Ati auzit pana acum cu siguranta atunci cand vine vorba de un somn sanatos si linistit de saltelele cu memorie, cu spuma memory sau mai pe englezeste saltelele memory. Saltelele cu memorie sunt realizate din spumă vascoelastică, aceasta fiind un material de ultimă generaţie ce se mulează după corp ca răspuns la presiunea şi temperatura corpului.

Ceea ce este cel mai important de stiut, si in acelasi timp argumentul principal ce sta la baza parerilor pozitive ale celor ce si-au achizitionat pana acum o asemenea saltea este faptul ca acestea reusesc sa reduca punctele de presiune asupra corpului cu până la 80% faţă de o saltea tradiţională. Merita mentionat ca acest neangajant termen „pana la” deriva din calitatea unei saltele, stiut fiind ca chiar si o saltea cu memorie poate fi nerecomandata sau sa spunem pe sleau mai „proasta” daca nu este de calitate fata de o saltea obisnuita bine lucrata. O gama variata de saltele de pat cu spuma memorie, vei regasi in magazinele online www.eMAG.ro si www.SomProduct.ro de unde am selectat doar o parte dintre modelele de saltele memorie cu arcuri sau cu nucleu HR.

Acest tip de spumă a revoluţionat producţia de saltele datorită proprietaţii unice de a se adapta după forma corpului, pe măsură ce acesta o încălzește. Astfel reduce punctele de presiune asupra corpului, din zona umerilor, şoldurilor şi a membrelor, prin distribuirea greutăţii pe toată suprafaţa saltelei. O saltea de calitate cu memorie este construită pe un miez tare care oferă sprijinul necesar şi care impreună cu top-ul de material memory definesc proprietaţile şi fermitatea saltelei. În prezent se fabrica saltele cu memorie cu un nucleu din spumă HR şi nucleu din arcuri, acestea din urmă fiind considerate de altfel si cele mai confortabile saltele.

Cum functioneaza o saltea cu memorie

Cum functioneaza o saltea cu memorie

Important de stiut este faptul ca cu cât stratul de spuma memorie este mai gros cu atât salteaua va fi moale. Saltele cu memory au proprietăţi diferite în funcţie de grosimea şi densitatea stratului de spumă memory, iar cu cât stratul de memorie este mai gros cu atât salteaua va fi moale.

 

Saltelele cu memory şi nucleu de arcuri

Persoanele care au dormit pe o asfel de saltea sunt de parere că nu există ceva mai bun în ceea ce priveste confortul resimţit. Combinaţia dintre miezul pe arcuri ortopedic şi stratul de memory creează o saltea cu caracteristici unice ce oferă o senzaţie de confort greu de descris în cuvinte.

Saltea ortopedica cu arcuri si spuma memory, Premium Memory, 26 cm este construită pe miez cu arcuri de 14,5 cm înalţime şi plăci cu 4 cm de spumă memory pe fiecare faţă. Prin echilibrul stabilit intre elementele componente si modul armonios în care acestea interactionează, salteaua Premium Memory vă oferă o suprafaţă de dormit ideală care susţine corect coloana vertebrală, in timpul somnului. Miezul de arcuri super ortopedic este acoperit cu dublu strat de pasla impregnata. Peste pasla este fixata o placa de Memory Foam de densitate 55 Kg/m3, cu grosimea de 4 cm. Marginile sunt rigidizate cu conuri de poliuretan cu grosimea de 5 cm si inaltimea de 14.5 cm, pe tot conturul saltelei, iar intre randurile de arcuri sunt introduse grinzi de poliuretan, aplicate longitudinal, care asigura marirea portantei suportului elastic. Prin echilibrul stabilit intre elementele componente si modul armonios in care acestea interactioneaza, salteaua Premium Memory va ofera pe langa o sustinere corecta a coloanei vertebrale in timpul somnului, o suprafata de dormit ideala. Existenta placii de Memory de 4 cm grosime pe fiecare parte a saltelei face ca presiunea corpului dumneavoastra sa fie absorbita si apoi repartizata uniform pe intreaga suprafata a saltelei. Bucura-te de un somn linistit pe o saltea cu arcuri superortopedica.

Saltea ortopedica cu arcuri si spuma memory, Premium Memory, 26 cm

Saltea ortopedica cu arcuri si spuma memory, Premium Memory, 26 cm

Salteaua American Dream Memory este o saltea construită manual în aproximativ 18 ore, din componente şi materiale premium, care garantează un produs de lux, cu o senzaţie de confort deosebită.

Saltea American Dream Memory, 34 cm

Saltea memorie American Dream Memory, 34 cm

Aceasta saltea premium este construita manual, iar termenul de executie al unei saltele este de aproximativ 18 ore. Uita acum de durerile de spate si bucura-te de fiecare moment pe care-l petreci pe acest tip de saltea. Acest model de saltea este ideal pentru cei care sunt foarte atenti la produsele in care investesc si calitatea acestora. Miezul de arcuri ortopedic din acest tip de saltea este acoperit cu dublu strat de pasla impregnata cu densitate de 800 gr/m2. Peste pasla este fixata o placa de poliuretan de densitate 23 kg/m3 cu grosimea de 3 cm. In fiecare arc sunt introduse conuri speciale pentru a creste durata de viata a saltelei. Marginile sunt rigidizate cu bare de poliuretan cu grosimea de 5 cm si inaltimea de 14.5 cm, pe tot conturul saltelei. Intre randurile de arcuri sunt introduse 4 grinzi de poliuretan, aplicate longitudinal, care asigura marirea portantei suportului elastic.Pe partea de iarna a saltelei este aplicat un strat de lana naturala cu densitate de 600 gr/m2. Pe banda laterala sunt aplicate 2 aerisitoare pentru o aerisire ideala a saltelei dumneavoastra. Aceasta saltea detine o husa de acoperire Made in Germany si este compactata pe un suport textil de vata volumica antialergica, cu densitatea de 1000g/m2 . In topperul de suprafata se regaseste un strat consistent de 6 cm de spuma memory. Husa exterioara este confectionata din amestec de vascoza si bumbac. Banda laterala este matlasata impreuna cu o banda de poliuretan de 6 mm, prevazuta cu aerisitoare pe ambele parti. Aceasta saltea este prevazuta si cu manere pentru intoarcerea saltelei.

Cele doua saltele mai sus prezentate, intr-adevar nu sunt chiar ieftine insa sunt cele mai recomandate in cazul in care aveti un buget generos sau sunteti in situatia in care nu mai puteti amana investitia intr-o saltea care sa va asigure sanatatea spatelui.

In cazul in care doriti sa beneficiati strict de calitatea unui somn linistit si pe termen lung sa nu aveti dureri de spate, va recomandam cateva modele mai ieftine de saltele cu memorie, din gama celor cu nucleu din spuma HR.

 

Saltele cu memory şi nucleu din spumă HR

Nucleul din spumă HR are rolul de a rigidiza salteaua, pentru un suport bun şi corect, iar topper-ul de memory oferă acea senzaţie unică de confort deosebit, caracteristic spumei vascoelastice.

Pentru a fi siguri că multumim orice preferinţă, construim saltele cu grosimea stratului de memory de 2 cm, 4 cm, sau 8 cm. Avantajul acestor saltele este faptul că se pot folosi pe ambele feţe, astfel partea cu memory vă oferă o suprafaţă de duritate medie sau moale, iar partea cu spumă HR vă asigură o suprafaţă ortopedică, fermă.

Salteaua Memory Touch este o saltea de 14cm cu 2 cm de spumă memory, de duritate medie, disponibilă cu husă fixă sau husă detaşabilă. Astfel circulaţia sanguină este mult imbunătaţită fapt ce vă asigură un somn liniştit şi odihnitor. Vă veţi trezi revigoraţi fără senzaţia de amorţeală. Cei 2 cm de memory asigură un confort suplimentar, iar elasticitatea specifică spumei memory se face simţită discret dar determinant în definirea nivelului de fermitate a saltelei. Suprafaţa obţinută este medie ca duritate şi îşi păstrează proprietăţile ortopedice, oferindu-vă confortul mult dorit. Husa detaşabilă şi lavabilă vă permite igienizarea şi aerisirea saltelei ori de câte ori este nevoie. Astfel riscul apariţiei mucegaiului sau a acarienilor este eliminat. Veţi avea o saltea ca nouă de fiecare dată cănd veţi spăla husa acesteia.

Saltea Memory Touch 14 cm spuma HR + 2 cm Memory

Saltea Memory Touch 14 cm spuma HR + 2 cm Memory

Salteaua Vasco Memory Small 4cm are un strat de 4 cm de spumă cu memorie ce oferă o suprafaţă medie spre moale, ca şi duritate. Este disponibilă cu husă fixă sau husă detaşabilă. Un strat de 4 cm de spuma memorie reprezintă echilibrul ideal în ceea ce priveşte fermitatea saltelei indiferent de greutatea persoanelor. Cei 4 cm de spumă memory asigură o suprafaţă care susţine şi aliniază natural coloana vertebrală, fără să vă afundaţi în saltea. Salteaua este potrivit de tare şi foarte confortabilă fiind practic si cea mai recomandata in cazul in care doriti o saltea de calitate si nu aveti solicitari mai speciale.

Saltea Vasco Memory Small 14 cm spuma HR + 4 cm Memory

Saltea Vasco Memory Small 14 cm spuma HR + 4 cm Memory

Salteaua Vasco Memory de 20 cm cu spuma memorie de 8cm este o saltea pentru cei care vor întradevăr să plutească, cu 8 cm de spumă memory şi o suprafaţă moale, deosebit de confortabilă, disponibilă cu husă fixă sau husă detaşabilă. Cei 8 cm de spumă memory vă oferă un confort suprem şi senzaţia de imponderabilitate. Cu această saltea moale corpul dumneavoastră se va afunda intr-un nor de confort nemarginit.

Salteaua Vasco Memory de 20 cm cu spuma memorie de 8cm

Salteaua Vasco Memory de 20 cm cu spuma memorie de 8cm

Salteaua Vasco 7 zone este o saltea specială construită pe miez din spumă HR, cu spumă memory de 4 cm pe o parte şi 3 cm de latex natural pe cealalta parte. Pe partea cu latex există mai multe zone de presiune care reactionează diferit în funcţie de zonele importante ale corpului şi care asigură relaxare totală împreună cu o bună circulaţie sanguină. Comparativ cu partea pe care se gaseste stratul de Memory, pe partea cu latex nu te vei adanci in saltea. Vei avea in schimb o suprafata unică şi naturală, extrem de confortabilă pentru dormit. Este disponibilă cu husă fixă sau husă detaşabilă.

Saltea Basic Vasco 7 Zone 3 cm Latex + 10 cm spuma HR + 4 cm Memory

Saltea Basic Vasco 7 Zone 3 cm Latex + 10 cm spuma HR + 4 cm Memory

O gama variata de saltele de pat cu spuma memorie, vei regasi in magazinel online www.eMAG.ro si www.SomProduct.ro.