Dacă te gândeşti că o saltea bună calitativ este necesară pentru un somn odihnitor, ai dreptate! Dar la importanţa lenjeriilor pentru pat te-ai gândit? Lenjeria vine permanent în contact cu pielea, este interfaţa produselor de dormit pe care noapte de noapte le foloseşti. În continuare vei primi câteva sfaturi pentru alegerea lenjeriei de pat potrivite potrivite.

Cum sa alegi o lenjerie de pat care sunt cele mai bune

Cum sa alegi o lenjerie de pat care sunt cele mai bune

Alegerea nu se face „după ureche”, ci cu adoptarea următoarelor criterii: cele care nu depind de tine (sezon, mărimea produselor de dormit şi mărimea patului) şi cele care ţin exclusiv de tine şi preferinţele tale (textură, imprimeuri).

 

Lenjeriile all season

Există lenjerii de pat all-season, moderate ca performanţă, dar rezistente în timp; lenjerii pentru sezonul cald, cu ţesătură răcoroasă, subţire și fină. Este o alegere bună dacă poate asigura circulaţia aerului şi elimina transpiraţia. Există și lenjerii de iarnă cu ţesătură consistentă dar moale, călduroase, astfel cât să dormi în linişte.

Lenjerii de pat all season foarte versatile

Lenjerii de pat all season foarte versatile

 

Lenjerii pentru iarna

In sezonul rece este foarte important sa inlocuiesti lenjeriile din satin si alte materiale racoroase cu unele bogate, care sa mentina caldura corpului. Lenjeria de pat din flanel sau microfibra este cea mai buna alegere in sezonul rece. Acest tip de lenjerie are la baza bumbacul, un material natural usor de intretinut. Cand zilele se scurteaza si temperaturile scad, nimic nu egaleaza placerea de te relaxa in pat, sub o patura calduroasa si moale. Pentru aceasta perioada a anului alege lenjerii din bumbac care sa pastreze temperatura corpului.

Este recomandat sa schimbi si pilotele si sa le alegi pilote de calitate care contin puf de gasca.

Pilote de iarna umplute cu puf de gasca

Pilote de iarna umplute cu puf de gasca

Mărimea produselor de dormit te condiţionează să achiziţionezi o lenjerie de pat care, în cazul celei pentru saltea, va fi mai mare cu aproximativ 20 cm pe fiecare latură faţă de dimensiunile saltelei.

 

Marimea conteaza…

Ține cont si de marimea dormitorului. Lenjeriile de pat cu imprimeuri mari şi curbe sau circulare, multicolore, îşi au rostul mai degrabă în dormitoarele mari. În cele care sunt mai mici, lenjeriile colorate uni şi în nuanţe relativ aprinse vor participa la conferirea senzaţiei de spaţiu.

 

… nu mai mult ca pretul!

Și raportul calitate-preţ este un alt criteriu de care trebuie să ții cont. Impresia că o ţesătură mai groasă este neapărat mai bună este falsă. Mai degrabă contează densitatea şi fineţea fibrelor care o compun. Va recomandam sa cumparati din magazine cunoscute pentru preturile mici pe care le ofera la articolele pentru dormitor (lenjerii de pat, pilote, saltele si perne) precum www.atria.ro, www.somproduct.ro, www.elefant.ro si chiar si www.emag.ro.

 

Calitatea lenjeriei de pat

Pe piata exista lenjerii de pat cu o densitate care variaza de la 80 la 800 de fibre pe centimetrul patrat. Cu cat numarul de fibre este mai mare, cu atat lenjeria este mai placuta la atingere. Filarea fibrei, ca proces, stabileşte calitatea; în cifre discutăm de 120- 400 fire/cmp pentru un plus de calitate. Un număr de 50- 120 fire/cmp înseamnă că este o ţesătură uzuală, de calitate inferioara, care cu siguranta se va rupe in masina de spalat foarte repede.

 

Culoare da, nu si oricum!

Înainte să ne aruncăm să cumpărăm ţesături sufocate de imprimeuri ce conţin coloranţi agresivi cu pielea este bine de stiut ca imprimarea reactivă a lenjeriei pentru pat cu o nouă generaţie de coloranţi are avantaje multiple:

  • culorile sunt ca noi după mai mult timp;
  • ecologia este la ea acasă şi va fi şi la tine acasă, dacă îţi doreşti;
  • ţesătura rămâne netedă, deoarece pigmentul intră în fibră, nu rămâne aplicat pe aceasta;
  • tu rămâi cu mulţumirea unei alegeri bune şi cu somnul excelent.

Sperăm ca sfaturile să-ți fie de folos și să te ajute să te bucuri de un somn dulce în fiecare noapte! Va recomandam sa cumparati lenjerii de pat din magazine cunoscute pentru preturile mici pe care le ofera la articolele pentru dormitor (lenjerii de pat, pilote, saltele si perne) precum www.atria.ro, www.somproduct.ro, www.elefant.ro si chiar si www.emag.ro.