Daca termenul Feng Shui nu spune multe pentru dvs., ne-am gandit ca aceasta suita de intrebari si raspunsuri despre arta Feng Shui ar putea sa va ajute. Acestea au fost preluate de pe blog-ul magazinului online ce comercializeaza articole, produse si decoratiuni Feng Shui www.fengshui4life.ro, pe care va invitam sa il vizitati.

I: Care sunt valorile Feng Shui?
R: Feng Shui pledeaza in favoarea trairii in armonie cu mediul pamantului si liniile sale energetice, astfel incat ceea ce se creeaza este o echilibrare favorabila a forfelor naturii. Feng Shui afirma ca atmosfera este plina de linii energetice invizibile, dar puternice – unele dintre aceste linii sunt favorabile, in timp ce altele sunt daunatoare. Deci aceste linii energetice aduc dezacord sau armonie; sanitate sau boala; prosperitate sau saracie. Practica Feng Shui se ocupa cu exploatarea si acumularea ingenioasa a liniilor energetice care sunt favorabile – ceea ce chinezii numesc tinerea in frau a suflului cosmic al dragonului.

I: Este necesar sau recomandabil sa contactezi un maestru Feng Shui?
R: O mare parte din Feng Shui poate fi invafata destul de usor de unul singur. Cu toate acestea, ca orice profesie sau disciplina, experienta practica imbunatateste performanfa. Din aceasta perspectiva, este util sa consulti practicieni maestri Feng Shui. In ultimii ani, totusi, inflatia a ajuns din urma profesia, iar cei care isi castiga existenta oferindu-si cunostintele de Feng Shui drept consultanti — daca sunt buni de ceva – sunt atat de populari si atat de solicitati, incat taxele lor au crescut o data cu cererea pentru serviciile lor.

Cu toate acestea, acei maestri care sunt cu adevarat bine informati si experimentati valoreaza intr-adevar greutatea lor in aur. Problema acum este proliferarea pretinsilor maestri Feng Shui „parveniti”, ale caror cunostinte de Feng Shui sunt si superficiale, si nepotrivite. Eu, prin urmare, ii indemnam pe cei care s-au familiarizat cu practica Feng Shui abia de curand sa fie atenti cand invita necunoscuti sa le violeze intimitatea caminului. E cu mult mai bine sa invatati despre Feng Shui singuri. Nu e greu! Poate fi distractiv si e, in mod sigur, mult mai satisfacator.

I: Feng Shui necesita renovari de mare amploare?
R: Deloc! Practicianul Feng Shui inteligent va putea intotdeauna sa gaseasca modul cel mai puptin costisitor de combatere a „sagetilor cu venin” sau de activare a Feng Shui-ului bun. Aceasta deoarece exista atatea dimensiuni ale practicii, incat adesea NU este posibil sa faci totul corect. In practica ar trebui inclusa o doza imensa de bun-simt. Deseori, doar o schimbare mica si subtila in directia de a sta asezat sau a dormi poate avea efect asupra norocului dumneavoastra. Schimbarile Feng Shui nu trebuie sa fie de mare amploare pentru a functiona. Liniile energetice sunt fine. Ganditi-va la semnalul dumneavoastra TV – o mica schimbare a antenei este adesea suficienta pentru a schimba sau imbunatati imaginea care vine prin televizor. La fel este si in cazul Feng Shui-ului.

I: Feng Shui functioneaza intotdeauna?
R: Da. Daca il practici corect, Feng Shui iti imbunatateste intotdeauna situatia vietii si a muncii. Dar Feng Shui nu este un panaceu magic pentru absolut fiecare dintre problemele dumneavoastra. Aduceti-va aminte ca Feng Shui reprezinta numai o treime din trinitatea norocului. Daca nu sunteti sortiti sa deveniti bogat, Feng Shui va poate face bogat, dar nu avut cu adevarat. Asta depinde de norocul dumneavoastra ceresc. Si, daca locuinta dumneavoastra se bucura de Feng Shui bun, veti observa ca deveniti mai ocupat. Vi se vor oferi ocazii sa va sporiti viata sau sa va imbunatatiti venitul. Trebuie sa va creati propriul noroc al omenirii profitand de aceste ocazii si acceptandu-va sansa.

I: Pot sa practic scoala formelor si sa ignor total scoala busolei?
R: Da, intr-adevar, puteti. Veti fi capabil, de asemenea, sa evitati sa fiti lovit de un Feng Shui prost. Dar Feng Shui-ul scolii busolei va poarta mai in profunzime si va permite sa descoperiti metode putenice de sporire serioasa a norocului dumneavoastra. Sfatuim intotdeauna sa se ia lucrurile unul cate unul. Nu va grabiti, pentru ca este mai bine sa stiti bazele corect mai intai, inainte sa incercati sa aplicati totul deodata. De altfel, nu este niciodata posibil sa stiti Feng Shui suta la suta bine.

I: Cum stiu ce sfat Feng Shui sa urmez?
R: Sunt multe scoli diferite de Feng Shui. Dar orice Feng Shui autentic se bazeaza pe aceleasi concepte. Exista cateva carti excelente care sunt bazate pe principii de Feng Shui autentice, dar sunt si unele care pur si simplu nu ai ce invata corect din ele. Poate ca ar trebui spus aici ca asa-zisa limpezire a energiilor dand din palme si sunand din clopotei NU este Feng Shui. Pericolul in a incerca sa simplifici sau sa occidentalizezi o practica straveche chineza este acela ca poate sa conduca uneori la niste versiuni ilare de Feng Shui. De asemenea, fiti precaut in privinta celor care pretind ca au petrecut cateva luni cu un maestru Feng Shui si au inceput imediat activitatea de consultant.
Recomandam insistent exercitiul judecatii sanatoase, pur si simplu pentru ca nu multi maestri Feng Shui ar impartasi de bunavoie secretele meseriei lor, si cu siguranta nu cuiva care petrece doar cativa ani (ca sa nu mai zicem cateva luni) cu ei. Oricine este familiarizat cu relatia elev-maestru din traditia chineza va sti ca e nevoie de multi, multi ani pana cand un maestru va dezvalui adevaratele secrete ale artei sale sau ale kung fu. Suntem, astfel, foarte sceptici in privinfa celor care pretind ca sunt experti dupa ce au stat doar cateva sezoane cu un maestru Feng Shui.

I: De ce a devenit Feng Shui atat de popular in Occident?
R: Popularitatea actuala a Feng Shui-ului in Occident reflecta o constientizare crescanda fata de abordarea culturala si filosofica a Universului, pe care stiintele traditionale chineze o conceptualizeaza. Feng Shui este doar una dintre cele cateva stiinte minunate ale corpului/mintii si mediului care castiga popularitate in Occident. Oamenii incep sa isi dea seama ca exista cai si metode alternative de a privi Universul, de a intelege modul in care energia se misca si actioneaza si cum ne afecteaza aceste energii bunastarea noastra. Dintr-o astfel de perspectiva Feng Shui poate fi vazut si ca un adaos, care poate fi studiat pentru a intelege spiritualitatea sufletului uman si a mediului. Astfel, de exemplu, Feng Shui utilizeaza limbajul simbolurilor pentru a interpreta si crea energiile mediului imediat. Aceasta deschide noi cai inspre intelegerea spiritualitatii spatiului.

I: Pot sa practic Feng Shui fara teorie?
R: Feng Shui-ul simplu se poate aplica usor, indiferent daca intelegi sau nu teoria din spatele Feng Shui-ului. Cu toate acestea, nu este intotdeauna usor sa intelegi toate semnificatiile regulilor fundamentale la o prima lectura. Nu este necesar sa intelegeti imediat totul, dar incercati, totusi, sa examinati lucrurile in intregime atunci cand deveniti confuz.

Si in final, reiteram recomandarea de a vizita magazinul online www.fengshui4life.ro. Produsele Feng Shui pot servi atat la activarea norocului in viata ta, dar pot reprezenta in acelasi timp si frumoase si deosebite cadouri pentru rude si prieteni.