Zenul reprezintă transmisia practicii zazen, un ritual indeplinit zilnic de mulţi japonezi, în poziţia de şezut, cu picioarele încrucişate, timp în care are loc unificarea corpului şi a minţii. Zazen este compus din două cuvinte: “za” – a şedea şi “zen” – în meditaţie, cufundare. In acest fel, sunt abandonate toate ideile personale, gândurile rele, persoana respectivă detaşându-se de complicaţiile minţii umane, egoiste.

Astfel, starea de zen este dată de informaţia din mintea dvs care trebuie să fie în conformitate cu informaţia din jur, o interacţiune armonioasă cu natura sau cu mediul înconjurător. Acest trend promovează starea de echilibru şi linişte, iar simplitatea este cea care guvernează.

Casele noastre ar trebui să reprezinte locul în care ne simţim cel mai confortabil, să emane acea căldura de care avem atâta nevoie şi în acelaşi timp să fie primitoare şi funcţională. De asemenea, este cel mai important loc în care ne întoarcem mereu. Noile trenduri aduc în faţa noastră, tot mai des cuvântul Zen. Este un termen introdus relativ recent în limbajul adolescenţilor însă, ceea ce probabil nu ştim este că acest cuvânt are o adevărată poveste.

 

Amenajarea interioara ZEN

În ceea ce priveşte amenajările interioare, nu există reguli foarte stricte, singurul aspect în jurul căruia se vor face decoraţiunile va fi simplitatea. Culorile vor fi inspirate din natură, nuanţe calde şi neutre de apă sau pământ. Mobilierul va fi asemenea stilului minimalist, în linii drepte şi foarte joase. Materialul care va predomina în aceste încăperi va fi cu siguranţă unul al naturii şi anume lemnul.

Asimetria şi iluminarea naturală a camerelor vor atrage energii pozitive, precum şi liniştea interioară. O cameră amenajată în stil zen va fi o oază de armonie în care va lipsi cu desăvârşire orice element perturbator. Urmând aceste principii, îţi vei putea transforma locuinţa într-un sanctuar, într-un spaţiu în care domină seninătatea.

În fond, amenajarea Zen constă într-o imagine prin care poate fi exprimată trandreţea materialelor folosite şi prin obiectele care vă înconjoară. Sunt placute simţurilor? Mobilierul dvs este confortabil? Vă simţiţi liniştiţi datorită elementelor din jur? Amenajarea Zen nu este deloc despre un trai în camere goale. Este despre crearea unei stări de bine, atât pentru trup cât şi pentru suflet.

 

Idei interioare ZEN

În galeria de imagini de mai jos veţi găsi astfel de amenajări care vă vor da aproape instant o stare de linişte doar privindu-le.

Mobileaza-ti si decoreaza-ti casa in Stil Zen

Mobileaza-ti si decoreaza-ti casa in Stil Zen

Patul si dulcea inconstienta a somnului zen

Patul si dulcea inconstienta a somnului zen

Sfat Zen Simplitatea ca mod de amenajare

Amenajari interioare ZEN Simplitatea ca mod de amenajare

Transforma orice camera din casa intr-o zona Zen

Amenajari interioare ZEN Transforma orice camera din casa intr-o zona Zen

Sfat Zen Cat mai putina mobila

Amenajari interioare Zen Cat mai putina mobila

Amenajari interioare ZEN Lumineaza camera

Amenajari interioare ZEN Lumineaza camera

Amenajari interioare Tablouri si decoratiuni Zen, nu kitschuri

Amenajari interioare Zen Tablouri si decoratiuni cu stil, nu kitschuri

Amenajarea-Dormitorului - Dormitor in stil clasic - minimalist

Dormitor in stil clasic – minimalist

Mobila Zen minimalista in stil japonez

Mobila Zen minimalista in stil japonez

Mobila moderna de culoare alba pentru living

Mobila moderna de culoare alba pentru living

Echilibreaza cromatic living-ul cu un covor in contrast

Echilibreaza cromatic living-ul cu un covor in contrast

Concepte de amenajare interioara in stil ZEN

Concepte de amenajare interioara in stil ZEN

Magazine Home&Deco recomandate unde vei gasi o gama variata de mobila de living, dormitor sau bucatarie, tesaturi, covoare, perdele, draperii si asternuturi de pat, decoratiuni tematice de sarbatori si nu numai: RetroBoutique.roAtria.ro, MobilaDMD.ro, eMAG.ro, ChicVille.ro, SomProduct.ro, Bonami.ro, Decorino.ro si e4home.ro.