Ce sunt ionii de argint și de ce sunt recomandate saltelele de pat cu ioni de argint? Ionii de argint sunt atomi sau molecule de argint care au pierdut sau câștigat electroni, devenind astfel încărcați electric. Argintul în starea sa neutră este compus din atomi cu un număr egal de protoni și electroni, dar în condiții specifice, acești atomi pot să își piardă sau să câștige electroni, dobândind o încărcare electrică.

Ce ioni de argint sunt utilizați în industria textila? În contextul utilizării în industria textilă, în saltele, sau în alte produse cu proprietăți antimicrobiene, se utilizează de obicei argintul în forma sa de ioni pozitivi (Ag+).

De ce sunt utilizați ionii de argint în saltele? Ionii de argint sunt utilizați în industria textilelor, inclusiv în fabricarea saltelelor, datorită proprietăților lor antimicrobiene și antibacteriene. În mod obișnuit, ionii de argint sunt încorporați sub formă de nanoparticule în structura materialului saltelei. Aceste nanoparticule eliberează ioni de argint în mediul înconjurător într-un mod treptat.

În ce alte domenii sunt utilizați ionii de argint? Pe lângă industria textilă, ionii de argint sunt utilizați în diverse domenii, inclusiv în produsele de igienă personală, electrocasnice, medicină și tehnologie. Ionii de argint eliberați în mod regulat rămân activi pentru o perioadă de timp semnificativă, asigurând un efect antibacterian constant pe durata vieții saltelei.

La ce ajută mai exact ionii de argint în saltele?

Iată cum ajută ionii de argint la saltele:

Ionii de argint au efect antimicrobian și antibacterian: Ionii de argint au capacitatea de a inhiba creșterea bacteriilor și a microorganismelor. Într-o saltea, acești ioni pot contribui la menținerea unui mediu mai igienic și la reducerea riscului de proliferare a bacteriilor care pot apărea în timp. Ionii de argint au proprietăți antibacteriene și antimicrobiene datorită capacității lor de a perturba activitatea celulară a bacteriilor și microorganismelor. Ei interacționează cu membrana celulară și structurile interne ale acestora, perturbând permeabilitatea membranei celulare și distrugând structurile interne.

De ce sunt recomandate saltelele de pat cu ioni de argint?

Ionii de AG+ sunt reductori de mirosuri neplăcute: Proprietățile antibacteriene ale ionilor de argint pot ajuta la eliminarea sau reducerea mirosurilor neplăcute asociate cu creșterea bacteriilor. Acest lucru contribuie la menținerea unei atmosfere proaspete în saltea. În plus față de acțiunea antibacteriană, ionii de argint contribuie și la prevenirea dezvoltării bacteriilor care pot genera situații neplăcute. Acest lucru ajută la menținerea prospețimii saltelei. Efectele pozitive ale ionilor de argint sunt de regulă dublate la saltelele de primă calitate cu cele ale extractului de AloeVera.

Ionii de argint ajută la controlul alergenilor: Prin reducerea bacteriilor și a microorganismelor, ionii de argint pot ajuta la controlul alergenilor care pot provoca iritații sau reacții alergice. Aceasta este o caracteristică importantă pentru cei cu sensibilități la alergeni.

Prevenirea dezvoltării acarienilor cu ajutorul ionilor de argint: Acarienii sunt organisme microscopice care pot trăi în materialele de pat și pot contribui la alergii. Ionii de argint pot ajuta la prevenirea dezvoltării acarienilor, menținând un mediu mai puțin favorabil pentru aceștia.

Purificarea apei și a aerului: În plus față de proprietățile antibacteriene, ionii de argint pot contribui și la purificarea apei și a aerului în jurul lor. Acest lucru poate fi benefic pentru calitatea generală a mediului în care se află salteaua.

Este important de menționat că aceste beneficii depind și de alte caracteristici ale materialelor utilizate în salteaua respectivă și că aplicarea ionilor de argint trebuie să respecte standardele de siguranță și reglementările în vigoare. Utilizarea ionilor de argint în saltele poate aduce un beneficiu suplimentar în ceea ce privește igiena și confortul utilizatorului.

Saltele de pat tratate cu ioni de argint

  • Salteaua Mentor mod. Biotech Med Plus cu 1000 arcuri individuale (innerspring) si 5 cm spuma de memorie , o saltea de pat pe care dacă o prindeți într-o ofertă o puteți achiziționa chiar și la jumătate din prețul retail recomandat. OK, nu suntem adepții să ne bazăm pe PRP (de regulă este un preț fals), așa că lăsăm aici câteva detalii care fac această saltea una de luat în calcul: Tesatura Silver Safe, tratata cu ioni de argint , transpiranta, analergica si antistatica, fiind placuta la atingere si conferind pielii o senzatiie de uscat si totodata regland temperatura corpului. Este bineînțeles o saltea certificată OEKO TEX (recomandată și bebelușilor), ergonomică și de duritate medie, cât să fie potrivită și în doi. Spre deosebire de alte saltele, husa detașabilă a acesteia poate fi spălată și la 60 de grade, pentru a elimina absolut orice urme de murdărie.
  • din gama de saltele ortopedice cu memory foam, menționăm și o saltea din oferta magazinului specializat Ortopedicus: Ortopedica Memory 20+3+3, Ioni de Argint, Top Line. Ne-am repeta dacă am relua caracteristicile ortopedice ale acesteia sau plusurile unei saltele cu spuma cu memorie, însă menționăm că ionii de argint sunt hotărâtori pentru o stare bună de sănătate, pe lângă avantajele unei saltele dedicate confortului.
  • Saltea de pat Ortopedica, din Latex, 160×200 – Husa Ioni de Argint, cu grosime medie de 23 cm, reversibilă ce face parte din gama premium Hotel Range se remarcă prin fermitate, și, conform recenziilor primite te ajută să scapi de durerile de spate. Este în topul nostru al celor mai bune saltele din latex întrucât este un model premium,  care se adreseaza persoanelor cu gusturi exigente, iubitorilor de natural, preocupati in mod deosebit de sanatate, mai ales ca straturile sunt lipite cu adeziv ECO pe baza de apa. Este o saltea de pat din latex natural, ideala pentru cei care au o greutate peste medie si care doresc ca salteaua sa se mentina ferma timp indelungat,  fara ca salteaua sa aibe o inaltime prea mare.

O saltea cu ioni de argint este un must have daca vă doriți pe lângă confort să aveți și un ajutor de nadejde la bazele sănătății dvs. Vă recomandăm saltelele cu ioni de argint din magazinele specializate: Ortopedicus, Somproduct, eMAG și Somnart.