Frigiderul reprezinta aparatul electrocasnic cel mai util, cel mai bine vândut şi cel mai răspândit aparat de uz casnic din lume. De când a apărut, a revoluționat alimentația, stilul de viață și modalitatea de a menține igienic și proaspete alimentele din casa noastră, și cu siguranță acest lucru se va întâmpla mult, mult timp de acum înainte până când un alt produs revoluționar îi va lua locul … și singurul lucru care îmi trece prin cap este acel generator de materializare a alimentelor din Star Trek. Din acest motiv, fiind clienți captivi acestui electrocasnic, frigiderul este o investiție sigură atât din partea noastră a clienților, cât și din partea producătorilor și inovatorilor în domeniu, lucru ce de altfel nu poate decât să ne mulțumească.

Diversitatea ofertelor de pe piaţă, zeci de producători mid-range sau premium, sute de nuanțe și culori, mii de modele de diverse dimensiuni, forme, cu funcții ce depășesc cu mult utilitatea de răcire a alimentelor precum frigiderul TV, frigiderul smart conectat la internet, frigiderele cu congelator cu doua, 3 sau 4 uși, combine frigorifice sau modele side by side, reușesc să se plieze nevoilor noastre, oricăror gusturi și necesități.

Poate pare simplu să alegi din varietatea de modele de frigidere, însă se pare că tocmai acest lucru (varietatea și ultra specificațiile tehnice) ne aduc în punctul la care ne întrebăm: Ce nevoie am de la un frigider? Care este cel mai bun frigider pentru mine? Care sunt diferențele între frigiderele clasice, combinele frigorifice și modelele de frigidere side by side? Dupa ce te hotarasti asupra unui anumit tip de frigider, iti recomand oferta magazinelor unde gasesti cele mai mici preturi la frigidere si combine frigorifice: evoMAG.robadabum.ro, flanco, emag.ro, cel.ro si marketonline.ro

Discount la Frigorifice, aici

Alegerea frigiderului perfect nu se rezumă doar la design și culoare și la rezistența estetică a acestuia în a găzdui o fermă de magneți de frigider cu simboluri ale țărilor și regiunilor vizitate de dvs. în concedii. Conteazaămarca, volumul, funcțiile și tehnologia încorporată, și bineînțeles tipul acestuia, frigidere cu o ușă, cu două uși sau chiar cu trei în stil francez, frigidere incorporabile sau side by side-uri. Vom prezenta succint mai jos toate aceste tipuri, cu mențiunea că oriunde veți citi tipul de produs ca fiind frigider se va înțelege și congelator sau combină frigorifică și invers, ne permitem pentru ușurința citirii să utilizăm denumirea de frigider în cazul denumirii corecte de combină frigorifică (frigider + congelator inclus).

 

Frigiderele cu o ușă

Cândva au fost cele mai răspândite modele din România, înainte de liberalizarea pieţei şi apariţia concurenţei. Sunt disponibile de la capacităţi de doar câteva zeci până la câteva sute de litri, având de obicei şi un compartiment de congelare în partea superioară. Cele mici sunt uneori cu alimentare duală, 220 V şi 12 V pentru a putea fi utilizate şi în maşină, rulote, yahturi. Modelele cu o singură uşă oferă cel mai bun raport între volumul util din interior şi volumul total al frigiderului. Frigiderele cu o singură ușă sunt de regulă și cele mai ieftine frigidere de pe piață, încep de la 400 de ron, modelele mici pătrățoase, și de la 800 de lei modelele tip turn.

O subcategorie a frigiderelor cu o singură uşă o constituie aparatele frigorifice cu dublă utilizare. Acestea pot funcţiona atât ca şi frigidere normale, cât şi ca un congelator vertical. În funcţie de nevoile personale, prin simpla apăsare a unui buton aparatul poate fi comutat din regim de funcţionare frigider în cel de funcţionare ca şi congelator. Timpul de tranziţie al aparatului frigorific dintr-un mod în celălalt este de aproximativ o oră. Un exemplu de asemenea frigider/congelator este Beko VNE 1022.

 

Frigiderele cu 2 uși

Combinele frigorifice cu două uși, au compartimentul congelator de capacitate mai mare, situat în partea superioară a frigiderului, fiind accesibil printr-o uşă separată. Au de regulă un singur compresor, frigul de la compartimentul de congelare asigurând şi răcirea celui de refrigerare. Au ca dezavantaj faptul că deşi este mai rar folosit, congelatorul fiind amplasat sus este mai la îndemână decât partea de refrigerare, mult mai des utilizată şi pentru care în cazul de faţă va trebui să ne aplecăm de fiecare dată. Sunt mai ieftine decât variantele mai practice despre care vorbim în continuare.

Numite adesea şi combine frigorifice, frigiderele cu două uși însă cu congelatorul situat în partea de jos, sunt mai practice decât modelul precedent, motiv pentru care sunt tot mai cumpărate. Congelatorul fiind folosit mai rar, nu deranjează că trebuie uneori să ne aplecăm pentru a-l accesa. Avem în schimb frigiderul amplasat la nivelul cel mai comod posibil. Există şi variante care între congelator şi frigider mai au un sertar care, în funcţie de model, poate fi refrigerator pentru legume sau tot congelator. La unele modele mai noi funcţia respectivului sertar poate fi comutată după nevoi, să fie când frigider, când congelator.

Cele mai mici preturi la frigiderele cu două uși și congelator inclus, se regăsesc în jurul valorii de 800 de lei. Vedeţi lista de frigidere cu două uşi şi congelator din ofertele evoMAG.robadabum.ro, flanco, emag.ro, cel.ro si marketonline.ro.

 

Combine frigorifice cu 3 uși

Combina frigorifică cu trei uși este o versiune mai nou apărută a modelului anterior de frigider, dar care are uşa superioară, de pe partea frigiderului, din două jumătăţi (nu neapărat egale, depinde de model). Este o construcţie foarte practică. Oferă avantajul modelelor side-by-side de a avea uşi înguste, care ocupă puţin spaţiu în poziţia deschis, dar fără dezavantajul acestora repectiv spaţiul interior îngust. De asemenea putem deschide doar o jumătate a frigiderului când manipulăm produse mărunte, ceea ce este atât practic cât şi economic, menţinându-se mai bine temperatura interioară. La unele modele mai noi, cele două sertare ale congelatorului sunt acţionate motorizat, ceea ce înseamnă că acestea se deschid şi se închid automat la simpla apăsare a unui buton, scutind utilizatorul de orice efort. Deşi sunt tot mai apreciate în occident, pe piaţa românească sunt deocamdată o raritate, în magazinele de electrocasnice găsindu-se următoarele modele de combine frigorifice cu trei uși în stil francez:

 

Frigidere Side by Side

Frigiderele Side by Side sunt din ce în ce mai căutate în România, probabil datorită atât creșterii puterii de cumpărare cât și datorită creșterii suprafeței de spațiu locativ pe persoană în ultimii ani ca urmare a scăderii prețurilor la imobiliare. Compartimentul de congelare şi cel de refrigerare sunt una lângă alta, pe verticală, complet separate, având fiecare propria ei uşă de acces. Au avantajul uşilor de acces înguste, care nu incomodează mult când sunt deschise. Au însă şi un dezavantaj deloc neglijabil: cele două compartimente sunt relativ înguste, încăpând greu sau deloc produse mai mari, ca de exemplu o cutie de pizza. De asemenea datorită spaţiului îngust, produsele sunt mai greu aranjabile şi mai ales mult mai greu accesibile cele ajunse în partea din spate. Din aceste motive în occident au devenit mai puţin populare în favoarea modelului cu trei uşi în stil francez, mult mai practic.

Un frigider (combina frigorifica) side by side este un aparat electrocasnic alcatuit din doua compartimente diferite: un frigider clasic in partea dreapta si un congelator in partea stanga. Acest aparat ofera spatiu de stocare extensiv si incorporeaza tehnologii menite sa transforme experienta folosirii sale intr-una comoda pentru orice utilizator. In plus, bucataria dvs. arata mai aranjata si mai frumoasa cu silueta eleganta a frigiderului cu doua compartimente de tip Side by Side. Vederea din fata, cu forma patrata si balamale acoperite, culoarea inox, rosu sau negru lucios, ofera o imagine unitara si creeaza un mediu ingrijit in bucatarie, cu un aspect stralucitor. Prețurile frigiderelor tip Side by Side incep de la aproximativ 3300 RON. Vedeţi o selecție de combine frigorifice de tip side-by-side în ofertele evoMAG.robadabum.ro, flanco, emag.ro, cel.ro si marketonline.ro.

 

Frigorificele incorporabile

Combinele frigorifice incorporabile sunt electrocasnice frigorifice proiectate să se potrivească perfect în mobilierul de bucătărie, însă costă semnificativ mai mult decât modelele independente similare. De obicei sunt astfel concepute încât să se poată monta pe ele panouri de mascare din acelaşi material ca şi restul mobilierului. Sunt disponibile în formatele frigider sus şi congelator jos, în stil francez cu sau fără sertar suplimentar şi în format side-by-side. Marea majoritate a lor au adâncimea destul de mică, ceea ce limitează foarte mult spaţiul interior disponibil şi scade randamentul lor energetic.

Vedeţi lista de combine frigorifice încorporabile din ofertele: evoMAG.robadabum.ro, flanco, emag.ro, cel.ro si marketonline.ro (frigidere încorporabile şi combine frigorifice) şi . Prețurile combinelor frigorifice incorporabile, de dimensiuni decente tip turn, încep de undeva din jurul a 1300 RON.

 

Sertarele frigorifice

Sertarele frigorifice sunt mai recent apărute pe piaţă. Este vorba despre două sau trei sertare frigorifice suprapuse, incorporabile în mobilierul de bucătărie, sub blat sau în insula centrală dacă avem o bucătărie mai mare. Au consum de energie redus, dar şi capacitatea lor este redusă. Raportat la dimensiunile lor, eficienţa energetică nu este grozavă şi nici preţul nu este atât de mic încât să fie o soluție pentru o bucătărie mid/range. Sunt însă foarte practice pentru lucruri mărunte care trebuie să se afle mereu la îndemână precum fructele, băuturile sau legumele proaspete. Sertarele frigorifice sunt relativ nou apărute, iar soluția este una complementară unei combine frigorifice clasice, nefiind un electrocasnic frigorific ce poate utila singur o bucătărie. Cel mai bine vândut model de sertar frigorific este reprezentant de Sertarul Frigorific Hotpoint Ariston BDR 190 AAI.

 

Frigidere Ieftine

Nu putem afirma că există un brand sau un producator ce se detașează față de celelalte prin siguranța prețurilor mici la toate modelele de frigidere și combine frigorifice. Unele au oferte la side by side-uri, altele excelează prin marje mai mici de profit la modelele de frigidere mai scumpe, altele s-au axat pe modele mai puțin exclusiviste și pe modele din capăt-ul liniei tehnologice, însă la prețuri reduse. Nu putem nici afirma că există vreun magazin ce are în acest moment cele mai mici prețuri de pe piață la frigidere, însă vă recomandăm să studiați ofertele magazinelor de electrocasnice ce au în ofertă o gamă variată de frigidere și combine frigorifice și care au demonstrat de-a lungul timpului că practică unele dintre cele mai mici marje, respectiv au lunar diverse promoții la unele tipuri sau mărci de electrocasnice, în cazul nostru frigidere: evoMAG.robadabum.ro, flanco, emag.ro, cel.ro si marketonline.ro.