Când vine vorba de somn, trebuie să admitem, că sunt anumite forţe care ne depăşesc. Cum altfel este posibil să dormim mai bine in casa alcuiva decat la noi acasă? Ne cumpărăm articole de bedding calitative, pe gustul nostru, avem un program de somn şi, totuşi, pe canapeaua celor la care ne ducem în vizită dormim parca mai bine. Ne scapă ceva? Tradiţia chinezească veche de mii de ani spune că ne scapă Feng Shui-ul.

Dormitorul e foarte important in Feng-Shui deoarece reprezintă locul în care ne refacem energia, iar cum tehnicile Feng-Shui ne ajută să atragem şi să captăm energiile pozitive, revigorante, înglobate în chi, legatura este de la sine inteleasa. Feng-Shui-ul este o filozofie uşor de aplicat, ce face referire la chestiuni de siguranţă, perspectivă, luminozitate, simbolistică şi la recomandarea naturii în detrimentul gadget-urilor de care ne putem lipsi în dormitor. Totul pentru a permite circulaţia optimă a energiilor. Articole decorative pentru casa si cadouri Feng Shui veti gasi in magazinul FengShui 4 Life, in timp ce articole pentru amenajarea locuintei veti gasi la eMAG.ro, SomProduct.ro, Bonami, RetroBoutique si GreenFuture.

Daca dorim sa discutam despre Feng-shui și somnul lin, odihnitor, ei bine părerea noastra este că trebuie sa plecăm de la ideea că atunci când vine vorba de somn, trebuie să admitem, că sunt anumite forţe care ne depăşesc. Cum altfel este posibil să dormim mai bine in casa altcuiva decat la noi acasă? Ne cumpărăm articole pentru pat de calitate superioara la preturi oarecum mari, in design-uri si cu calitati pe gustul nostru, avem un program de somn şi, totuşi, pe canapeaua celor la care ne ducem în vizită dormim parca mai bine. Ne scapă ceva? Tradiţia chinezească veche de mii de ani spune că ne scapă Feng-Shui-ul.

Astfel, sfaturile Feng-Shui pe care dupa parerea noastra le considerăm importante sunt următoarele:

 

Sfat Feng Shui 1 – Usa de dormitor

Dormitorul trebuie să aibă o singură uşă. Dacă are mai multe sau apartamentul este nedecomandat, atunci energia pozitivă se va scurge mai repede, ceea ce nu este de preferat; cel puţin, uşile trebuie să fie închise. Recomandam ca dormitorul matrimonial sa fie ales astfel incat sa respecte aceasta cerinta, chiar daca este camera mai putin spatioasa, iar daca locuiti intr-o garsoniera si bugetul / spatiul va permite, va recomandam sa o impartiti in doua camera, un dormitor mai mic si un living luminos.

 

Sfat Feng Shui 2 – Nu ai nevoie de oglinzi

Fără oglinzi în dormitor. Oglinda este un pericol din punctul de vedere al celor care îmbrăţişează filozofia Feng-Shui.

 

Sfat Feng Shui 3 – Cat mai multa lumina

Lumina este foarte importantă, iar pe timpul zilei trebuie să abunde. De la soare primim un calup mare de energie; să o lăsăm să vină în dormitorul nostru.

 

Sfat Feng Shui 4 – Tablourile ajuta

Asa cum am spus anterior, nu sunt recomandate oglinzile in dormitor daca imbratisezi filosofia Feng Shui, dar tablouri da. Atenţie ce tablouri. Tablourile, dacă înfăţişează ceva pozitiv şi potrivit cu viaţa ta, va creşte şansele ca acele lucruri pozitive să se menţină sau să se întâmple.

 

Sfat Feng Shui 5 – Fara electronice inutile

Numărul electronicelor din dormitor va fi unul mic. În prezent nu mai putem scăpa complet de tehnologie, însă trebuie să înţelegem că natura este cea mai importantă şi că noi facem parte din natură. Lumina ledurile, bazaitul electronicelor, undele electromagnetice nu sunt recomandate in dormitor, indiferent ca esti adeptul Feng Shui sau nu.

 

Sfat Feng Shui 6 – Plante in dormitor

Plantele sunt indispensabile in Feng Shui, iar elementele naturale precum scoicile şi pietrele rotunde sunt de un bun-gust decorativ sigur. O plantă vie în colţul camerei asigură circulaţia energiilor în dormitor. Pietrele rotunde asigură echilibrul. Parfum de lemn de santal în cameră şi picături de ulei de lavandă pe pernă. Pur şi simplu acestea fac minuni. Încearcă-le!

 

Sfat Feng Shui 7 – Culoarea peretilor

Vopsirea pereţilor în concordanţă cu tehnicile Feng-Shui se va face în culori calde, nuante pastelate, precum verde deschis, crem, galben pal, bleu, dar şi cu accente în culori Yin – verde, albastru şi violet. Dacă se va zugrăvi dormitorul întocmai, efectul vizual va fi unul optim pentru a induce o stare de bine, iar somnul va fi unul odihnitor.

 

Sfat Feng Shui 8 – Asezarea patului in dormitor

Patul trebuie orientat cât mai departe de ușa dormitorului, și nu cu picioarele lui exact înspre ușă, altfel există riscul scurgerii energiei. Așează capul patului lângă un perete solid, pentru a crea „țestoasa neagră” – principiu Feng-Shui.

 

Nu este complicat, nu durează mult ca amenajarea să se facă în concordanță cu trucurile Feng-Shui. Maxim de rezultate cu un minim de efort. Chi-ul va circula peste tot prin dormitor, iar tu vei dormi nesperat de bine. Articole decorative pentru casa si cadouri Feng Shui veti gasi in magazinul FengShui 4 Life, in timp ce articole pentru amenajarea locuintei veti gasi la eMAG.ro, SomProduct.ro, Bonami, RetroBoutique si GreenFuture.