De ce purificatoarele de aer au inceput sa patrunda tot mai mult in casele romanilor, fiind electrocasnicele ce au devenit la fel de importante precum aparatele de aer conditionat? Orice părinte dorește un mediu ideal pentru dezvoltarea copilului si, pe cat posibil, apeleaza la produse naturale 100%, curăță atent obiectele cu care bebelușul si copiii mai mici intră în contact și asigurăm un mediu liniștit pentru a oferi celui mic odihna necesară unei evoluții armonioase. Si ca tot a venit vorba de curățenie, însă, la fel de importantă este și calitatea aerului din încăperi.

Copilul intră în contact cu aerul mai mult decât cu orice altceva. Aerul interior poate fi contaminat cu acarieni, alergeni, mirosuri neplăcute, monoxid de carbon, etc. În multe țări occidentale purificatoarele de aer au devenit obiecte de strictă necesitate. Aceste produse se impun cu atât mai mult pentru protejarea bebelușilor. 

Aerul pe care il respiram are un impact masiv asupra bunastarii noastre si a sanatatii. Din moment ce petrecem 80-90% din timpul nostru in spatii interioare, este important sa asiguram un climat optim in camera. Mai mult decat atat, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), aerul din interior poate fi de pana la 10 ori mai poluat ca cel de afara. Nivelul optim de umiditate este intre 40-60%. De multe ori, mai ales in timpul iernii, acesta coboara sub nivelul minim. Acest lucru poate conduce la aparitia racelilor.

Alergenii (acarieni, polen, mucegai, par de animale, alergeni), praf fin, bacterii si virusi, particule de toner de la imprimante, fum de tigara sau gaze nocive provenite din instalarea unor piese noi de mobilier, pot avea o influenta semnificativa asupra sanatatii, performantei la birou si a starii de bine.

Iată DOAR 10 BENEFICII ALE PURIFICATOARELOR DE AER, modelele performante, echipamente menite si proiectate să curețe aerul interior într-un mod total natural.

ODIHNĂ MAI BUNĂ. Orice mamă știe cât de important este pentru un copil să beneficieze de un anumit număr de ore de somn. La fel de importantă este, însă, și calitatea somnului. Aerul curat ajută copilul să se trezească mai odihnit. Amintește-ți cum te-ai simțit într-un mediu cu multă natură, undeva la țară sau după o seară petrecută la cort pe malul mării sau la munte! Recomandăm alegerea unor purificatoare de aer complet silențioase care să nu perturbe somnul copiilor.

PREVINE APARIȚIA ASTMULUI. Studii efectuate de catre Universitatea din Virginia arată că expunerea copiilor la alergeni acarieni în primii ani de viață poate determina o predispoziție mai mare la dezvoltarea unor complicații respiratorii de tipul astmului în anii ulteriori. Purificatoarele Airfree au fost inventate tocmai de un părinte care și-a dorit să vină în sprijinul copilului său care dezvoltase o formă de astm. Un purificator de aer de calitate va elimina total alergenii acarienilor ba chiar și virușii. Montate în dormitorul copiilor purificatoarele reduc drastic numărul microorganismele din aer, acestia din urma – alergenii organici – pot produce simptome de astm, rinite sau bronșite.

Vezi aici Purificatoarele de aer performante!

PREVINE TRANSMITEREA UNOR BOLI PE CALE AERIANĂ. Vă amintiți ultima dată când ați fost răcit? În acele momente simți că ești un adevărat pericol pentru întreaga familie. Ca mamă este și mai dificil să stai departe de copil. Virușii și bacteriile transmise pe cale aeriană pot fi distruși cu ajutorul purificatoarelor de aer. Oamenii de știință confirmă că virusurile, ciupercile sau bacteriile nu pot supravietui la temperaturi ridicate cum sunt cele din interiorul nucleului ceramic al purificatoarelor Airfree.

DISTRUGE ALERGENII AERIENI. Cea mai buna metodă de de a preveni simptomele alergiilor este să evitați alergenii. Copilul poate dezvolta diverse alergii la o paletă largă de micro-organisme din aer. Un purificatot de aer performant distruge peste 99% din particulele din aerul interior.

LUMINA ANTI STRES. Mare parte dintre purificatoarele de aer sunt dotate cu lumină anti-stres de culoare albastră care este controlată printr-un variator. Acest element a fost gândit pentru camera copiilor, purificatorul putând fi folosit și ca lumină de veghe. Lumina poate fi oprită dacă acest lucru se dorește. Multe modele Airfee sunt dotate cu soluții de cromoterapie. Purificatoarele cu cromoterapie emit lumini colorate care contribuie la crearea unui mediu primitor, aigurând o stare de confort superioară.

MIROS PLĂCUT ÎN CAMERE. Purificatoarele performante reduc mirosurile organice din încăperi oferind un mediu plăcut pentru copil. De asemenea, sunt foarte utile în bucătărie unde gătirea contribuie la eliminarea unor cantități importante de monoxid de carbon. Aerisirea bucătăriilor rămâne foarte importantă. Un purificator de aer vă poate oferi un plus de siguranță. Purificatoarele de aer pot elimina si fumul de tigara si mirosurile nedorite dintr-o incapere, prevenind in acelasi timp crearea mucegaiului si a igrasiei (cand sunt cuplate cu un dezumidificator). Unele modele reusesc sa reduca si nivelul de ozon din atmosfera, lucru benefic pentru sanatatea plamanilor

FRUCTE ȘI LEGUME PROASPETE MAI MULT TIMP. Purificatoarele de aer păstrează nealterată mai mult tip mâncarea nerefrigerată. De altfel, o parte din frigiderele moderne sunt dotate cu soluții de purificare a aerului interior tocmai pentru a menține mâncarea proaspătă pentru intervale îndelungate.

POLEN. Multe mame iubesc florile, dar nu sunt sigure dacă ar trebui să le țină în camera copilului. Fiecare bebeluș interacționează într-un mod diferit cu polenul din aer. Purificatoarele de aer distrug polenul din aer eliminând orice risc la interior.

ANIMALE COMPANIE. Mulți specialiști recomandă un animal de companie pentru dezvoltarea copilului, atât timp cât părintele ia o serie de măsuri de siguranță. Cu toate acestea, indiferent de câtă grijă purtați pisicii sau câinelui dumneavoastră, casa va avea un miros distinctiv. Purificatoarele Airfree elimină aceste mirosuri. În plus, distruge particule de tipul părului de animale din aer. Astfel, cel mai bun prieten al vostru poate deveni și cel mai bun prieten al copilului.

REGLAREA OZONULUI DIN ÎNCĂPERI. Mai multe echipamente electronice de tipul calculatoarelor emit un ozon în încăperi care, în timp, poate afecta plămânii. Purificatoarele de aer pot reduce nivelul de ozon din aerul care trece prin el cu aproximativ 25%.

In principiu, cele mai bune purificatoare de aer sunt cele cu purificare in mai multe niveluri (recomandate minim 3), de clasa energetica minim A++, cu generator de ioni si filtre HePA si cu ioni de argint. Noi va recomandam modelul de purificator si umidificator de aer Philips Combi 2 in 1 AC4080/10, Senzor inteligent VitaShield IPS, Sleep mode, Timer, Alb, pe care il gasiti la un pret foarte bun pentru ceea ce ofera acest aparat, la eMAG.ro.

Ce ofera Purificatorul Philips AC4080/10?

Tehnologie de umidificare eficienta pentru o umiditate optima in interior, cu 99% mai putine bacterii in aer comparativ cu tehnologia ultrasonica. Filtru HEPA + carbon activ filtreaza pana la 99.9% din particulele ultrafine din aer (praf fin, acarieni, virusi, bacterii, fum) si absoarbe gazele si mirosurile neplacute din incapere. Filtreaza particule de dimensiuni de pana la 2 nanometri (0.02 microni).

Merita Purificatorul cu functie de umidificare aer Philips AC4080-10

Merita Purificatorul cu functie de umidificare aer Philips AC4080-10

Senzorii inteligenti monitorizeaza si optimizeaza in permanenta climatul camerei (umiditatea si puritatea aerului) si controleaza, in modul automat, calitatea aerului. Tehnologie de umidificare eficienta pentru o umiditate optima in interior, cu 99% mai putine bacterii in aer comparativ cu tehnologia ultrasonica. Dezvoltat in Germania, filtrul AC4158/00 combina un filtru HEPA cu un filtru de carbon activ si elibereaza un aer cu pana la 99.9% mai putini poluant, eliberat de poluanti precum alergeni (acarieni, polen, mucegai, par de animale, alergeni), praf fin, fum, mucegai, bacterii si virusi, gaze si mirosuri neplacute.

Purificatorul umidificator al aerului Philips AC4080 10

Purificatorul umidificator al aerului Philips AC4080/10

Purificatorul umidificator al aerului Philips AC4080/10 este dotat cu tehnologie de umidificare igienica, care imprastie in aer cu pana la 99.9% mai putine bacterii versus un umidificator cu ultrasunete. Nanocloud reprezinta o metoda naturala si eficienta energetic de evaporare a apei la rece. Este ideal pentru persoanele alergice. Performanta filtrelor de aer Philips a fost confirmata de catre Centrul European pentru Cercetare in domeniul alergiilor (ECARF). Filtrul de inalta calitate are capacitatea de a capta si retine toate tipurile de alergeni din aerul dintr-o incapere.

VitaShield IPS superior, cu tehnologie germana, filtreaza eficient gazele nocive (formaldehida, toluen si TVOC etc.) si agentii poluanti (particule ultrafine, alergeni, bacterii si virusi) cu dimensiuni de peste 0,02 microni. Alerta de protectie pentru aer sanatos iti ofera o avertizare timpurie privind momentul de inlocuire a filtrului. Daca filtrul nu este inlocuit la timp, aparatul inceteaza sa functioneze, pentru a evita functionarea fara efect atunci cand filtrul este plin. Aceasta reprezinta asigurarea ta pentru un aer intotdeauna curat.

Controlul inteligent asupra calitatii aerului si a umiditatii din incapere. Acopera 32mp, deci indiferent cat de mare aveti livingul, acest purificator de aer va face fata cu brio. Indicatorul LED cu 3 stadii luminoase arata calitatea aerului din incapere. Modul Auto asigura o functionare fara probleme. Functii totale: Cronometru (Setare timp de functionare), Functia de setare a umiditatii in 3 pasi, Functia Auto, Modul Sleep, Umidificare,Purificare, Avertizare luminoasa pentru calitatea aerului, Avertizare de schimbare a filtrelor.

Daca prezentarea purificatorului umidificator al aerului Philips AC4080/10 v-a convins, il puteti cumpara de aici. Mai multe purificatoare de aer, modele mai ieftine, cu diverse niveluri de filtrare si functionalitati diverse veti gasi la eMAG.ro.