No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.

Cand faceti curat in living doriti ca orice sticla sa straluceasca, imaginea prin ferestre sa fie clara fara impuritati. Acelasi lucru cu siguranta va doriti si de la ecranul televizorului dvs. smart, de la display-ul laptopului sau a monitorului PC iar simpla stergere de praf stiti ca nu este suficienta. Caz in care, daca va intrebati cum si cu ce curățați ecranul televizorului dvs. ati ajuns exact unde trebuia! Mai in gluma sau in serios, daca vreti sa stiti cum sa curatati un televizor Samsung de virusi, va recomand acest articol.

Stergerea televizorului nu inseamna doar curatenie!

La fel ca orice alt obiect din casă și televizorul trebuie întreținut și curățat permanent. În special praful este una din problemele cele mai întâlnite pe ecranul televizorului. Cu o imagine inegalabilă si fiabilitate sporita chiar și ecranele televizoarelor de ultima generatie pot fi afectate prin depunerile de praf.

Praful și murdăria se pot acumula cu ușurință atât pe ecran, cât și în jurul orificiilor de ventilare și grilelor difuzoarelor, porturilor și pe cabluri. Ba chiar prin aceste orificii intra in carcasa, procesorul televizorului ca si cel al unui laptop sau PC se pot supra-incinge daca aerisirile nu sunt libere. În acest fel scade si calitatea imaginii televizorului dvs, nu doar imaginea de gospodar atunci cand aveti invitati.

În general noile tipuri de televizoare nu mai au ecrane din sticlă și întreținerea lor necesită mai multă atenție. Suprafaţa exterioară şi ecranul televizorului se pot zgâria în timpul curăţării. Televizoarele indiferent de tipul ecranului, plat sau curbat, OLED sau QLED precum si suprafetele cu comanda tactila, necesită o atenție deosebită în timpul curățării.

Solutii de curatat televizorul dvs. smart

Va recomandam intai sa cumparati o carpa speciala pentru curatarea ecranului televizorului. Daca nu sunteti dispusi sa platiti pentru aceasta atunci folosiți o cârpă moale fără scame. Evitați să folosiți prosoape de hârtie, hârtie igienică, hârtie absorbantă, cârpe sau materiale mai dure pentru a șterge ecranul. Aceste materiale non-ultrasoft pot zgâria afișajul! Același lucru este valabil și pentru ecranul laptopului și, bineînțeles și al unui smartphone. Carpa speciala este confectionata dintr-un tip de material nu scutură fibrele atunci când se freacă de suprafețe. O lavetă de microfibră sau una de bumbac moale sunt de asemenea bune pentru acest lucru.

Nu va zgarciti sau complicati! Cumparati un KIT de curatenie, cele mai ieftine costa cativa lei iar daca va permite bugetul puteti da cateva zeci de lei pe un kit de curatare profesional.

Produsele de curățare obișnuite, chiar cu dedicație pentru ecranele de televizor, pot fi prea dure pentru un televizor și pot desprinde foliile protectoare de pe aceste ecrane delicate. Chiar și săpunul poate fi prea mult pentru el. Ecranul unui televizor premium OLED sau Samsung QLED, sau chiar deja traditionalele LED-LCD uri, curbate sau nu, se curăță cu solutii speciale de curatare, iar din nou daca nu doriti sa cheltuiti bani pentru asa ceva puteti eventual cu apă distilată pulverizată pe cârpă.

vivre.ro

Cum curatam ecranul smart TV-ului?

Cum să faceți acest lucru? Cum să procedați? În rândurile de mai jos vă prezentăm câteva sfaturi care va vor ajuta să curățați și să întrețineți un televizor.

În primul rând faceți această operațiune cu televizorul oprit! Dacă ecranul este întunecat, va fi mai ușor să vedeți zonele murdare sau pline de praf. De asemenea, oprirea dispozitivului împiedică apăsarea accidentală a butoanelor atunci când ștergeți ecranul sau carcasa.

Ștergeţi suprafaţa exterioară şi ecranul cu atenţie, utilizând laveta moale, indepărtaţi cu grijă petele şi amprentele de pe ecran, cu ajutorul unei lavete din microfibră. Eventual dacă murdăria persistă pulverizați și umeziți foarte puțin laveta, apoi ștergeți petele. Nu pulverizaţi apă sau alt lichid direct pe ecranul televizorului, un lichid care intră în televizor poate cauza o defecţiune, un incendiu sau un scurtcircuit.

În timpul curăţării, nu apăsaţi cu putere pe ecran deoarece se poate deteriora. Petele mai persistente se curăță de pe ecran prin mișcări circulare mai rapide. Nu apăsați și nu ștergeți prea viguros, puteți crapa chiar sparge ecranul sau deteriora / întrerupe circuitele ce se afla in spatele ecranului.

Nu folosiți soluții lichide direct pe ecran, nu aplicati solutia de curatare sau apa direct pe ecran. Dacă ecranul televizorului este foarte murdar – cine știe cum – ar fi bine să umeziți ușor cârpa cu apă înainte de a șterge ecranul. Este important să nu folosiți niciun fel de agent de curățare lichid (spirt sau mai rau acetona) deoarece acestea pot fi corozive si vor distruge iremediabil suprafetele. Nu turnati solutie in exces, nu uitati carpa de curatare trebuie sa fie umeda nu uda (!) in caz contrar lichidul de pe carpa poate să se scurgă în interiorul televizorului și să deterioreze părți din hardware. Lichidele și electricitatea sunt, în general, o idee proastă!

Cum curatam carcasa, porturile si cablurile?

Carcasa, cablurile și porturile televizoarelor trebuie și ele curățate. Și carcasa televizorului trebuie tratată în același fel cu ecranul. O lavetă moale din microfibră sau o cârpă de bumbac moale și uscată. Acestea pot fi ușor umezite cu apă, dacă carcasa sau cablurile sunt mai murdare. În general, carcasa televizorului este mai puțin sensibilă decât ecranul. Evitați și aici folosirea de substanțe chimice pentru degresare și curățare. Carcasa este din plastic și nu se poate ști reacția acestuia, se poate deforma și inevitabil duce la deteriorarea și a altor componente interioare.

Porturile sau cablurile atașate trebuie și ele curățate și șterse periodic. De multe ori uităm de acestea și suntem atenți doar la ecran. Nici acestea nu trebuie să fie lăsate în praf.

Porturile goale au nevoie de câte un puf ușor de aer din când în când, pentru a îndepărta praful. Pot fi chiar aspirate cu o intensitate mai mică a jetului de aer de la un aspirator.

Cablurile, evident trebuiesc inainte de curatare sa fie scoase din priză, putand fi și ele șterse cu o cârpă moale ușor umezită.

Televizoarele sunt o investiție importantă, trebuie protejată. Televizorul trebuie curățat și întreținut periodic si acum stiti si cum si cu ce.

Nu va zgarciti sau complicati! Cumparati un KIT de curatenie, cele mai ieftine costa cativa lei iar daca va permite bugetul puteti da cateva zeci de lei pe un kit de curatare profesional.

somproduct.ro
No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.