Cauți mobilier multifuncțional, practic pentru a decora un apartament mic precum o mese de toaletă și machiaj? Dorești să păstrezi un colț feminin al casei tale? Ești o femeie preocupată de aspectul tău fizic și ai propriul tău ritual de înfrumusețare? Fetița ta este adolescentă și are nevoie de un spațiu propriu pentru a se machia și a-și depozita produsele cosmetice? În acest articol citește tot ce trebuie să știi despre măsuțele de toaletă, sau măsuțe de machiaj, cum mai sunt denumite, și cum le poți integra în locuința ta

Din oferta magazinelor online cu obiecte de mobilier de calitate, SomProduct.ro, Bonami.ro, eMAG.ro și emobili.ro, vă vom prezenta câteva modele de măsuțe / comode precum și tot ce trebuie să știți pentru mobilarea utilă și plăcută a casei dvs.

Cum alegi măsuța de toaletă?

Măsuțele de toaletă trebuie alese pornind în primul rând de la stilul în care se încadrează decorul din casa ta. Modelele de măsuță de machiaj foarte moderne, glam, nu se potrivesc unui stil clasic, pentru acesta din urmă alege o măsuță de toaletă cu detalii frumos sculptate.

Ține cont de spațiul pe care îl ai! Măsuțele de toaletă și machial își pot găsi locul cu usurință în dressing, în dormitor, în baie sau chiar pe hol. Vezi mai multe modele de măsuțe machiaj, aici.

Măsuță de toaletă pentru dormitor

Cea mai potrivită acestui spațiu este măsuța de toaletă de tip comodă, cu spațiu de depozitare mare, pe care-l putem folosi nu doar la depozitarea produselor cosmetice dar și a aparaturii.

Comoda dormitor si hol cu oglinda M11, Ideal Mobila, culoare wenge+mesteacan
Comoda dormitor si hol cu oglinda M11, Ideal Mobila, culoare wenge+mesteacan

Recomand utilizarea comodelor cu oglindă retractabilă, pentru a respecta regulile fensgshui legate de poziționarea oglinzii și spațiul de dormit (niciodată oglinda nu trebuie orientată direct spre pat).

Masa de toaleta, ML-Design
Masa de toaleta, ML-Design

Cu toate acestea, dacă tot doreşti să instalezi măsuța de machiaj în cameră, următoarea locație optimă va fi pe peretele din spatele patului, pe partea stângă sau dreaptă. O măsuță de machiaj recomandată, din pal alb de calitate și lucrată cu atenție este modelul de mai jos, măsuță masaj cu 4 sertare.

Masa de toaleta si machiaj, 4 sertare, cu oglinda, alba
Masa de toaleta si machiaj, 4 sertare, cu oglinda, alba

De asemenea, ar trebui să urmezi regula de bază de amplasare a oglinzii, aceasta nu trebuie să fie orientată spre uși, ferestre sau alte oglinzi. Vezi Masa de toaleta pentru machiaj „Isabella”, de colt, cu 3 oglinzi, 3 rafturi si 5 sertare.

Masa de toaleta pentru machiaj "Isabella", de colt, cu 3 oglinzi, 3 rafturi si 5 sertare
Masa de toaleta pentru machiaj „Isabella”, de colt, cu 3 oglinzi, 3 rafturi si 5 sertare

Masuta de toaleta din lemn de pin Amori Alb

Măsuță de toaletă cu oglindă Ragaba Dressing Table

Măsuță de toaletă cu oglindă Ragaba Dressing Table
Măsuță de toaletă cu oglindă Ragaba Dressing Table

Măsuța de machiaj pentru dressing

Pentru măsuțele de toaletă amplasate într-un spațiu dedicat, cum este dressingul, spațiul nu este o problemă. Se poate alege o piesă de mobilier masivă. De asemenea taburetul poate fi înlocuit cu un scaun confortabil.

Comoda Masa de Toaleta Model Silver Taburet Inclus

Dacă doriți să transformați întreaga cameră într-un spațiu de relaxare, alegeți un model de măsuță de relaxare deosebit, model vintage cum este cel cu 3 oglinzi și cu siguranță veți avea loc și pentru o canapea.

Măsuță de machiaj și relaxare vintage (retro)

Măsuța de machiaj pentru hol

Într-un apartament, holul este cea mai îngustă porțiune a casei și prin urmare cea mai aglomerată. De cele mai multe ori folosim mobilier de depozitare fără a acorda prea multă atenție esteticului – deși el este primul care te întâmpină după o zi obositoare sau este primul loc văzut de eventualii oaspeți. În plus să nu uităm că principiile feng shui precizează că holurile sunt spașii prin care energiile isi fac loc in casa ta, asadar, aceste spatii trebuie tratate cu atentie si decorate cu obiecte ce au un aport energetic cat mai pozitiv.

Măsuța de toaletă de dimensiuni mici, minimalistă își poate face loc cu eleganță în acest spațiu și pentru că de cele mai multe ori există deja o oglindă amplasată, putem alege o măsuță de toaletă/măsuță de machiaj de tip comodă.

Masuțe de machiaj de dimensiuni mici pentru hol

Poate cel mai potrivit model de măsuță de toaletă pentru hol (sau pentru spațiile mici) este măsuța de toaletă sau de machiaj suspendată, spațiul de dedesubt putînd fi valorificat cu alte spații de depozitare ascunse (banchetă, pantofar sau pur și simplu polițe cu coșulețe colorate).

Masuta de toaleta sau machiaj suspendata
Masuta de toaleta sau machiaj suspendata

Toate aceste modele de măsuțe de toaletă (măsuțe de machiaj) de tip consolă permit pe lângă depozitarea obiectelor (repet, nu neapărat cosmetice de întreținere sau de machiaj de zi cu zi) și amplasarea unor decorațiuni care vă vor reda sentimentul de liniște o dată ajunși acasă.

Măsuță de toaletă multifuncțională

Cea mai bună alegere a unei măsuțe de machiaj pentru o adolescentă este aceea care poate îndeplini și rolul de spațiu de lucru. Cu câteva rafturi așezate pe peretele deasupra ei, măsuța de toaletă (măsuța de machiaj) se poate transforma într-un cochet birou, o piesă de mobilier modernă pentru o cameră de adolescent.

Masute de machiaj multifuncționale

Masute de machiaj multifunctionale

Masute de machiaj multifunctionale
Masute de machiaj multifunctionale

După cum arătat în rândurile de mai sus, măsuța de toaletă este un obiect versatil, care poate căpăta orice formă a micului mobilier (comodă, consolă, birou) păstrându-și însă atributele proprii – depozitarea și ordonarea obiectelor cosmetice de zi cu zi sau chiar a aparaturii. Este esențială păstrarea ordinii folosind organizatoarele cosmetice – astfel încât spațiul lor de depozitare să fie utilizat eficient.

Organizatoare cosmetice

Organizatoare cosmetice pentru masute de toaleta
Organizatoare cosmetice pentru masute de toaleta

În concluzie, dincolo de denumirea lor măsuțele de toaletă (măsuțele de machiaj) sunt unele dintre cele mai versatile piese de mic mobilier întrucât sunt foarte versatile în utilizarea lor. Rolul lor complementar – comodă, consolă, birou, posibilitatea de așezare în diferite spații ale casei și oferta variată, pe vârste, modele și culori fac ca acest produs să devină un obiect nelipsit din locuință. Acest lucru a făcut ca măsuța de toaletă să devină unul dintre cele mai potrivite cadouri pentru adolescente, iubite, oferit de Sărbători, Sf. Valentin sau tradiționalul 8 Martie.

Magazine recomandate de mobilier de calitate

SomProduct.ro, Bonami.ro, eMAG.ro și emobili.ro