Saltele ortopedice pentru un corp sănătos și somn odihnitor. Părerea noastră este că o saltea de pat ortopedică nu ar trebui să fie obligatoriu una scumpă. Saltelele de ortopedice pot fi realizate din diverse materiale, cum ar fi spuma sau latexul, și pot fi cumpărate într-un largă plajă de prețuri. Părerile exprimate online de recenzori, bloggeri sau angajații magazinelor de saltele, NU trebuie să înlocuiască opinia avizată a medicului!

Dacă știi deja răspunsurile la întrebările de mai sus, și dorești să vezi selecția de saltele ortopedice recomandate, poți merge direct la secțiunea:

Iar dacă dorești pur și simplu să îți alegi singur/ă salteaua ortopedică de la un magazin de încredere, îți recomandăm următoarele magazine de saltele (cu siguranță le știai deja): ORTOPEDICUS, SomnArt, eMAG, SomProduct.

Ce sunt saltelele ortopedice?

Saltelele ortopedice sunt saltele care sunt proiectate pentru a sprijini coloana vertebrală și pentru a asigura o poziție corectă a corpului în timpul somnului. Acestea sunt considerate benefice pentru persoanele care suferă de probleme de spate sau care au probleme de postură, deoarece pot ajuta la ameliorarea durerii și la menținerea unei poziții sănătoase în timpul somnului. De asemenea, poate ajuta la prevenirea problemelor de spate în viitor și poate contribui la o poziție corectă a corpului în timpul somnului.

O saltea ortopedică de calitate oferă un suport corect pentru cele 7 zone de confort: cap, umeri, coloana, bazin, si picioare indiferent de pozitia avuta in timpul somnului.

Saltelele ortopedice sunt, de asemenea, adesea recomandate pentru persoanele care suferă de afecțiuni medicale cum ar fi artrita sau hernia de disc, deoarece pot oferi un suport adecvat și pot ajuta la ameliorarea durerii. Dar, este important să validați înainte cu medicul dvs. orice decizii care pot afecta comportamentul și mediul de somn, incluzând aici poziția, postura, salteaua, patul sau chiar topper-ul.

Saltelele ortopedice sunt de obicei mai tari decât alte saltele, pot fi considerate mai puțin confortabile, având o structură internă care oferă suport pentru diferite părți ale corpului, cum ar fi talia, umerii și picioarele.

Tipuri de saltele ortopedice

Așa cum există mai multe tipuri de saltele, există și mai multe tipuri de saltele ortopedice disponibile pe piață, precum saltelele cu arcuri din oțel (Pocket, împachetate individual sau cu arcuri clasice), saltele din spumă (clasica spumă sau din spumă cu memorie) sau saltele din materiale naturale (fibră de cocos sau saltele din latex).

De cele mai multe ori, saltelele de calitate (și ce-i drept, mai scumpe) sunt fabricate din mai multe tehnologii ce se îmbină pentru a aduce clientului plusurile fiecărei tehnologii și a estompa minusurile specifice. De exemplu, vom găsi: saltele cu arcuri și strat memory, saltele latex cu strat din spumă cu memorie, sau chiar saltele din latex cu arcuri individuale.

Long story short, sunt 3 tipuri de saltele ortopedice în funcție de stratul de suport și nucleul saltelei. Restul caracteristicilor, de altfel importante, țin de fermitate, zone de confort, proprietăți antialergice, antiacarieni și bineînțeles preț: ieftine dar de compromis, de buget mediu cu un raport bun calitate preț (ceea ce vom recomanda și noi în acest articol) sau cele premium, foarte scumpe, pentru care banii plătiți în plus pot să nu aducă automat valoare suplimentară (de ex: Salteaua cu ciocolată fabricată manual în Maramureș):

  • Saltelele ortopedice cu arcuri interioare sunt fabricate din arcuri din oțel acoperite de materiale moi, precum spuma sau penele. Acestea oferă suport pentru coloana vertebrală și sunt adesea considerate mai confortabile decât alte tipuri de saltele ortopedice.
  • Saltelele ortopedice din spumă cu memorie, care se conformează formei corpului și oferă suport pentru întregul corp. Acestea sunt adesea considerate confortabile, dar pot fi mai scumpe decât alte tipuri de saltele ortopedice.
  • Saltelele din materiale naturale, cum ar fi lâna sau părul de cal, sunt adesea considerate mai sănătoase și mai confortabile decât alte tipuri de saltele. Dar sunt mai scumpe și, cu excepția celor din cauciuc natural (latex) se pot lăsa în timp.

Vă recomandăm să citiți și articolele care pun în balanță și compară avantajele și dezavantajele fiecărei categorii mari de saltele, între ele:

Cât de ortopedică e o saltea? Hai să fim corecți!

Trebuie să știți că: CEA MAI BUNĂ SALTEA ORTOPEDICĂ DIN LUME NU EXISTĂ (contrar părerologilor de pe net). O saltea trebuie să fie bună pentru fiecare persoană în parte, luând în considerare nevoile specifice de: fermitate și suport al coloanei, suportul întregului corp, rezistența în timp și bugetul, confortul, aerisirea, proprietățile antialergice, zonele de confort și translația de mișcare (în cazul cuplurilor cu nevoi diferite), gradul de încălzire al saltelei și așa mai departe.

Da, sunt saltele de calitate și altele de și mai bună calitate. Sau chiar saltele foarte, proaste și foarte ieftine. În ceea ce privește cât de ortopedice sunt, merită menționat că de cele mai multe ori, aceste denumiri (superortopedice, ultraortopedice, hypo-ortopedice) sunt pur de marketing: nu există un clasificator, catalog, organism de certificare independent, reputabil și recunoscut de părți care poate răspunde ce înseamnă superortopedic, mai mult decât ortopedic, cel mai ortopedic.

Este important să luați în considerare mai mulți factori atunci când alegeți să cumpărați o saltea ortopedică, inclusiv greutatea, înălțimea și poziția preferată de somn. De asemenea, este important să știți că saltelele ortopedice nu sunt neapărat o soluție miraculoasă pentru toate problemele de spate și că este important să consultați un medic înainte de a face orice schimbări majore, de impact în ceea ce privește salteaua de pat.

Recomandări de saltele ortopedice

Saltea de pat Ortopedica, Latex Gel Rebel Teenage

Pentru prevenirea problemelor de spate datorită saltelei, pentru adolescenți sau chiar și pentru adulți (și cuplu de adulți) ce nu depășesc în greutate 90 kg fiecare, recomandăm Salteaua Reversibilă Latex Gel – Rebel Teenage.

Această saltea este recomandată mulțumită proprietățile spumelor si textilelor folosite dar și prin tehnica utilizată la ansamblarea pieselor, care conferă un mediu uscat și curat, antibacterian, antiacarian, antimucegai, antiperspirant și totodată reduce la maxim factorii alergeni.

Salteaua ortopedică ofera un suport corect pentru cele 7 zone de confort: cap, umeri, coloana, bazin, si picioare indiferent de pozitia avuta in timpul somnului.

Saltea ortopedica Latex Gel
Saltea ortopedica Latex Gel

Salteaua Ortopedica Latex Gel Rebel Teenage este o saltea de pat ortopedică, anatomică si ergonomică – adica susține și se adaptează total la forma corpului. Este ușor moale și elastică deasupra, indiferent de greutate. Prezintă o fața cu latex gel, ușor moale deasupra cu temperatura neutră, ușor răcoroasă, iar cealaltă față este fermă cu temperatura ușor mai mare. Salteaua de pat Rebel Teenage Latex Gel este o saltea ortopedică reversibilă de fermitate medie, ce suportă până la 90 kg/ persoană, de aici și prețul mai mic pentru o saltea ortopedică de bună calitate. Saltele din aceași gamă, recomandate pentru persoanele cu greutate peste 90 kg veți găsi la ORTOPEDICUS.

Saltea de pat Ortopedica SomnArt Premium Pocket Multilayer

Salteaua PREMIUM Pocket Multilayer combină caracteristicile unei saltele clasice bazată pe arcuri, cu cele ortopedice si de confort date de straturile multiple de sustinere din spuma de memory. Laterale sunt ranforsate, astfel incat salteasua sa poata sa ofere sustinere la asezarea pe marginea acesteia.

Materialul husei este realizat dintr-un tricot de cea mai buna calitate, placut la atingere si este matlasat pentru un plus de confort si durabilitate. Salteaua ortopedică SomnArt Premium Pocket Multilayer, oferă suport anatomic optim datorită nucleului special si a celor 4 straturi de suport. Salteaua ortopedică pe bază de arcuri permite o ventilație mai bună a aerului iar husa detașabilă și lavabilă la 40 de grade vor contribui la menținerea sănătății tale pe termen lung. Mărimi și mai multe informații despre această saltea ortopedică (sau de ce nu mai multe variante de saltele SomnArt) veți găsi la SomnArt.

Saltea ortopedică SLEEPY iZone 7

Sleepy IZone 7 este o saltea ortopedică cu sapte zone de confort și are o inaltime de 21 cm, Suprafața saltelei preia forma corpului, oferind fiecarei persoane un sprijin personalizat. Proiectată pentru persoanele care cauta o saltea cu o duritate medie spre tare cu calitati excelente ortopedice si proprietati relaxante. 100% calități ortopedice ale saltelei, fac o alegere excelenta pentru persoanele cu probleme de somn și dureri la nivelul mușchilor, articulațiilor și sistemului musculo-scheletic.

Saltea ortopedica SLEEPY iZone 7
Saltea ortopedica SLEEPY iZone 7

Nu mai puțin 160 de review-uri pozitive, cu rating mediu de 4,6 stele a primit această saltea pe site-ul eMAG. Prețul este foarte competitiv, în funcție de dimensiuni, prin comparație față de alte modele și dacă o prindeți și cu tag-ul Super Preț, puteți economisi chiar 50% din prețul unei saltele ortopedice.

Saltea super-ortopedica cu arcuri Supreme

Saltea super-ortopedica cu arcuri Supreme oferă o suprafaţa fermă şi foarte confortabilă de dormit. O saltea durabilă în timp care nu se lasă la mijloc, datorită arcurilor cu grosime de 2,4 mm. O saltea pe arcuri ce asigură o aerisire perfectă a saltelei. Elasticitate și confort sporit pe o suprafață ortopedică. Ţine spatele drept, previne şi elimină durerile de spate. Vă veţi trezi odihniţi şi fară dureri de spate, datorită proprietaţilor ortopedice.

Această saltea, precum și mai multe modele de saltele, inclusiv saltelele premium Cadar Beds, le găsiți în magazinul SomProduct, care obișnuiește pe lângă discount-urile generoase să ofere cadou huse, pilote, perne la saltelele premium, precum și pachetul Fără Griji (transport gratuit, saltea la schimb, preluarea gratuită a saltelei vechi și a ambalajelor.

Saltea super-ortopedica cu arcuri Supreme

Una dintre saltelele care face valuri în ultima vreme (la figurat evident!) este salteaua cu fermitate ajustabilă Dormeo iMemory S Plus, pentru care am realizat și un review, aici. Cea mai ajustabilă și confortabilă saltea, perfectă pentru orice poziție de dormit și orice formă a corpului, oferind posibilitatea de a regla nivelul de susținere și fermitate. Straturile de arcuri din spumă Octaspring® în formă de S îți mențin coloana vertebrală aliniată și asigură un flux mare de aer. Ideal pentru cupluri, datorită nucleului său dublu.

Saltea Dormeo iMemory S PLus
Saltea Dormeo iMemory S PLus

Este structurată în așa fel încât să răspundă perfect la toate punctele de presiune ale corpului și să rămână confortabilă. Stratul unic în formă de S cu 3 zone de spumă Octaspring® tridimensională este bine ascuns între 2 straturi de spumă Ecocell® (unul mai moale, celălalt mai ferm), asigurându-ți suportul necesar, menținându-ți coloana vertebrală aliniată.  Saltelele Dormeo sunt recunoscute pentru calitatea lor, de aceea vă recomand să vedeți și oferta de saltele cu spumă cu memorie Dormeo.

Vezi oferta Sleepline | ORTOPEDICUS | SomnArt | eMAG | SomProduct

Recomandare articol
product image
Nota Autor
1star1star1star1star1star
Nota vizitatori
5 based on 3 votes
Marca produs
Saltele Ortopedice
Nume Produs
Saltele Ortopedice
Pret
RON 899
Stoc
Available in Stock