O pernă adaptată nevoilor tale este vitală pentru un somn sănătos. Pernele, sunt produsele create de a ne face viața mai confortabilă, și mai frumoasă. Mulți oameni dorm fără perne, și se simt bine. Insa si mai mulți oameni caută perna potrivită ani de zile. Pentru a evita diminețile cu dureri cervicale sau de coloană, o gamă largă de perne realizate din materiale de calitate care vă vor scapa de durerile de gât și omoplat, de alergii și de un somn nesatisfăcător veti gasi la eMAG.ro, SomProduct.ro si GreenFuture. vă propun o gamă variantă de perne cu materiale de înaltă calitate pentru un somn liniștit.

Ce inseamnă pernele memory? Au pernele memorie? Nu, pernele nu au memorie. Cățeii da, și încă foarte bună. Au primit această nume datorită revenirii intârziate a materialului, după apăsare, la forma initiala.

Dacă preferați să dormiți pe o parte, optați pentru o pernă mai tare, pentru a umple distanța dintre ureche și umărul pe care dormiți. Astfel, vertebrele cervicale se vor alinia perfect cu vertebrele coloanei. Puful de gâscă are proprietăți termoizolante conferite de stratul de aer captat între filamente, iar cu cât perna este mai voluminoasă cu atât capul, gâtul și umerii sunt într-o poziție confortabilă.

perne cu spuma memory | perne cu puf de gasca | perne latex | perne cu pleava de spelta | perne umplute cu pene | perne fibre siliconice | perne umplute cu lana | perne umplute cu apa | perne cervicale

 

Perna potrivita in functie de dormit

Pentru dormitul pe burtă este recomandată o pernă subțire. Dormitul pe burtă poate avea efecte negative, curbând în timp coloana. Este recomandat să vă schimbați poziția de somn pe partea laterală sau pe spate. Persoanele care dorm pe burta au nevoie de o perna foarte subtire, aproape plata. Daca dormiti frecvent in aceasta pozitie nu aveti neaparat nevoie de o perna pentru cap, ci una pe care sa o puneti sub stomac pentru a evita durerea din partea inferioara a spatelui.

Dormitul pe spate. Persoanele care dorm pe spate au nevoie de perne mai subtiri, astfel incat capul sa nu fie <aruncat> in fata. Dacă dormiți pe spate, este recomandat să alegeți perne subțiri ce vor permite gâtului să stea într-o poziție confortabilă. O pernă cu vată realizată prin tehnologia de cardare ( care oferă densitate constantă pe toata suprafața ) este ideală pentru dormitul pe spate.

Dormitul pe o parte. Persoanele care dorm pe o parte au nevoie de o perna mai ferma, care sa umple distanta dintre ureche si partea exterioara a umarului.

Parerea noastra este ca știti deja că din moment ce ai găsit o pernă potrivită, greu este dormi fără ea. In concedii, multi pleaca cu pernele de acasa pentru a avea parte de acelasi confort, oriunde s-ar duce.

 

De ce merita pernele cu memorie?

Cu ce sunt deosebite aceste perne? Sunt multe descrieri stințifice, și nu vreau sa plictisesc cititorul cu ele. O perna de calitate se reglează automat corpului tau, datorită caracteristicii speciale a materialului de a se mula cu precizie milimetrică după forma corpului, și cu nici un pic mai mult sau mai putin. Surprinzător țin și mult.

Pernele cu spuma memory nu sunt foarte înalte deci celor care sunt obișnuiți cu perne mari, le recomand una clasică dedesubt, și o pernă memory peste.

Perna Memory Aquagel este fabricata 100% din spuma vasco elastica denumita si Memory Foam si ofera un somn sanatos si odihnitor deoarece se muleaza dupa forma capului, astfel eliminand tensiunea zonei cervicale.Aquagel proprietati: disipa caldura uniform si mentine o temperatura placuta si de lunga durata. Spuma speciala vascoelastica reactioneaza la temperatura corpului pentru a asigura distribuirea uniforma a presiunii si are proprietatea de a reveni incet la pozitia initiala, asigurand reducerea tensiunii musculare. Perna anatomica sprijina gatul si capul in pozitia dumneavoastra preferata. Detalii, info, preturi si pareri aici.

Perna Aquagel Memory-Foam

Perna Aquagel Memory-Foam

 

Alte tipuri de perne

Multe perne sunt concepute pentru a raspunde nevoilor specifice ale fiecarei persoane, incluzand bufeurile, durerile de cap si durerile de gat.

Pernele de lână, sunt foarte utile pentru citit, stat in pat, pe canapele la televizor. Senzația naturală a lânei este greu de imitat, cu alt material.

Pernele speciale, cele de voiaj, confecționate cu huse de lână. Sunt foarte folositoare la călătorii mai lungi cu autocarul, cu mașină mică ( la șoferi recomandăm numai după ce au tras pe dreapta). Dar face serviciu bun și pentru cei care se obișnuesc să se ațipească in fața televizorului dintr-un fotoliu.

Pernele cilindrice – confecționate cu huse de lână sunt perfecte dacă îți place cititul în pat. In plus, aceste perne cilindrice ajută și la mărirea confortului unui fotoliu.

Perne cervicale. Sunt disponibile in diverse materiale si forme si adauga amortizare suplimentara in partea de jos a pernei pentru sprijinirea gatului. Medicii spun ca, ocazional, ele pot fi de ajutor, dar o cercetare condusa de Canadian Institute for the Relief of Pain and Disability a aratat ca nu exista suficiente dovezi pentru a recomanda fie utilizarea, fie evitarea acestui tip de perna.

Perne cu apa. Pernele cu apa sunt favorizate de multi terapeuti fizici si chiropracticieni. Acestea folosesc apa pentru a va crea propriul nivel de densitate si sprijin.

Perne reci. Acestea sunt utilizate ca un remediu pentru bufeurile nocturne si contin mici “margele” care absorb caldura din zona capului, lasand rece partea din perna care va atinge fata.

Perne anti-sforait. Exista un numar limitat de cercetari care arata ca designul pernei afecteaza sforaitul. Cu toate acestea, rapoartele individuale ale unor pacienti arata ca unii dintre acestia au reusit sa scape de sforait cu ajutorul acestor perne.

Perne pozitionale: Aceste perne sunt proiectate pentru cei care dorm pe spate, stomac sau pe lateral. Expertii spun ca unele pot fi de foarte mare ajutor. Daca optati pentru acest tip de perna, puneti accentul pe sprijin, confort, dar si pe marimea potrivita pentru corpul dumneavoastra.

Pentru a evita diminețile cu dureri cervicale sau de coloană, eMAG.ro, SomProduct.ro si GreenFuture vă propun o gamă variantă de perne cu materiale de înaltă calitate pentru un somn liniștit.

perne cu spuma memory | perne cu puf de gasca | perne latex | perne cu pleava de spelta | perne umplute cu pene | perne fibre siliconice | perne umplute cu lana | perne umplute cu apa | perne cervicale