Covoarele din bumbac, și ieftine și scumpe, țesături naturale, subțiri dar de efect, ideale pentru camera copilului, și le putem cumpăra cam în orice dimensiune. De ce sunt covoarele din bumbac atât de căutate și recomandate? Pentru început, îți recomandăm oferta de covoare din bumbac de calitate de la Esteto, eMAG, vidaXL, Bonamielefant.ro, Decorino.ro, BonPrix.ro dar si de la SomProduct.ro

De ce sunt covoarele din bumbac recomandate?

Covoarele din bumbac sunt recomandate pentru că sunt durabile, rezistente la uzură și ușor de întreținut. De asemenea, bumbacul este un material natural, care respiră și menține temperatura ambientală constantă. Acest lucru îl face potrivit pentru locuințe în care se dorește o temperatură confortabilă și o umiditate optimă.

Bumbacul este, de asemenea, un material hipoalergenic, ceea ce îl face recomandat pentru persoanele alergice sau pentru locuințele în care trăiesc animale de companie.

În general, covoarele din bumbac sunt o alegere bună pentru cei care doresc un covor anti-alergic, durabil, ușor de întreținut și confortabil, care poate menține o temperatură și o umiditate optimă în interior.

Covor premium din bumbac
Covor premium, mai scump, din bumbac

Cum se fabrică covoarele din bumbac?

Covoarele din bumbac sunt fabricate prin urmatorii pasi:

Pre-procesare: Bumbacul este curatat si prelucrat pentru a se obtine firele necesare pentru fabricarea covorului.

Torsionarea firelor: Firele de bumbac sunt torsionate pentru a le face mai puternice si mai rezistente.

Tesutul: Firele de bumbac torsionate sunt țesute manual sau mecanic pentru a crea modelul dorit al covorului. Un covor din bumbac țesut manual, evident este mai scump. Tesutul trebuie sa fie dens si strans, iar firele trebuie sa fie torsionate in mod corespunzator pentru a asigura rezistenta si durabilitatea covorului.

Finisarea: Covoarele sunt curățate și periate pentru a le oferi un aspect finit și pentru a le elimina orice impurități.

Finisarea si vopsirea: Covoarele sunt finisate si vopsite pentru a le oferi culorile dorite. Un covor de calitate utilizează culori bazate pe substanțe non toxice dar care nici nu se estompează în timp.

Covoare din bumbac, bune pentru copii?

Categoric, da! Covoarele confecționate din bumbac sunt ideale pentru camera copilului, considerând materialul natural, și echilibrarea umidității și temperaturii din camera. Covoarele din bumbac sunt, de asemenea, ușor de curățat și pot fi spălate în mașina de spălat, ceea ce le face ușor de întreținut în camerele copiilor, unde se întâmplă adesea accidente.

Covor reversibil cu doua fete din bumbac
Covor reversibil cu doua fete din bumbac

Vei găsi aici: o gamă variată de covoare din bumbac pentru copii, covoare de calitate, la prețuri foarte bune, pe diverse mărimi și imprimeuri.

De asemenea, ar trebui să verificați dacă covorul din bumbac este tratat cu produse chimice pentru a împiedica formarea mucegaiului și a acarienilor, deoarece acestea pot fi nocive pentru copii. De aceea vă recomandăm să cumpărați de la magazine serioase, chiar dacă veți plăți câteva zeci de lei în plus.

În ce cameră se potrivește un covor din bumbac?

Spre deosebire de alte tipuri de covoare, (de ex: covoarele din blană naturală) covoarele din bumbac sunt versatile și universale din punct de vedere stilistic. Sunt foarte potrivite în camera copilului, în living dacă doriți să îl păstrați aerisit sau minimalist precum și în dormitor.

Covoarele din bumbac sunt chiar foarte recomandate și pentru holuri, în cazul în care cumpărați un covor de tip traversă, deoarece, sunt rezistente la uzură și ușor de spălat. Totuși, ar trebui să aveți în vedere că covoarele din bumbac pot fi mai greu de întreținut dacă sunt expuse la umezeală sau la praf, de aceea nu sunt recomandate ca și covor la intrare, în mod special în sezoanele ploioase.

Aceste caracteristici de universalitate, ușurința colorării fără substanțe chimice, au făcut ca aceste covoare să fie fabricate într-o gamă variată de dimensiuni, culori și forme: rotunde, pătrate, ovale, dreptunghiulare sau în modele neregulate. Și în orice dimensiuni.

Covoare reversibile cu doua fete din bumbac
Covoare reversibile cu doua fete din bumbac

Unii producători mai inovativi, bazându-se pe versatilitatea acestui tip de covoare, au creat chiar covoare reversibile, cu două fețe, foarte bune dacă doriți să schimbați look-ul apartamentului fără să cheltuiți bani suplimentar.

Cât costă covoarele din bumbac?

Un covor din bumbac, în general, nu este deloc scump. Cele mai ieftine covoare din bumbac de dimensiuni medii au prețuri ce pornesc de la 200 de lei, iar cele de dimensiuni mai mari, fir mai gros pot ajunge chiar până la 2000 de lei. Cele mai bune prețuri la covoarele din bumbac, am găsit la Esteto, eMAG, vidaXL, Bonami,  elefant.ro, Decorino.ro, BonPrix.ro dar si la SomProduct.ro

Recomandare articol
product image
Nota Autor
1star1star1star1star1star
Nota vizitatori
5 based on 1 votes
Nume Produs
Covoare din bumbac