Casa zen în 7 pași simpli: cum alegi mobila, culorile și decorațiunile? Azi se vorbește mult în jurul nostru despre wellness, despre terapie, despre auto-cunoaștere, despre tehnici de relaxare, despre meditație. Și pe bună dreptate, trăim într-un moment când avem nevoie de puțin ZEN în viețile noastre. Nu putem să-ți dăm sfaturi despre cum să îți schimbi stilul de viață sau cum să fii fericită, însă putem să te ajutăm cu sfaturi despre cum să îți faci casa zen. Așa încât după o zi plină, după o vacanță din care n-ai mai fi vrut să te întorci, după o perioadă grea, acasă să fie locul unde te regăsești, îți aduni gândurile. Acasă să fie sanctuarul tău, zona ta de confort, de liniste ce te poate incarca cu energie pozitiva pentru zile mai grele. 

Magazine Home&Deco recomandate unde vei gasi o gama variata de mobila de living, dormitor sau bucatarie, tesaturi, covoare, perdele, draperii si asternuturi de pat, decoratiuni tematice de sarbatori si nu numai: RetroBoutique.roAtria.ro, MobilaDMD.ro, eMAG.ro, ChicVille.ro, SomProduct.ro, Bonami.ro, Decorino.ro si e4home.ro.

 

Cum să îți faci casa zen în 7 pași simpli

 

Pentru că este din ce în ce mai greu să găsești liniștea și pacea interioară. Pentru că da, acasă ești în primul rând cu tine. Pentru că, atunci când ești obosită, îți vine mai greu să te simți bine acasă.

Sfaturi ZEN Cum sa iti decorezi, mobilezi si accesorizezi casa ZEN

Sfaturi ZEN Cum sa iti decorezi, mobilezi si accesorizezi casa ZEN

Pentru toate acestea, am căutat cele mai simple și la îndemână schimbări pe care le poți face în locuința ta, să fii ZEN mai ușor (“zen” înseamnă meditație și crede-ne, după ce vei pune în aplicare sfaturile noastre, te vei simți ca după o porție de relaxare în fiecare încăpere din casa ta). Iată cum să îți faci casa zen.

 

Alege culori neutre, de ”pamânt”

 

Pentru covoare, textile, mobila sau chiar culoarea peretilor alege albul, gri, nuanțe de bej, nude, marouri deschise: aceste tonuri de bază, neutre au darul de a induce o stare de relaxare, de calm. În plus, alegând o asortare ton în ton, vei obține continuitate și armonie.

 

Moale, moale sub picioare

 

Alege covoarele din lână sau covoarele din bumbac pur, întrucât elementele ce nu conțin fibre sintetice te duc mai aproape de natură. În plus, se simt minunat când pășești. Nu căuta covoare și carpete ”gălăgioase”, ci mai degrabă alege nuanțe în ton cu parchetul din lemn. De asemenea, NU iti recomand un covor ieftin din fibre sintetice, calitatea unui covor va conta atat in ceea ce priveste confortul tau fizic cat si vizual.

 

Alege mereu țesături ușoare

 

Pentru a definitiva Zen-ul in casa ta, si la restul texturilor te sfătuim să alegi naturalul. Și atunci când vine vorba de perdele si draperii, huse sau cuverturi, să alegi țesături ușoare, fluide, confortabile, care creează senzația de curgere, de fluid.

Nu este greu să știi cum să îți faci casa zen, dacă faci mici schimbări, nu neapărat scumpe. Materialele textile precum lâna sau inul sunt esențiale într-o casă zen și creeaza senzația de intimitate, de acasă. Livingul tău poate fi ZEN cu tonuri neutre, accente de verde și violet-lavandă.

 

Alege mobilă în stil minimal, naturală

 

Alege mobilă în stil minimal, Zen cu aspect natural

Alege mobilă în stil minimal, Zen cu aspect natural

Mobila in stil zen minimalist

Mobila in stil zen minimalist

Mobila zen e caracterizată de linii simple, clare, fără ornamente sau detalii complicate. Un sentiment de cald și relaxare conferă mobila din materiale naturale. Iată câțiva pași cum să îți faci casa zen, când alegi piesele de mobilier:

  • Plasează patul aproape de o sursă de lumină naturală și evită să îl pui în fața ușii sau într-o zonă de trecere.

  • Alege cuverturile pentru pat cât mai minimal și nu exagera cu pernele, pentru a nu crea senzația de aglomerat

  • Alege noptiere și fotoliu sau banchetă pentru colțul de citit cât mai simple, minimal, tot pentru a nu încărca încăperea.

  • Alege să păstrezi pereții simpli, fără colecții de poze sau picturi.

  • Un strop de ZEN în bucătărie cu aceste piese relaxante

 

Lumină naturală și arome naturale

 

Alege in ZEN Lumina naturala si Lumina Calda

Alege in ZEN Lumina naturala si Lumina Calda

Alege lumina naturală și lumina caldă, apropiată de cea naturală, și alege mai degrabă mai multe surse mici de lumină (lampă, lampadar, veioze) decât una intensă deasupra patului sau a canapelei.

O altă sugestie dacă vrei să știi cum să îți faci casa zen este să alegi lumânări – atât pentru lumina difuză ce calmează simțurile cât și pentru aromaterapie. Lavanda este cunoscută pentru senzația de somn și calm. Un colț de meditație sau un colț de citit poate fi motivul pentru care te liniștești de cum intri în dormitor

 

Colțul de verde

 

Pentru o casa Zen este obligatorie prezenta naturii

Pentru o casa Zen este obligatorie prezenta naturii

Pentru o casa Zen este obligatorie prezenta naturii. O porție de oxigen și o porție de relaxare datorită tonurilor de verde: iată de ce să ai măcar un bonsai sau un terariu în dormitor. În restul casei, cât mai multe plante!

 

Fără aglomerații de piese de mobilier sau decorațiuni

 

Cum să îți faci casa zen fără să cheltui o avere? Simplu: Scapă de decorațiunile, accesoriile și mobilierul încărcat de ornamente și folosește liniile simple, în schimb. Plasează piesele ce te ajută și care îți inspiră confort și relaxare!

Magazine Home&Deco recomandate unde vei gasi o gama variata de mobila de living, dormitor sau bucatarie, tesaturi, covoare, perdele, draperii si asternuturi de pat, decoratiuni tematice de sarbatori si nu numai: Atria.ro, MobilaDMD.ro, eMAG.ro, ChicVille.ro, SomProduct.ro, Bonami.ro, Decorino.ro si e4home.ro.