului, contribuie nu numai la ameliorarea durerilor de spate dar și a altor probleme ale sistemului musculo-scheletic. Aceste saltele nu oferă doar o noapte de somn odihnitor, ci și o experiență luxoasă, în care calitatea materialelor și designul ergonomic se întâlnesc pentru a crea un paradis al odihnei.

Saltelele de pat premium care includ tehnologii avansate, cum ar fi spuma cu memorie sau arcurile individuale, sunt adesea proiectate pentru a crea această senzație de Zero Gravity, contribuind la o noapte de somn mai profundă și confortabilă.

Aceste produse sunt adesea realizate manual, cu atenție la detalii și cu materiale premium, oferind clienților o investiție pe termen lung în sănătatea și confortul lor. Astfel, saltelele de lux cu efect Zero Gravity reprezintă nu doar o achiziție funcțională, ci și o declarație de stil și rafinament în universul somnului modern.

O saltea de lux din gama Zero Gravity este modelul Prestige, ZERO GRAVITY, superortopedica dar de fermitate medie, cu arcuri individuale si cu înălțime de 27 cm și 7 zone de confort.

Saltea superortopedica, Prestige, ZERO GRAVITY, 200x160x27cm, cu arcuri individuale, 7 zone de confort, hipoalergenica, fermitate medie

Husa saltelei este de calitate premium din tricot antialergic de 230 g/mp pe ambele parti ale saltelei. Un strat de fibre antialergice și antipraf de 320g/mp este integrat în saltea, pe lângă stratul de spumă memory cu grosime de 2cm și densitate de 50kg/mc ce oferă căldură și răcoare după caz datorită proprietăților sale termosensibile. Un strat suplimentar de spumă poliuretanica elastică, pe ambele fețe, feltru rigidizat de 1000g/m2 din fibre de poliester și vâscoză acoperă arcurile individuale (pocket) pentru a oferi 7 zone de confort. Arcurile au diametrul de 55m și sunt realizate dintr-un aliaj de ooțel de 1,8mm.

O puteți cumpăra de aici într-o varietate de dimensiuni, de la 80 la 180cm lățime și de 190 sau 200 cm lungime. Pe lângă transportul rapid, veți beneficia de 2 ani de garanție cât și posibilitatea de retur în 30 de zile dacă nu vă
„înțelegeți” cu ea și nici nu doriți să o completați cu un topper saltea pentru protecție.

Vezi aici o selecție a mai multor saltele de lux cu efect Zero Gravity.