Culorile și nuanțele ne influențează vizual cât și psihic. Din această cauză, atunci când alegeți mobilierul in dormitor trebuie să țineți cont nu doar de forme și dimensiuni, ci și de culori. De obicei, orice mobilă de dormitor reprezintă elementul principal din cadrul încăperii, oferind spațiului funcționalitate, comoditate, eleganță, stil și personalitate.

Albul este o culoare neutră și relaxantă. Această culoare poate fi foarte bună pentru a calma personalitățile mai agitate. Cel mai bine se asortează cu lemnul, dând senzația de răcoare și, de asemenea, creează impresia de spațiu mai mare. Chiar și perdelele albe dau un aspect dramatic încăperii.

Aşa cum spune cunoscutul designer Darryl Carter, “o cameră în alb ridică o problemă complexă: nu e nimic aici să distragă atenţia”. Iar asta este un evident avantaj in dormitor!. În consecinţă, el sfătuieşte ca fiecare piesă, atât mobilierul, cât şi decorațiunile, să fie aleasă cu grijă şi într-o abordare unitară cu restul elementelor.

Vrei sa vezi catalogul de mobila eMAG?

Mobila de culoare alba a avut dintotdeauna numerosi admiratori, oricat de pretentioasa, greu de intretinut si dificil de asortat poate parea la prima vedere. O dilema a celor ce apreciaza aspectul elegant al mobilierului alb este alegerea culorii peretilor camerei in care acesta urmeaza sa fie amplasat. Dilema ce n-ar trebui sa existe, daca tinem cont de faptul ca albul este una dintre cele mai usor de asortat culori ale spectrului cromatic.

Cât timp folosim mobila albă ca o pânză canvas pentru “a picta” interiorul dorit, nimic nu e mai versatil, mai fermecător, mai ofertant. Putem obţine astfel dormitorul – sanctuar mult visat, personalizându-l cum ne dorim, fie că urmărim riguros un anume stil – clasic, modern, romantic – sau alegem să ne ghidăm după un instinct artistic propriu. Design-ul unui dormitor ce se sprijină pe mobilier alb inspiră imagini ce vorbesc despre pace, seninătate şi nevoie permanentă de regăsire a sinelui.

Una dintre cele mai reusite combinatii, poate cea mai indragita dintre toate, este combinatia alb-rosu. Puteti zugravi peretii livingului, de pilda, intr-o nuanta bogata de rosu, care va accentua eleganta mobilei albe. Daca vi se pare prea mult, alegeti sa imbracati in rosu un singur perete al livingului, amplasand de-a lungul acestuia o canapea cu tapiterie alba.

Mobila pentru dormitor de culoare alba

Mobila pentru dormitor de culoare alba

Iar daca sunteti adeptii Feng Shui (vezi articole home&deco FengShui), albul  in aceasta arta a spiritului si casei, reprezinta echilibrul. Albul este o culoare activa, favorizeaza energia Chi si poate fi folosita in intreaga locuinta, sugerand puritatea si atragand increderea si lumina. Sugereaza inocenta si spiritualitatea si stimuleaza creativitatea. Se recomanda utilizarea lui alaturi de culori calde sau de pamant.