Fiecare zi are un început şi un sfârşit. La capătul unei zile grele şi lungi vei avea un somn liniştit şi o noapte împăcată atât timp cât perna se va dovedi magică precum luna. Dar când perna devine mai mult o corvoadă, ce este de făcut? Din fericire, dacă ştii să descifrezi semnele care îţi spun că ar trebui să-ţi schimbi perna, totul se rezolvă.

Problema majoră la orice material textil din patul tău este că adăposteşte multe bacterii şi mulţi acarieni, care chiar şi de acolo din universul lor micro îţi pot provoca afecţiuni respiratorii, îţi pot dezvolta sensibilităţi şi alergii şi îţi pot da peste cap întregul program de somn. Umezeala, căldura, celulele moarte ale pielii şi orice altceva există în cazul unui om care doarme. Cercetători au luat o pernă şi au găsit 30 de tipuri de bacterii în ea.

Perna Memory Aquagel este fabricata 100% din spuma vasco elastica denumita si Memory Foam si ofera un somn sanatos si odihnitor deoarece se muleaza dupa forma capului, astfel eliminand tensiunea zonei cervicale.Aquagel proprietati: disipa caldura uniform si mentine o temperatura placuta si de lunga durata. Spuma speciala vascoelastica reactioneaza la temperatura corpului pentru a asigura distribuirea uniforma a presiunii si are proprietatea de a reveni incet la pozitia initiala, asigurand reducerea tensiunii musculare. Perna anatomica sprijina gatul si capul in pozitia dumneavoastra preferata. Detalii, info, preturi si pareri aici.

Perna Aquagel Memory-Foam

Perna Aquagel Memory-Foam

 

Idee ciudata de întreţinere a pernelor

 

O idee interesantă potrivită pe timp de vară este de a ţine perna la congelator 24h pentru a îndepărta microbii din ea. O altă idee, mai puţin năstruşnică dar la fel de utilă, este de a spăla perna la 60 de grade Celsius la graniţa dintre două anotimpuri, fără a se depăşi 7 asemenea spălări. Până atunci, trebuie deja schimbată. Până la asemenea măsuri, să vedem mai întâi dacă mai ai ce pune în congelator sau ce spăla.

perne cu spuma memory | perne cu puf de gasca | perne latex | perne cu pleava de spelta | perne umplute cu pene | perne fibre siliconice | perne umplute cu lana | perne umplute cu apa | perne cervicale

 

6 Semne că perna trebuie schimbată

 

– Perna ste mai grea decât era. De 2 ori mai grea, după 3 ani; cam atât cântăresc praful şi microorganismele.

– Perna nu mai este elastică. Atunci cand poti să sprijini o carte pe pernă, perna fiind îndoită pe jumătate, inseamna ca perna nu mai este elastica, nu mai are proprietatile necesare gatului pe timpul somnului, si obligatoriu ar trebui schimbata.

– Perna nu mai oferă sprijin gâtului. Acum depinde şi de cum dormi; pentru somnul pe burtă sau spate, este potrivită perna mai subţire, dar dacă dormi pe o parte, cât de pufoasă şi voluminoasă mai e perna? Poate nu suficient…

– Perna a înregistrat între 2 şi 7 spălări ca cele de mai sus. Marja este mare. Specialiştii recomandă schimbarea pernei chiar la 6 luni de la prima folosire, dar când e vorba de o pernă la cele mai înalte standarde de calitate şi confort, parcă mai poţi aştepta puţin cu schimbatul ei, nu?

– „Am congelatorul plin de perne”. Ţinând cont de sfatul punerii pernei în congelator, îţi poţi da seama că în cazul de faţă congelatorul plin este o glumă, dar de aici poate rezulta şi altceva: dispariţia interesului pentru perna în cauză. Ceea ce nu este rău, dacă perna nu se potriveşte 100% cu tine sau dacă ai aflat că a apărut o pernă cu un grad şi mai mare de confort.

– Uzura morală a pernei. Uzura morala este şi ea o formă de uzură; perna poate fi bună în continuare, dar uneori trebuie schimbată din motive care ţin nu de degradare, cât de tine însuţi: de preferinţele şi nevoile tale.

Perne de calitate, cu spuma memory sau latex, vei gasi la eMAG.ro, SomProduct.ro si GreenFuture.