Un frigider side by side poate fi o alegere bună pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu de depozitare pentru alimente și băuturi. Acest tip de frigider are două compartimente separate, unul pentru frigider și unul pentru congelator, care sunt așezate unul lângă altul. Ce modele de Frigidere Side by Side ieftine putem cumpăra?

Înainte de a prezenta:

trebuie să menționăm că în scopul acestui review, prin „Frigider Side by Side” sau „Combina Side by Side” sau „Combină frigorifică Side by Side” înțelegem același lucru: un frigider de dimensiuni mari, bi-compartimentat cu congelator inclus și uși cu deschidere independentă. Vezi aici: mai multe informații generale și sfaturi despre Side by Side-uri.

Avantaje Frigidere Side by Side

Unul dintre avantajele principale ale frigiderului side by side este că oferă o mai bună organizare a alimentelor, deoarece fiecare compartiment are rafturi și compartimente suplimentare pentru a vă ajuta să vă ordonați alimentele și băuturile. De asemenea, acest tip de frigider are, de obicei, o ușă a congelatorului care se deschide lateral, ceea ce poate fi convenabil pentru a accesa conținutul congelatorului fără a trebui să apleci sau să cauți prin rafturi.

Am găsit și modele de frigidere și combine frigorifice side by side 3 uși, nu sunt chiar foarte ieftine, denumite Side by Side-uri americane, dar sunt mult mai spațioase și oferă o mai mare flexibilitate în organizarea alimentelor în frigider.

Această organizare foarte bună vine și pe fondul spațiului suplimentar pe care acest frigider îl oferă. Un frigider Side by Side este foarte recomandat pentru familiile de minim 4 persoane, cu nevoie culinare diverse.

O altă caracteristică utilă a frigiderului side by side este că, majoritatea sunt dotate cu sisteme de filtrare a apei și a gheții, care vă permite să obțineți apă proaspătă și gheață direct din frigider fără a trebui să cumpărați apă plată sau cuburi din magazin. Ce-i drept, aceste frigidere nu sunt neapărat printre cele mai ieftine Side by Side-uri, dar costurile se amortizează rapid în timp. Dacă cumpărați doar o sticlă de apă plată 2l ce costă 3,5 lei pe zi … după 6 luni ați amortizat deja costurile suplimentare.

Dezavantaje Frigidere Side by Side

În general, dacă aveți nevoie de mai mult spațiu de depozitare pentru alimente și băuturi și doriți o mai bună organizare a acestora, un frigider side by side poate fi o alegere bună. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare costurile și impactul asupra consumului de energie înainte de a face o achiziție.

Astfel, un frigider side by side este mai scump decât un frigider obișnuit atât la prețul de achiziție cât și în ceea ce privește costul de utilizare pe termen lung, un frigider side by side poate consuma mai multă energie decât un frigider obișnuit, ceea ce poate avea un impact asupra facturilor dvs. de energie.

Un alt dezavantaj pentru unii poate fi faptul că este mai greu de încadrat în bucătărie dacă aveți un spațiu mai mic.

TOP recomandări frigidere ieftine Side by Side

În acest top vom lua în considerare doar frigiderele side by side ale unor producători serioși. White labels-urile, sau cum zicem noi, făcute pe vapor pentru mai mulți distributiori la care li s-a aplicat un nume diferit dar necunoscut pentru un consumator mediu, nu vor fi luate în considerare.

Magazine frigidere Side by Side recomandate cu prețuri reduse

Combine frigorifice Side by Side mai ieftine, găsiți in campaniile de reduceri de prețuri lansate lunar de către magazinele online recomandate: evoMAG.robadabum.ro, flanco, emag.ro, cel.ro.

Citește și: