Baia este o încăpere esenţială a casei, deoarece este dedicată igienei, dar şi relaxării. Cei mai mulţi dintre noi privesc baia ca pe o oază de linişte şi relaxare, motiv pentru care amenajarea ei nu este un aspect de neglijat.
Un spaţiu generos destinat băii nu impune probleme de amenajare, însă, de cele mai multe ori, apartamentele obisnuite (sa nu le spunem comuniste) nu au băi suficient de mari. În acest caz, putem miza pe câteva trucuri de amenajare si redecorare care vor da impresia unei dimensiuni mai mari a baii:
- culorile reci (verde, albastru, etc) “măresc” spaţiul
- iluminarea trebuie gândită foarte bine pentru că o încăpere luminoasă va părea întotdeauna mai mare (de exemplu, LED-urile în pardoseală aduc un plus de lumină)
- oglinzile nu trebuie să lipsească, acestea fiind cunoscute pentru “puterea” lor de a mări spaţiul
- mobilierul şi spaţiile de depozitare trebuie să fie funcţionale: mobilier/ etajere suspendate, crearea unui mobilier funcţional sub lavoar, un suport pentru prosoape în spatele uşii, etc.
Oricum am lua-o, există trei stiluri principale de amenajare a unei băi:
- baia modernă cu linii pure si materiale în tendinţe precum ardezia, oţelul, sticla şi marmura. Prezenţa obiectelor sanitare cu forme moderne este indispensabilă.

Cum amenajezi o baie mica – baia moderna
- baia vintage în culori pastelate, cu mobilier patinat şi linii elegante. Obiectele sanitare ne trimit cu gândul într-o perioadă cuprinsă între anii 1960 şi 1990, robineţii au un aspect vechi, iar căzile de baie cu picioare sunt obiectele-vedetă. În aceste băi îşi are loc naturaleţea prin materiale precum lemnul, piatra, etc.
- baia hi-tech destinată amatorilor de noi tehnologii se evidenţiază prin duşuri cu LED-uri încorporate, robineţi cu senzori, afişaj digital integrat în oglindă, etc.