Lasand la o parte mobilierul, primele lucruri la care te gandesti atunci cand renovezi un dormitor sunt: ce vei pune pe jos (parchet, gresie sau mocheta), daca vei avea un covor pentru caldura, intimitate si confort precum si usa de la intrare, suficient de eleganta pentru a se integra perfect in viziunea asupra casei tale si totodata suficient de simpla pentru a iti pazi intimitatea camerei cele mai misterioase.

Va prezentam mai jos cateva informatii care sa va fie de ajutor atunci cand va amenajati dormitorul.

Pentru alegerea unei pardoseli adecvate pentru camera de odihna, trebuie sa tineti cont de detalii precum asortarea cu mobilierul, capacitatea de izolare termica si fonica, durabilitatea si modul de intretinere. Parchetul laminat reprezinta alegerea cea mai des intalnita atat pentru pardosirea camerei de odihna, cat si a livingului, datorita calitatilor multiple ale acestui finisaj, dintre care amintim faptul ca este ecologic (nu contine plastifianti si conservanti), impermeabil pentru mizerie si bacterii, foarte igienic, motiv pentru care este recomandat persoanelor alergice.

Usor de intretinut, parchetul stratificat confera un aspect modern, dar si elegant oricarei camere, fiind ideal pentru asocierea cu sistemele de incalzire prin pardoseala. Parchetul stratificat este disponibil intr-o multitudine de nuante ce variaza de la inchis, mediu pana la deschis si foarte deschis. Esentele de lemn recomandate sunt cele europene – stejar, castan, pin, brad, cires – in timp ce esentele tropicale cu tonalitati mai calde – tek, bambus, mahon, jatoba, wenge – se intalnesc cel mai adesea in cadrul amenajarilor cu o nota sofisticata.

Parchet stratificat laminat pentru dormitor

Parchet stratificat laminat pentru dormitor

Pentru a avea o camera completa se spune ca aveti nevoie nu in ultimul rand de un covor sau de o mocheta cu dimensiunile dorite, asezate peste un parchet deschis la culoare. Mocheta reprezinta o alternativa economica la placarile cu parchet si are avantajul ca poate fi montata chiar de dumneavoastra, daca aveti de acoperit suprafete mici sau medii. Cat despre design si modele, se poate remarca varietatea in ceea ce priveste designul si cromatica: bej, bordo, negru, terra, albastru, rosu, portocaliu sau altele.

Covoarele contribuie de asemenea decisiv la aspectul dormitorului. In general aceste covoare sunt amplasate cel mai des in dreptul patului din dormitor. Daca pana in prezent preferinta era pentru culori vii, aprinse, tendintele actuale aduc schimbari majore in acest sens. Nuantele care vor face ravagii sunt cele de verde, albastru si maro.

Contrabalanseaza culoarea mobilierului cu un covor de culoare deschisa

Covoarele contribuie decisiv la aspectul dormitorului

O usa “perfecta” este aceea care lasa lumina sa treaca, are o culoare placuta care se combina perfect cu nuantele parchetului sau cele ale mobilierului. Usile perfect Zen le veti regasi in nuante de cires, fag, stejar si mahon si usi finisate cu vopsea ecologica de nuanta alba.

Usi elegante dar moderne pentru dormitorul tau

Usi elegante dar moderne pentru dormitorul tau