Parerea noastra este ca degeaba cumperi o saltea scumpa si de calitate foarte buna daca de-a lungul timpului si utilizarii nu o ingrijesti si protejezi. O asemenea investitie necesita si mici eforturi periodice pentru a beneficia la maxim de calitatea unei saltele de pat bune. De aceea credem noi ca te vor ajuta aceste sfaturi. Insa, chiar urmand recomandarile noastre, iti sugeram sa schimbi saltelele de pat odata la 10 ani, indiferent de garantia oferita de producator. Vei găsi o gamă variată de saltele de pat SomProduct, SomnArt, Ortopedicus și eMAG.

Intretinerea saltelei

Aeriseste periodic salteaua. Dupa livrare, salteaua trebuie aerisita timp de 4 ore pentru a reveni la forma corespunzatoare si pentru a elimina mirosurile acumulate in timpul depozitarii. Pentru o buna igiena a saltelei tale trebuie sa o aerisesti cateva ore saptamanal (lasa salteaua sa respire fara lenjerie sau protectie). In prima luna de utilizare intoarce salteaua odata sau de doua ori astfel incat structura si matlaseul sa se aseze uniform. Dupa aceea intoarce salteaua in functie de cele 4 anotimpuri.

Pentru a întreține o saltea de pat, există câteva lucruri pe care le puteți face:

 1. Întoarceți salteaua în mod regulat: Întoarceți salteaua de pat la fiecare 3-6 luni pentru a preveni uzarea inegală și pentru a menține forma sa naturală.
 2. Folosiți un protector de saltea: Un protector de saltea poate ajuta la protejarea saltelei de uzură și de fluide, precum transpirația sau vărsăturile.
 3. Ștergeți salteaua cu un prosop umed: Dacă salteaua se murdărește, ștergeți-o cu un prosop umed și uscat pentru a o curăța. Asigurați-vă că o ștergeți uniform, fără a uda prea mult salteaua.
 4. Folosiți o pernă și o plapumă de calitate: Folosiți o pernă și o plapumă de calitate pentru a menține salteaua proaspătă și curată mai mult timp.
 5. Lasați salteaua să respire: Dacă este posibil, întoarceți salteaua și lăsați-o să se usuce în aer liber în fiecare lună sau două pentru a menține igiena și a preveni mucegaiul.

Este important să vă asigurați că salteaua de pat este întreținută corespunzător pentru a o face să dureze cât mai mult timp și pentru a vă asigura un somn confortabil.

Protejarea (protectia saltelei)

Pentru asigurarea unei igiene corespunzatoare saltelei tale ideal este sa folosesti o protectie de saltea simpla sau rezistenta la lichide – impermeabil[, respirabila si usor de curatat in masina de spalat. Evita expunerea saltelei in lumina directa a razelor solare sau langa sursele de caldura.

Cati ani pot folosi o saltea? O saltea trebuie folosita maxim 10 ani, folosirea saltelei o perioada mai mare de 10 ani are efecte negative asupra sanatatii.

Chiar daca husa saltelei arata inca bine, dupa 10 ani de folosire zilnica structura elastica este cu siguranta deteriorata. Pe de alta parte, foarte des nu estimam corect starea somierei. Daca salteaua a ajuns la final ca structura elastica si igiena aceasta situatie este direct legata si de faptul ca somiera nu-si mai indeplineste rolul de „amortizor”.

In unele situatii este posibil ca salteaua sa se deterioreze mai rapid daca somiera este veche si nu mai ofera sustinerea corecta saltelei. O investitie in saltea si somiera inseamna investitie in propria sanatate.

Cum imi transport salteaua?

Saltelele din latex sau spuma pot fi pliate. Daca insa ai cumparat o saltea cu arcuri este interzisa plierea acesteia. Exista riscul deformarii ireparabile a structurii de arcuri.

Evita achizitia unei saltele comprimate. Comprimarea afecteaza calitatea saltelei. Orice saltea rulata pentru a ocupa mai putin spatiu de depozitare sau pentru reducerea cheltuielilor de transport, isi pierde semnificativ din calitatile sale.

Nu utiliza manerele laterale pentru transport. Rolul lor principal este sa te ajute sa pozitionezi usor salteaua pe somiera.

Profită de posibilitatea de transport profesional și gratuit a saltelei cumpărate, oferită de majoritatea magazinelor de saltele serioase. Acestea de regulă preiau și salteaua ta veche, de asemenea gratuit.

Vei găsi o gamă variată de saltele de pat SomProduct, SomnArt, Ortopedicus și eMAG.

Ce sunt acarienii?

Acarienii sunt insecte microscopice care apar în mod natural în diverse medii, cum ar fi saltelele de pat, pernele, covoarele și mobilierul tapițat. Acestea se hrănesc cu resturi de piele umană și se pot dezvolta în condiții de umiditate și căldură, cum ar fi în saltelele de pat.

Acarienii pot cauza probleme de piele și alergii, deoarece elimină în mediul înconjurător o cantitate mare de dejectii și cadavre, care pot provoca mâncărimi și iritații ale pielii. De asemenea, pot cauza probleme respiratorii, cum ar fi astm sau rinita alergică, dacă sunt inhalate.

Pentru a preveni problemele cauzate de acarieni, este important să întrețineți corespunzător saltelele de pat și alte obiecte din casă, cum ar fi pernele și covoarele, prin spălarea regulată și uscarea în aer liber. De asemenea, folosirea unui protector de saltea poate ajuta la împiedicarea dezvoltării acarienilor.

Pentru a lupta impotriva proliferarii excesive a acestora, recomandam:

 • Aspirarea prafului dar mai ales a saltelei. Un aspirator puternic este necesar.
 • Pastrarea curateniei in dormitor;
 • Verificarea umiditatii din atmosfera pe care o poti scadea printr-o aerisire si incalzire corecta a camerei;
 • Curatarea chimica a cuverturilor, pernelor si pilotelor;
 • Folosirea unei protectii de saltea.
 • Pentru copii si persoane care sufera de alergii, recomandam protectia de saltea cu fibra de lapte (are acelasi ph cu cel uman). Asta dacă nu cumva salteaua dvs. a fost fabricată deja cu o tehnologie anti-acaerieni

O saltea de pat anti-acarieni este o saltea care a fost tratată în mod special pentru a ucide sau a împiedica dezvoltarea acarienilor, care sunt niște insecte microscopice care pot cauza probleme de piele și alergii. Acarienii se hrănesc cu resturi de piele umană și se pot dezvolta în condiții de umiditate și căldură, cum ar fi în saltelele de pat.

Saltelele de pat anti-acarieni pot fi făcute din diferite materiale, cum ar fi spumă sau materiale sintetice care au fost tratate cu substanțe chimice pentru a ucide sau a împiedica dezvoltarea acarienilor. De asemenea, pot fi acoperite cu un material special care împiedică acarienii să treacă prin el. Totuși, este important să rețineți că o saltea anti-acarieni nu va împiedica complet apariția acarienilor și este încă necesar să o întrețineți corespunzător, cum ar fi prin ștergerea regulată și întoarcerea la fiecare câteva luni.

Vei găsi o gamă variată de saltele de pat SomProduct, SomnArt, Ortopedicus și eMAG.