Departe de a fi doar un alt articol despre sfaturi simandicoase de amenajare a unui loc în care nu faci altceva decât să îţi petreci o treime din viaţă, acest articol cuprinde 5 prezentari viabile şi eficiente ale unor sfaturi în care îți poți amenaja dormitorul in 5 dintre cele mai uzitate stiluri. Citeşte-l pe primul şi dacă încă nu te regăseşti, treci şi la al doilea şi aşa mai departe. Surpriza se poate lăsa aşteptată! Amenajarea dormitorului nu este deloc un proces dificil şi costisitor, nu întotdeauna. Bine, costititor poate fi, dar dificil, niciodată!

 

Dormitorul romantic

Dormitorul romantic, fie identificat după motivele florale, fie conturat de nuanţele deschise, calde, suave, se poate obţine uşor şi va înlesni calea către cadrul de vis dorit de îndrăgostiţi. Tapetul vine motivele florale cu un minim de efort, rozetele decorative aplicate pe tavan consolidează totul, iar materialele vaporoase, în tonuri calde, aştern prin învăluire o stare plină de mister. Atentie, un dormitor romantic nu se caracterizeaza printr-o multitudine de inimi roz si rosii desenate pe pereti, si nici prin petale de trandafir aruncate invariabil pe patura bunicii. Nu faceti exces. Cateva voaluri si lumini discrete pot da o atmosfera romantica fara sa treceti in zona Rapirii din Serai.

Amenajarea Dormitorului - Dormitorul in stil Romantic

Amenajarea Dormitorului – Dormitorul in stil Romantic

 

Dormitorul modern

Modern şi ultra-modern dacă vrei să fie dormitorul, acceptă geometria în viaţa ta, abstractul, simbolismul urban, motivele uşor futuriste şi culorile care inspiră lux. Culorile închise la margine şi mai deschise spre mijloc denotă o ordine implicită, dar dacă ducem aceste măsuri către extreme personalizate ne putem alege cu forme ieşite din comun ale corpurilor de iluminat sau ale tablourilor şi ale bibliotecii. In acelasi timp, incearca sa integrezi subtil electronicele, televizorul in mod special.

Ameanajarea Dormitorului - Dormitorul in stil modern

Amenajarea Dormitorului – Dormitorul in stil modern

 

Dormitorul clasic

Dormitorul clasic este eminamente minimalist, funcţionalist, modest mobilat, totuşi nu adoptă ideile modernismului de clasă superioară, cât adoptă tradiţionalismul şi autenticitatea. Până la urmă, la ce foloseşte un dormitor şi cum poate fi el amenajat cu un minimum de efort ca să se obţină un maximum de efect? Rafinamentul stă în detalii, nu trebuie opulenţă.

Amenajarea-Dormitorului - Dormitor in stil clasic - minimalist

Amenajarea-Dormitorului – Dormitor in stil clasic – minimalist

Dormitorul FengShui

Feng-Shui-ul în dormitor nu strică deloc, mai ales când în această încăpere doreşti să aduni cele mai bune energii. Lucrează măcar asupra autosugestiei şi relaxează pe timp de noapte în aşa măsură încât o să doreşti să adaugi încă un element Feng-Shui în dimineaţa următoare. Patul cu picioarele spre ieşire, câteva pietre netede într-un bol, o plantă orientală într-un colţ al dormitorului, iată câteva idei. Articole FengShui pentru casa vei gasi in magazinul www.FengShui4Life.ro.

Ameanajarea Dormitorului - Dormitor in stil Feng Shui

Amenajarea Dormitorului – Dormitor in stil Feng Shui

Dormitorul Provensal

Dormitorul amenajat în stil provencal (inspirat de peisajul rural din sudul Frantei, regiunea Provence, de unde şi denumirea) se concentrează prin lemn în nuanţe calde, non-invazive, precum verde, albastru pal, roz şi galben. Are asemănări cu stilul mediteraneean, cuprinde vase cu flori, elemente naturale, este o diferenţă, totuşi, la paleta de culori reprezentative (stilul mediteraneean se poartă în culori mai vii).

Amenajarea Dormitorului - Dormitor in stil francez Provencal

Amenajarea Dormitorului – Dormitor in stil francez Provencal

Ai putut observa că elementele cu care poţi jongla pentru a alege un mod de amenajare sau altul sunt formele, culorile, conceptul diferit care aduce schimbări în gradul de mobilare sau în poziţionarea mobilei şi accesoriilor. Iar produsele pentru dormit alese în funcţie de o variantă sau alta vor diferi din punct de vedere cromatic şi din perspectiva dimensiunilor. Asa ca, opreste-te un pic in oferta magazinelor online perdele-online.ro, elefant.ro, emag.ro si somproduct.ro unde vei regasi articolele necesare amenajarii dormitorului, indiferent de stilul ales.