Sunt multe motive pentru care recomandăm achiziția unui topper pentru saltea. Și ne referim aici la avantajele oricărui tip de topper, indiferent de construcția acestuia precum: igienă sporită, protecție a saltelei sau schimbarea temporară a gradului de fermitate. Și sunt și mai multe motive pentru care recomandăm toppere construite pe baza de gel.

În acest articol vom prezenta câteva detalii și informații despre topperele cu gel, apoi avantajele achiziționării acestora, cât și un top al celor mai bune și recomandate toppere pe baza de gel.

Din ce este fabricat gelul unui topper?

În general, gelul folosit în topperele pentru saltea este reprezentat de un material polimeric cu proprietăți elastice și de dispersie a căldurii. Există mai multe tipuri de geluri utilizate în producția de toppere, iar acestea pot include:

  • Gel pe bază de silicon: Un material versatil, elastic și durabil, gelul de silicon este adesea utilizat în topperele cu gel pentru a oferi un nivel suplimentar de confort și susținere. În plus, proprietățile siliconului mențin topper-ul uscat și igienizat.
  • Gel de memorie (memory gel): Acesta este un tip special de gel care își schimbă consistența în funcție de temperatura corpului. În momentul în care este încălzit, devine mai maleabil și se adaptează la forma corpului, oferind un suport personalizat.
  • Gel cu infuzie de spumă de memorie: Unele toppere cu gel sunt fabricate prin îmbinarea gelului cu spuma de memorie, creând astfel un strat care beneficiază de avantajele ambelor materiale – confortul și suportul oferite de spuma de memorie, împreună cu răcirea și elasticitatea adăugate de gel.
  • Gel cu particule de răcire: Unele toppere cu gel includ particule speciale care ajută la răcirea suprafeței de dormit. Aceste particule pot fi încorporate în gel sau pot acoperi suprafața saltelei suplimentare.
  • Latex Gel: acesta este baza celor mai bune saltele suplimentare pe bază de gel. Topperele cu gel și latex sunt o alegere excelentă dacă doriți să dați o nouă viață saltele vechi, să înmoaie o saltea prea fermă sau să adăugați suport unei saltele care a devenit moale și lăsată.

Avantaje Toppere Gel

În primul rând, unul dintre principalele avantaje ale topperelelor cu gel este capacitatea lor de a oferi o senzație de răcoare. Gelul absorbe și dispersează căldura corporală, contribuind la menținerea unei temperaturi mai confortabile în timpul somnului. Aceasta poate fi o caracteristică benefică pentru cei care tind să se simtă prea calzi în timpul nopții. Multe toppere cu gel sunt concepute pentru a fi respirabile, permițând circulația aerului. Acest aspect poate fi benefic pentru prevenirea acumulării excesive de căldură și umiditate în timpul somnului.

În al doilea rând, acestea, dacă sunt infuzate cu gel de calitate asigură un suport ergonomic și o distribuție uniformă a presiunii pe suprafața de dormit. Astfel, se vor reduce punctele de presiune și se îmbunătățește confortul și somnul dulce.

În al treilea rând, gelul are proprietăți elastice și oferă un nivel suplimentar de amortizare. Acest lucru poate contribui la atenuarea mișcărilor și poate oferi o senzație plăcută de moliciune și susținere. Este în mod special recomandat atunci când aveți o saltea cu de arcuri de tip plasă (Bonnel). Dacă patul tău este prea dur sau nu oferă suficientă susținere, o saltea suplimentară cu gel poate adăuga un strat de confort fără să fi nevoit să modificați întreaga structură a patului sau să cumpărați o saltea nouă, mai scumpă.

Cele mai bune toppere gel

Cel Mai Bun Topper cu Gel

V-ați convins de oportunitatea achiziției unel saltele suplimentare pe bază de gel? Dacă da, vă recomandăm selecția de mai jos, cu observația că am luat în calcul cele cu grosime minimă de 6cm, considerată optimă pentru a beneficia de efectele pozitive ale unui topper de calitate.

  • Cel mai bun topper vine de la magazinul specializat Ortopedicus Topper ortopedic Latex Gel, 7 zone confort. Este o saltea suplimentară de 6 cm înălțime cu două fețe de fermitate diferită (moale / tare). Considerăm acest topper ca fiind cel mai bun, datorită inserției de Latex Gel, celor 7 zone de confort și husei pe bază de Aloe Vera, detașabilă, lavabilă și cu proprietăți anti-alunecare a așternuturilor. Mai mult decât atât, acesta este prevăzut cu 4 benzi la colțuri pentru fixarea corectă pe salteaua de bază. Calitatea acestui topper este dovedită și de perioada de 3 ani garanție oferită de producător. În plus, este recomandată persoanelor cu greutate de până la 120kg. Topper-ul este certificat OEKO-TEX care confirmă că textilul folosit este sigur pentru sănătate. Topperele Ortopedicus sunt recomandate de proprietatile spumelor si textilelor folosite dar si prin tehnica utilizata la ansamblarea pieselor. Astfel acestea conferă un mediu uscat si curat, antibacterian, antiacarian, antimucegai, antimicrobian, antiperspirant si totodata reduc la maxim factorii alergeni.
  • Saltea suplimentară pe bază de gel (VidaXL). Fabricat din spumă gel, topperul de saltea VidaXL este fabricat cu celule deschise ce permit circularea aerului, creând un mediu de somn echilibrat și împiedicând formarea mucegaiului și acumularea acarienilor de praf din casă. Astfel, este ideal pentru persoanele care suferă din cauza alergiilor. Spuma cu gel tinde să regleze temperatura în timpul somnului și să crească densitatea saltelei, asigurând un somn cu un mai mare efect de revitalizare.
vidaXL Topper saltea spumă gel, 7 cm

Cele Mai Ieftine Toppere cu Gel

Dacă însă sunteți OK și cu un topper mai subțire pentru o achiziție de buget redus, vă recomandăm:

  • Topperul de saltea Aloe Vera 3+2 Memory Cool Gel de la SleepLine. Miezul topperului este realizat cu un strat de 3 cm de spuma elastica Green Form HD cu celule deschise și un strat de 2 cm de spuma Green Therm Memory cu particule reci Arctic Gel. Husa este infuzată cu Aloe Vera, o plantă renumită pentru proprietățile sale hidratante și regenerante. Aceasta poate contribui la prevenirea iritațiilor. Merită menționat că are un nivel de fermitate mediu iar husa este detașabilă și lavabila. Cumpărând de aici, veți avea parte de o garanție de 2 ani.
Topper saltea Cool Gel Memory Aloe Vera Sleepline 5 cm
  • De la Mezzoni, Topperul Argentum Therapy Memory Arctic Gel 7 zone de confort. Structura din spuma elastica Green Form HD® si Green Therm Memory cu particule reci Arctic Gel® confera un strat de confort suplimentar pentru saltelele sau canapele foarte ferme si reduce disconfortul creat de imbinarile canapelei. Husa este fabricata din tricot moale la atingere cu capsulele cu ioni de argint care ajuta la eliberarea tensiunilor acumulate in timpul zilei prin disiparea electricitatii statice. In plus, este prevazuta pe partea inferioara cu particule anti-alunecare din silicon.
  • Kring Aloe Vera 3+2 memory cool gel de la eMAG. Structura este formata din doua straturi de spuma poliuretanica: un strat din spuma elastica Green Form HD® cu celulatie deschisa si un strat de spuma Green Therm Memory cu particule reci Arctic Gel® care previn supraincalzirea in timpul somnului si se muleaza pe corp eliminand punctele de presiune in timpul somnului pentru a relaxa muschii si a asigura o circulatie a sangelui corespunzatoare.